files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Ofenzívny kolaps „líšok“

Po hladkom zhltnutí Trenčína, ktorý v piatok ako prvý vyhral u lídra zo Zvolene a dobytí košickej Steel arény sa zdalo, že hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce sa už naplno rozbehnú. V piatkovom siedmom kole Tipos extraligy sa ale znova zastavili. Nezastavil ich ani tak výkon, ktorý bol dobrý, ale chabá koncovka, keď Banskej Bystrici nedali ani jeden gól. A to pritom na skvelého slovinského brankára Gašpera Krošelja vyslali 46 striel. Keď sa k tomu pridala aj výrazná strelecká efektivita hostí, výsledkom bola hladká prehra 0:4, ktorá ale vonkoncom nezodpovedala tomu, čo sa dialo na ľade.

Slovinský brankár, ktorý chytal za „baranov“ prvý duel, bol jedným z hrdinov piatkového duelu v Michalovciach. Tým druhým bol kanadský útočník Carter Turnbull, ktorý prvé dva góly „baranov“ strelil, pri ďalších dvoch prihrával. „Vedeli sme, že po príchode sem nás čaká ťažký zápas. Michalovce vyskladali tento rok vskutku dobrý mančaft. Potrebovali sme dnes, aby nás podržal brankár, no a ako sme mohli vidieť, ten náš bol hlavným hrdinom zápasu. Hneď vo svojom prvom zápase zachytal naozaj neuveriteľne, takže mám za neho radosť, aký debut dokázal zaknihovať. Turnbull má za sebou skvelý večer, keď získal štyri body a podržali nás aj naše formácie na oslabenia. Súper mal šesť presiloviek, majú tam veľa talentu v podobe Daugavinša a Acolatseho, ktorý má výbornú strelu. Hráči, ktorí hrali v oslabeniach, si zaslúžia za dnes veľké uznanie. Bol to jeden z rozhodujúcich faktorov, zvlášť v druhej tretine, keď mali domáci 22 striel na bránu. Brankár a hráči na oslabeniach boli hviezdami zápasu,“ zneli slová kanadského trénera HC 05 Douga Sheddena.

Domáci lodivod Peter Kúdelka nebol nespokojný s výkonom svojho tímu, skôr s neefektivitou, akú jeho hráči predviedli. „Základný kameň nášho neúspechu bol brankár súpera. Podal skvelý výkon. Iba ťažko môžem kritizovať svojich hráčov z hernej stránky, či z pohľadu bojovnosti, nasadenia. Výrazne sme sa zlepšili aj v disciplíne, keď sme mali iba jedno vylúčenie, aj to na konci zápasu. Pokiaľ ale nedáme gól, nemôžeme pomýšľať na víťazstvo. Vytvorili sme si množstvo gólových šancí, neboli sme ale úspešní.  Ako hovorím, keď nedáme gól, nemôžeme pomýšľať na víťazstvo. Súper dal štyri góly a vyhral zaslúžene. My sa musíme z toho prebrať, zlepšiť sa v tom, čo nás zdobilo a verím, že duel v nedeľu v Poprade bude pre nás lepší,“ uviedol na tlačovej konferencii po zápase michalovský tréner.

So slovami trénera Kúdelku sa dá iba súhlasiť. Michalovčania strelili v predošlých dvoch dueloch jedenásť gólov. V piatok by ale nedali gól asi ani do rána... „Presne tak. Bolo to vidno aj pri tých šanciach, keď už bol brankár prekonaný, no zachránila ho buď žŕdka, alebo puk neprešiel bránkovou čiarou. Bolo to pre nás strašne domotivujúce, že vy do súpera „bušíte“ a on strieľa góly. Náš deň to rozhodne nebol, súperov brankár mal zase parádny. Skrátka, musíme sa z tejto prehry dostať, hodiť ju za hlavu a v nedeľu byť v Poprade efektívnejší,“ poznamenala michalovský útočník Peter Bjalončík, ktorý koreň neúspechu videl aj v nevyužitej presilovke o dvoch hráčov v prvej tretine ešte za stavu 0:1. „Hovorí sa, že keď nevyužijete presilovku piatich proti trom, nemôžete vyhrať zápas. Ako ale hovorím, je to za nami, treba to hodiť za hlavu, dobre zregenerovať a veriť, že v nasledujúcom zápase sa karta obráti,“ pokračuje Bjalončík. Práve duel v Poprade bude zrejme pre odchovanca hokeja spod Tatier špecifickejší. „Stále je to špecifickejšie hrať v Poprade, ako inde. Musíme k tomu dobre pristúpiť. Vtedy verím, že môžeme byť úspešní,“ dodal Peter Bjalončík, ktorý z materského klubu prestúpil do Michaloviec pred minulou sezónou a okrem krátkej anabázy vo francúzskom Nice pôsobil na seniorskej úrovni iba v týchto dvoch kluboch.  

Peter Brendza  

.



Uverejnené: 07.10.2023 13:29:40 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.