files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

K Žitave s cieľom bodovať, najlepšie vyhrať

Hneď po reprezentačnej prestávke sa odohrá v jedenástom kole Niké ligy duel, ktorý môže veľa napovedať v boji o záchranu. V Zlatých Moravciach sa totiž stretnú dva tímy, ktoré ešte nevyhrali. ViOn bude aj pred televíznymi kamerami Nova Sport v piatok od 17.30 hod. hostiť Michalovce a keďže rozdiel medzi oboma tímami je jeden bod je jasné, že víťaz duelu tomu druhému v boji o záchranu odskočí a prípadný porazený bude po polovici základnej časti na poslednom mieste.

Michalovčania získali v posledných dvoch dueloch pred októbrovou reprezentačnou pauzou dva body za remízy 0:0 v Ružomberku a 1:1 doma so Žilinou, čím sa im podarilo po trénerskej zmene odlepiť sa z dna tabuľky. Aktuálne im patrí s troma bodmi jedenáste miesto, stále ale čakajú na víťazstvo. „Každý sa snaží zodpovedne pripraviť na zápas. Aj my, aj súperi. Nevieme prečo, sa nám stále nepodarilo vyhrať. Všetci ale veríme, že sa to teraz zlomí a dosiahneme prvé víťazstvo už v Zlatých Moravciach,“ poznamenal na margo aktuálnej situácie krajný obranca MFK Zemplín Daniel Magda. Z tribúny sa zdalo, že Zemplínčania boli po trénerskej zmene v dvoch ostatných dueloch kompaktnejší a možno aj preto body pribudli do tabuľky aj na ich strane. „Môžem hovoriť za seba, ja som sa osobne cítil na trávniku lepšie. Zrejme aj chalani. Verím, že sme dobre využili aj prestávku, dobre sa pripravíme a v piatok zabodujeme aj v Moravciach,“ pokračuje Daniel Magda.

Zemplínčania majú ideálnu šancu zabodovať, keďže práve Zlaté Moravce sú pre nich obľúbeným súperom. V lige na seba narazili obaja súperi dvadsaťštyrikrát, no iba dvakrát Michalovčania odchádzali bez bodu. Štrnásť duelov vyhrali, osemkrát remizovali. „Je pravdou, že je to súper, s ktorým sa nám darí bodovať. Na to sa ale spoliehať nemôžeme. Musíme sa dobre na súpera pripraviť a posnažiť sa bodovať opäť, najlepšie za tri body,“ zdôraznil Daniel Magda, ktorého sme sa na záver spýtali tradičnú otázku k najbližšiemu súperovi. „Tak ako my, aj Moravce majú svoje problémy. Čo som počul, hrajú dobrý futbal, len sa im nedarí bodovať. Takisto ako my čakajú na prvé víťazstvo. Sme na tom teda obaja rovnako – obaja potrebujeme vyhrať. Verím, že sa to podarí nám a domov si donesieme tri body.“ My dodávame, že zápas jedenásteho kola bude v priamom televíznom prenose vysielať stanica Nova Sport. Michalovčania sa pred televíznymi kamerami v tejto sezóne doteraz predstavili dvakrát. Tak v zápase s Banskou Bystricou (0:3), ako aj Košicami (0:2) ťahali za kratší koniec. Budú do tretice úspešnejší?

Peter Brendza

.



Uverejnené: 18.10.2023 16:11:43 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.