files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovce dobyli Steel arénu, Humenné s historickými bodmi aj doma

Minulý týždeň sa náramne vydaril reprezentantom Zemplína v najvyššej hokejovej Tipos extralige. Hráči HK Dukla Ingema Michalovce a HC 19 Humenné získali jedenásť z dvanástich bodov a výrazne si tak pomohli v tabuľke. Po minulom týždni platí, že Michalovčanom patrí znova miesto v prvej šestke a že Humenčania s historicky prvými extraligovými bodmi už nie sú na poslednom mieste.

Humenčania svoje prvé body v extralige získali minulý piatok, keď zvíťazili na ľade ambiciózneho HK Poprad 2:1. Pripomíname, že Popradčania týždeň predtým na svojom ľade rozbili majstra HC Košice 7:2. Zverenci trénerskej dvojice Andrij Parfionov a Ivan Boržík bodovali aj v nedeľňajšom zápase šiesteho kola. Aj ten bol pre „levov“ historický, keďže prvé body získali na svojom ľade. Spišskú Novú Ves zdolali 5:4 po samostatných nájazdoch, hoci ešte šesť minút pred koncom vyhrávali 4:2. Hosťom sa ale dvoma gólmi Nellisa v priebehu minúty podarilo dostať duel do predĺženia a následných nájazdov. V nich bol úspešný akurát ruský útočník HC 19 Vadim Pereskokov. „Odohrali sme opäť dobrý zápas. Mali sme šancu aj na tri body, musíme však brať aj dva. Sme ale nespokojní. Nemôžeme takto strácať body, pretože nám budú chýbať. Takéto vedenie z rúk púšťať nemôžeme,“ sypal si popol na hlavu strelec víťazného gólu, ktorý zaznamenal aj jeden presný zásah v presilovke svojho tímu.  

Jeden presný zásah zaznamenal aj útočník Dominik Borov. Aj jeho mrzelo, že „levy“ neudržali dvojgólové vedenia. „V prvom rade nás všetkých teší, že sme konečne získali body, no z tohto zápasu sa dalo vyťažiť aj viac, ako dva body,“ hovorí humenský útočník. „Doplatili sme aj na naše vylúčenia. My sme ich zbytočným faulom dostali na koňa a nielenže znížili, dokonca aj vyrovnali. Toto sa nám stávať nemôže. Náš vstup do sezóny nebol ideálny. Prehrali sme prvé štyri zápasy, teraz ale verím, že sa rozbehneme a víťazstvá na naše konto budú pribúdať,“ pokračuje Dominik Borov. Extraligový nováčik začínal minulý týždeň bez bodu, na jeho konci mal už päť a nebol na poslednom mieste v tabuľke. „S tým sme samozrejme spokojní. Zdolali sme silných súperov ako Poprad, či Spišská Nová Ves. Spišiaci boli do piatka na prvom mieste a Poprad je takisto silný, keďže zdolal doma Košice vysokým rozdielom. Obe výhry nás tešia. Mohli sme mať síce šesť bodov, no spokojní sme aj s piatimi,“ reagoval na minulý týždeň tréner Andrij Parfionov.

Víkend náramne vyšiel aj hokejistov HK Dukla Ingema Michalovce. Tí doň išli po sérii troch porážok v rade až z deviateho miesta v tabuľke. Po výhrach s Trenčínom (6:2) a na ľade majstra HC Košice (5:4) ale opäť získali pozíciu v prvej šestke a do nasledujúceho týždňa tak môžu ísť s lepším pocitom. Tešiť ich musí aj výhra v repríze lanského semifinále, keď u majstra viedli už 5:2... „Tešíme sa z víťazstva na ľade majstra. Vyhrať v Košiciach je veľká vec. Každopádne, ten zápas sme nezačali vôbec dobre. Súper bol rýchlejší, bol silnejší v osobných súbojoch. Trošku nám pomohol gól na 1:0, prvá tretina ale bola v réžii domáceho celku. Nebol sok s ňou spokojný a musíme zistiť, čo bolo príčinou nášho slabšieho štartu do zápasu,“ zdôraznil na pozápasovej tlačovej konferencii tréner Michalovčanov Peter Kúdelka.

Jeho zverenci prebrali opraty duelu do svojich rúk v druhej tretine. V tretej časti pridali ďalšie dva góly a hoci Košičania v presilovkách v závere znížili, z ľadu majstra si po výhre 5:4 odniesli domov cenné tri body. „Od prvej tretiny sme sa zlepšili. Bolo skvelé, že sa nám podarilo od súpera odskočiť. Viedli sme 3:1, i 5:2. Je škoda, že potom prišli zbytočné vylúčenia. Nebyť ich, určite ten duel ukočírujeme v pohodlnom tempe k víťazstvu. Jedenásť vylúčení je vec, ktorá z dlhodobého hľadiska nie je udržateľná a musíme s tým niečo robiť. S výhrou samozrejme spokojní sme, vidíme ale veľa priestoru na zlepšenie,“ pokračoval Peter Kúdelka, ktorého tím sa v tabuľke posunul na piate miesto. „Samozrejme, je lepšie byť hore, ako v tabuľke dole,“ smeje sa skúsený útočník HK Dukla Jakub Suja. „Aj v tých zápasoch, čo sme prehrali, sme nehrali zle. Doplácali sme na disciplínu, začo nás súperi trestali. Aj tentoraz sme mali dosť vylúčení, na čom musíme zapracovať. Keď hráme päť na päť ukazujeme, že môžeme hrať vysoko celú sezónu,“ pokračuje Jakub Suja.

Peter Brendza (foto: peter šimurda a hk dukla ingema michalovce)

.



Uverejnené: 03.10.2023 15:31:47 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.