files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovská Dukla Ingema ulovila kapitána lotyšskej reprezentácie

Obrovská ryba uviazla v sieti hokejového HK Dukla Ingema Michalovce. Zemplínčania totiž ulovili kapitána lotyšskej reprezentácie Kasparsa Daugavinša. Tridsaťpäťročný útočník v minulosti pôsobil tak v NHL, ako aj v KHL. Na tohtoročných majstrovstvách sveta získal bronzovú medailu. V desiatich dueloch zaznamenal sedem kanadských bodov. Ako informuje klub na svojom facebooku, lotyšský reprezentant sa s Duklou dohodol na dvojročnom kontrakte.

Kaspars Daugavinš sa v drese lotyšskej reprezentácie zúčastnil na jedenástich majstrovstvách sveta a troch olympiádach. Tri sezóny pôsobil v kanadsko-americkej NHL, kde obliekal dresy Ottawy Senators a Bostonu Bruins. V NHL odohral 98 duelov, v ktorých strelil šesť gólov a pridal aj deväť asistencií. Vyše osem sezón hral v KHL (spolu 459 duelov) a pôsobil aj v najvyššej švajčiarskej ligy a nemeckej DEL. V nej vo vlaňajšej sezóne odohral za Iserlohn Roosters 55 duelov, v ktorých zaznamenal uctihodných 49 kanadských bodov (21 gólov + 28 asistencií). "Ako sme spomínali pred podpisom Chasea Pearsona, posledné importské miesto sme chceli obsadiť rozdielovým hráčom. Aj napriek tomu, že limit zahraničných hráčov máme naplnený, s Kasparsom Daugavinsom sme v kontakte posledné mesiace a šanca na uzavretie takéhoto obchodu sa neodmieta! Sme nesmierne radi, že sa nám podarilo dohodnúť na podpise zmluvy na dve sezóny. Získali sme hráča najvyššieho kalibru a lídra mužstva, ktorý by nás mal vedieť potiahnuť v kritických momentoch sezóny," povedal pre sociálne siete klubu skaut Július Kovaľ, podľa ktorého klub robí všetko preto, aby si mohol Daugavinš svoju michalovskú premiéru odbiť už cez víkend na ľade Slovana Bratislava a Zvolena.

Tridsaťpäťročný rodák z metropoly Lotyšska Rigy je ôsmim legionárom, ktorého podpis získali Michalovčania. Predtým sa už dohodli aj s americkým zadákom Senom Acolatsen a štvoricou kanadských útočníkov – Mitchellom Heardom, Maxom Newtonom, Chasom Pearsonom a Mathewom Santosom. V kádri trénera Petra Kúdelku su aj dvaja Rusi – obranca Ivan Glazkov a útočník Vadim Pereskokov. V jednom extraligovom zápase môžu hrať siedmi legionári, jeden teda ostáva v Michalovciach nazvyš. Podľa našich informácii je ním obranca Ivan Glazkov, ktorý má namierené k inému účastníkovi Tipos extraligy, tiež z východu Slovenska...

Peter Brendza

.



Uverejnené: 13.09.2023 17:02:58 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.