files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Druhý víťazný záskok Rusnáka

Tretie kolo Slovnaft Cupu spojilo účastníka tretej ligy Východ MFK Vranov nad Topľou a najvyššej Niké ligy MFK Zemplín Michalovce. Michalovčanom sa síce v lige nedarí a aktuálne im patrí posledné miesto, v stredu ale s námahou zvládli duel tretieho kola, keď vo Vranove vyhrali 2:1. Mimochodom, vo Vranove sa im v pohári darí. Veď tam uspeli už v treťom zápase v rade. Pred desiatimi rokmi vyhrali v druhom kole 2:0, v sezóne 2020/21 taktiež v treťom kole pohára 3:1.

Michalovčania sa na postup poriadne natrápili. Vedení športovým riaditeľom Vladimírom Rusnákom, ktorý nahradil na tento duel odvolaného trénera Mareka Petruša, viedli od 40.minúty po premenenej penalte Marcina. Vranovčania ale v závere polčasu Kulichom vyrovnali a v druhom viackrát Michalovčanom podkúrili. Hostia sa po prestriedaní dostali na koňa a hoci brankár Havrylenko vytiahol viaceré kvalitné zákroky, šesť minút pred koncom ho prekonal Stanislav Danko. „Za postup sme určite radi. Bolo našou povinnosťou vo Vranove vyhrať a sme radi, že sme to zvládli,“ rozhovoril sa strelec víťazného gólu, ktorý v 69.minúte nahradil Zubaira. „Dano Pavúk mi posielal loptu. Ja som sa snažil „placírkou“ prekonať brankára, nastrelil som ale protihráča a od neho sa odrazila lopta môjho kolena a odtiaľ do brány,“ opísal gólový moment Stanislav Danko. „Ako hovorím, sme za toto víťazstvo vďační. V lige sa nám nedarí, konečne sa nám podarilo vyhrať. Ja verím, že nám to pomôže a v sobotu zabodujeme aj v Ružomberku,“ dodáva na záver stredopoliar aktuálne posledného tímu Niké ligy, ktorý ťahá šnúru šiestich porážok v rade.

Nevyšiel ani tretí pokus

Vranovčania sa hotovali proti účastníkovi najvyššej súťaže uspieť. Chceli využiť krízu, do ktorej sa Michalovčania po šiestich prehrách dostali a na tretí pokus ich vyliať zo Slovnaft Cupu. Opäť ale prehrali, hoci tentoraz sa držali v hre o postup najdlhšie... „V prvom polčase sme hrali defenzívne. Snažili sme sa podnikať brejky. Jeden nám na konci polčasu vyšiel. To isté sme si hovorili aj pred druhým polčasom. Súper ale ukázal svoju kvalitu a postúpil zaslúžene,“ poznamenal stredopoliar Vranova Lukáš Kulich, ktorý si pamätá aj pohárový duel spred desiatich či troch rokov. Ten v druhom polčase ohrozil michalovskú bránu po dvoch výborne kopnutých priamych kopoch. „Bojovali sme do konca, no ako hovorím, súper vyhral zaslúžene. Škoda, že mi celkom nevyšiel jeden z priamych kopov. Možno by bolo 2:2, bola by eufória a možno by sme uspeli v penaltách,“ dodal na záver skúsený stredopoliar Vranova.

Predsa Struhár?

Michalovčanov viedol v zápase športový riaditeľ Vladimír Rusnák. Ten na jeden duel nahradil odvolaného trénera Mareka Petruša a svoju úlohu tak zvládol podobne ako v máji, keď na jeden duel v lige nahradil Norberta Hrnčára. Michalovčania vtedy vyhrali so Zlatými Moravcami 1:0 a zabezpečili si záchranu v Niké lige. „Bolo to teraz také vydreté víťazstvo. Podľa môjho názoru sme boli lepším a dominantnejším tímom celý zápas. Súper bol veľmi dobre pripravený po taktickej stránke. Ťažko sme sa proti nemu presadzovali. My sme si vytvorili kopec šancí, či pološancí. Mohli sme rozhodnúť podstatne skôr. Duel nás stál dosť veľa síl. Nakoniec sa nám podarilo streliť druhý gól a sme radi, že sme postúpili ďalej,“ rozhovoril sa Vladimír Rusnák, podľa ktorého mužstvo môže toto víťazstvo nakopnúť. „Sme presvedčení, že áno. Každé víťazstvo je cenné, každé si treba vážiť. V sobotu nás čaká ťažký zápas. My sme chceli vo Vranove hrať už v utorok, no dopadlo to ako dopadlo. Teraz sa musíme dobre pripraviť na Ružomberok a verím, že už s novým realizačným tímom,“ pokračuje k zápasu Vladimír Rusnák.

Práve nový realizačný tím by mal viesť už duel v Ružomberku. „Všetko to speje k dohode. Vo štvrtok by to malo byť všetko doriešené,“ uviedol k otázke nového realizačného tímu športový riaditeľ MFK Zemplín. Ten netajil, že hlavným kandidátom na trénerský post je Peter Struhár. „Áno, nebudem to tajiť, je to pán Struhár, s ktorým prebiehajú rokovania.“    

MFK Vranov nad Topľou - MFK Zemplín Michalovce 1:2 (1:1)
Góly:
45+. L. Kulich - 40. M. Marcin (11 m), 84. S. Danko
ŽK:
39. L. Kulich, 53. J. Straka (obaja Vranov nad Topľou)
Rozhodovali:
K. Micheľ - Cisko, Holp; 1000 divákov
MFK:
Havrylenko - Milan Lukáč, M. Babjak, Pet. Šuľák, Krajňak - L. Kulich, J. Straka, Marcinko, Kandala - Digoň (56. M. Sabol), Verčimák (83. Milenky)
MFK ZEMPLÍN:
Ružinský - L. Šimko, Jeřábek (63. M. Bednár), Volanakis, Bahi - Marjanovič (63. F. Vaško), Shimamura - van Kessel (63. I. Žofčák), Zubairu (69. S. Danko), M. Marcin (46. D. Pavúk) - Adekunle

Peter Brendza (foto: róbert andrejov)

.



Uverejnené: 28.09.2023 12:30:29 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.