files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Zastavia „líšky“ rozbehnutých „baranov“?

Hokejisti HK Dukla Igema Michalovce sa minulý týždeň vrátili na víťaznú vlnu, ktorá ich charakterizovala v prvých dueloch prípravy. Na jej konci síce prišli štyri prehry v rade, po výhre 8:2 na ľade bratislavského Slovana v prvom kole sa ale zdalo, že je všetko v poriadku. Následné tri prehry v rade vrátili Michalovčanov na zem. Z nich sa odrazili minulý týždeň, kedy získali plný počet šiestich bodov. Najskôr doma zhltli Trenčín po výhre 6:1 a v nedeľu sa im podaril ďalší husársky kúsok. Ako prvý tím v súťaži vyhrali na ľade majstra HC Košice, kde zvíťazili 5:4. V piatok majú ďalšiu dôležitú úlohu. Zastaviť štvorzápasovú víťaznú šnúru, ktorú má ich súper HC 05 Banská Bystrica. Zastavia „líšky“ rozbehnutých „baranov“ ?

Michalovčania sa za týždeň posunuli z deviateho miesta v tabuľke na piate a chcú ísť ešte vyššie. „Po výhre na Slovane sme si asi mysleli, že budeme vyhrávať všade. Dostali sme pár faciek a dúfam, že sme sa poučili. Verím, že po sérii troch prehier teraz príde na rad naša víťazná séria,“ rozhovoril sa útočník michalovskej Dukly Ingema Michal Kabáč. „Tá situácia pred vstupom do sezóny bola ťažšia v tom, že k nám tesne pred začiatkom prišli dvaja hráči. Daugavinš bol s nami iba deň pred začiatkom extraligy, Pearson chvíľu viac. V podstate na Slovan sme išli ako novozložené mužstvo. Určite to nie je sranda. Mužstvo sa musí zohrať, všetko si musí sadnúť a to chce čas. Samozrejme, chceli sme viac víťazstiev, no ako hovorím, všetko chce čas. Verím, že to mužstvo sa formuje dobre a že sme na správnej ceste,“ nadväzuje na útočníkove slová asistent trénera Tomáš Surový.

Svoju sériu predĺžiť, súperovu skončiť

Pre oboch respondentov bude piatkový zápas s Banskou Bystricou špecifickým. Obaja ešte vlani pôsobili v tomto tíme. Surový stál na striedačke ako asistent trénera, Kabáč zase nosil dres s „baranom“ na hrudi. „Prvotný kontakt prišiel v lete. Jeho iniciátorom bol Peter Kúdelka, súčasný tréner Michaloviec, ktorý ma oslovil. Prišli aj ďalšie kontakty a som rád, že som v tomto ambicióznom klube, ktorý sa chce posúvať ďalej,“ uviedol vicemajster sveta z roku 2012 Tomáš Surový, ktorý očakáva v piatok (začiatok o 17.30 hod.) ťažký duel. „Bystrica ťahá sériu štyroch víťazstiev v rade, čo určite nie je náhoda. Nebudem si klamať, určite to bude špecifické. Bolo by to ale iné, keby som bol hráč. V prvom rade sa musíme na súpera dobre pripraviť. Bystrica má dobrú formu. Vyhrala štyri zápasy v rade. My ale máme za sebou dve výhry a ja verím, že v piatok túto sériu predlžíme a súperovu skončíme,“ dodal Tomáš Surový.

Zmenu nevyhľadával, našiel najlepšie podmienky

V lete sa medzi oboma klubmi, ktoré sa v piatok stretnú na michalovskom ľade, uskutočnil zaujímavý trejd. Na stredné Slovensko putoval lanský najlepší strelec tímu Roman Žitný, do Michaloviec zase skúsený útočník Michal Kabáč. Zaujímavosťou je, že bronzový medailista z MS do 20 rokov v roku 2015 odišiel do Bystrice práve z Michaloviec. V Dukle pôsobil krátko v sezóne 2017/18, kedy ešte Michalovčania hrávali prvú ligu. Aj keď išiel do neznáma, v Bystrici vydržal dlhých päť rokov. „Určite som nečakal, že tam vydržím takto dlho,“ smeje sa skúsený útočník, ktorý sa vrátil aj k trejdu do Michaloviec. „Ja som to ani tak neriešil. Prišlo skrátka k výmene. Zmenu som nejako nevyhľadával, no prijal som ju a dúfam, že som urobil dobre. Čo som zatiaľ v Michalovciach, som tu spokojný. Zázemie je parádne a je možno aj najlepšie, aké som doteraz niekde zažil. Som tu zatiaľ spokojný,“ podotkol Michal Kabáč, ktorý v piatok absolvuje takisto špecifický duel. „Určite! V Bystrici som pôsobil päť rokov a niečo som tam zažil. Osobne sa na to teším. Oni hrajú taký nátlakový hokej, ktorý vyhovuje aj mne. Ťažia z menšieho klziska a fyzického prejavu. To môžeme čakať aj tu. Aj my sme ale fyzicky dobre pripravení a preto si myslím, že môžeme byť úspešní.“   

Peter Brendza

.



Uverejnené: 05.10.2023 13:47:33 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.