files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovská Dukla Ingema na trip do Českej republiky

Druhú prehru v príprave zaknihovali v piatok hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce. Zverenci trénera Petra Kúdelku síce zmazali dvojgólové vedenie HK Poprad, no ten nakoniec triumfoval v samostatných nájazdoch 3:2.

Michalovčanom proti aktuálnemu víťazovi Tatranského pohára nevyšiel vstup do zápasu. V prvej tretine boli vo všetkých smeroch pomalší a HK viedol zaslúžene 2:0. Gólmi Mareka Valacha a Adama Vargu sa im síce podarilo vyrovnať, no v nájazdoch už nenašli recept na brankára Eugena Rabčana. A keď za chrbát Stanislava Škorvánka išli dva puky, hostia sa radovali z výhry, ako aj z odplaty za prehru na ich ľade spred týždňa. V Poprade Michalovčania taktiež zmazali dvojgólové manko a v predĺžení nakoniec vyhrali 4:3. „V dvoch tretinách sme odohrali dobrý zápas. Nevyšla nám akurát prvá tretina. Chceli sme hrať kombinačne, tak ako sme hrali u nich. Podmienky nám to ale nedovoľovali. Postupne sme sa zlepšovali. V útoku sme hrali komplikovane. Hľadali sme riešenia, ktoré boli veľmi náročné na realizáciu. V obrane sme v úvode urobili dve chyby, ktoré súper potrestal. Treba povedať, že od druhej časti sme boli lepším tímom. Vytvorili sme si šance. Škoda, že sme v tretej tretine, či predĺžení nestrelili rozhodujúci gól. S niektorými vecami môžeme byť spokojní, niekde ale vidím priestor na zlepšenie,“ uviedol na margo piatkového zápasu, ktorý videlo viac ako dve tisíc ľudí, michalovský tréner Peter Kúdelka. „Potešil ma samozrejme aj potlesk tribún po skončení zápasu. Diváci ukázali, že sa im aj napriek tomu, že sme prehrali, zápas páčil a ocenili náš výkon. Veríme, že v takomto počte a aj väčšom budú chodiť na naše zápasy aj počas sezóny,“ pokračuje Kúdelka.

Michalovčania budúci týždeň vstúpia do posledného týždňa prípravy. Vyplnia ho trojzápasom za hranicami Slovenska, keď odchádzajú na trip do Českej republiky. Tam budú čeliť trom účastníkom druhej najvyššej českej súťaže. V pondelok sa predstavia na ľade Frýdku Místku, v stredu budú hrať vo Vsetíne a vo štvrtok v Prostejove, čo bude aj ich generálkou na úvodné ligové kolo, ktoré odohrajú v piatok pätnásteho septembra v Bratislave so Slovanom. „Vždy je dobré odísť krátko pred začiatkom ligy niekde vonku, byť spolu v iných podmienkach. Cieľom je načasovať športovú formu na začiatok ligy. Čakajú nás nároční súperi. Odohráme tri zápasy za štyri dni. Sme za to radi a všetci veríme, že ich nepredčíme len hrou, ale aj výsledkovo,“ dodal k tripu v Českej republike Peter Kúdelka. 

Peter Brendza

.



Uverejnené: 03.09.2023 12:50:22 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.