files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Marek Petruš končí ako tréner MFK Zemplín Michalovce

Marek Petruš už nie je trénerom MFK Zemplín Michalovce. Kormidelník, ktorý prevzal mužstvo v lete, skončil po vzájomnej dohode. S tímom v lige zo siedmych duelov nevyhral ani raz, iba raz remizoval a zaknihoval aj šesť prehier.

Petruš je prvým odvolaným trénerom v Niké lige v tejto sezóne. Vedenie klubu sa k jeho odvolaniu odhodlalo po dvoch domácich prehrách s Trnavou (3:4) a Podbrezovou (1:5). „S trénerom Marekom Petrušom sme sa rozišli po vzájomnej dohode. Spolu s ním končia aj asistent Erik Havrila a tréner brankárov Branislav Benko. Dôvod ukončenia spolupráce je jasný – jediný získaný bod zo siedmich zápasov je veľmi málo. Mužstvo nemalo jasnú hernú tvár a nezvládlo duely na vlastnom trávniku, keď štyrikrát po sebe prehralo a inkasovalo v nich až štrnásť gólov. Myslím si, že vzhľadom na kvalitu kádra sme určite mali nazbierať viac bodov,“ vyjadril sa pre stránku klubu člen predstavenstva MFK Zemplín Ján Sabol. Michalovčanov už v stredu čaká duel tretieho kola Slovnaft Cupu. Tam by ich mal viesť Vladimír Rusnák, ktorý je športovým riaditeľom klubu. Rusnák má so zaskakovaním pozitívne skúsenosti, keď tím viedol aj vo vlaňajšom poslednom kole v zápase so Zlatými Moravcami (1:0).

Marek Petruš už nie je trénerom MFK Zemplín (foto: róbert andrejov)

Podľa našich informácii je hlavných adeptom na uvoľnený post Peter Struhár, bývalý tréner Ružomberka. Práve s ním majú Michalovčania rokovať ešte v utorok. Rokovania s ním netají ani Sabol. „Otázku nového trénera by sme chceli vyriešiť čo najskôr. Bol by som rád, keby bol nový kormidelník k dispozícii na sobotňajší duel v Ružomberku. V hre je viacero alternatív, naša prvá voľba je Peter Struhár, ktorý donedávna trénoval práve ružomberský tím. Verím, že dospejeme k dohode,“ prezradil Ján Sabol, jeden zo spolumajiteľov michalovského klubu.

Doterajší tréneri MFK Zemplín v Niké lige
František Šturma (jeseň 2015)
Stanislav Griga (jar 2016)
Anton Šoltis (jeseň 2016 až jeseň 2019)
Jozef Majoroš (jeseň 20219 až jar 2021)
Anton Šoltis (jar 2021)
Miroslav Nemec (jeseň 2021 až jar 2022)
Norbert Hrnčár (jar 2022 až jar2023)
Marek Petruš (jeseň 2023)
 



Uverejnené: 26.09.2023 16:13:39 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.