files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Gól strelil aj so zlomenou rukou. Varga si musí zvykať na úroveň zápasov i „meter“ rozhodcov

Prvý seniorský ligový zápas, prvý gól. Takto si to zrejme predstavoval aj útočník HK Dukla Ingema Michalovce Adam Varga. Dvadsaťdvaročný rodák z Bel Air v štáte Mariland, ktorý má slovenských rodičov a teda aj slovenský pas, prišiel k extraligistovi zo Zemplína na začiatku letnej prípravy. V nej ukazoval, že môže byť prínosom, prišlo však zranenie, ktoré ho zdržalo na niekoľko týždňov. Varga sa dal dokopy a Michalovce ho v stredu poslali do prvoligového Trebišova rozohrať sa a odkrútiť si seniorskú premiéru. A Varga to rozkrútil poriadne. Na výhre 4:2 nad Dubnicou sa podieľal výborným výkonom, ktorý korunoval prvým seniorským gólom...

„Verím, že v tom budem pokračovať aj v drese Michaloviec. V piatok nás čaká súboj s Humenným, kde by som sa samozrejme chcel gólovo opäť presadiť. Je ale možné, že tréneri ma na zápas nenominujú a opäť pošlú na farmu do Trebišova, kde sa mi hralo výborne. Keď sa tak stane, urobím všetko preto, aby som bol úspešný tu,“ boli prvé slová Adama Vargu po zápase s TSS Group Dubnica (4:2). K výhre „oceliarom“ pomohli aj ďalší Vargovi spoluhráči - Adam Stripai, Matúš Paločko a brankár Vladimír Glosár. „Vždy je lepšie mať takúto farmu a hráčov tak otočiť. Tí, čo hrajú menej, čo bol aj môj prípad, sa môžu v nižšej súťaži rozohrať a sú tak pripravenejší nastúpiť na zápas. Tréneri rozhodli, že pôjdem v stredu hrať tu. Určite som to nebral ako nejakú degradáciu. Chcel som hrať a tu som dostal príležitosť. Snažil som sa čo najviac pomôcť mužstvu a som rád, že to vyšlo na víťazstvo,“ pokračuje 22-ročný útočník, ktorý sa z ligového gólu tešil po viac ako roku. V sezóne 2022/23 totiž odohral v tíme Orlando Solar Bears (ECHL) iba štyri zápasy bez gólového zápisu.

Americký útočník so slovenským pasom mohol svoju ligovú premiéru v rodnej krajine svojich rodičov absolvovať hneď z kraja sezóny. V prípravnom zápase v Poprade si ale zlomil ruku, čo si vyžiadalo niekoľkotýždňovú pauzu. „Stalo sa mi to v súboji pri mantinely. Nešťastne som dopadol a prišlo k úrazu. Zaujímavosťou je, že najskôr som o zlomenine ani nevedel. Skúšal som hrať ďalej a dokonca som aj skóroval,“ smeje sa Adam Varga, ktorý okrem gólového zápisu absolvoval aj štyri minúty na trestnej lavici. „Musím si na to zvyknúť. V Amerike toto rozhodcovia vôbec nepískali. Okrem toho, že si musím zvyknúť na úroveň súťaže, či tvrdosť súpera, si musím teda dávať pozor, na to, čo môžem a čo nie. Chce to čas a verím, že si na to zvyknem,“ dodal Adam Varga. Ten by sa  trénerovi Dukly Ingema Petrovi Kúdelkovi mohol v najbližších zápasoch náramne hodiť. Kvôli chorobám či zraneniam mu totiž v najbližších dueloch budú chýbať útočníci Max Newton, Kaspars Daugavinš a Chase Pearson. Zranený je aj obranca Martin Bodák, ďalšieho beka Mareka Korenčíka poslali Michalovčania na hosťovanie do konca roka do Slovana Bratislava.

Kobeľa: Sme na správnej ceste

Michalovská enkláva pomohla v stredu Trebišovu k dôležitému víťazstvu. V súboji desiateho kola nastúpili „oceliari“ síce proti súperovi, ktorý bol v tabuľke pod nimi, no už pohľad na jeho súpisku vzbudzoval obrovský rešpekt. „Dubnica má jedno z najskúsenejších družstiev v lige. Ľahký súper to teda rozhodne nie je. Aj preto som rád, že sme tento duel zvládli a opäť si tak pomohli v tabuľke. Tá je poriadne natlačená. Jedno víťazstvo vás posúva hore, jedna prehra automaticky dole. Aj preto sa musíme snažiť bodovať v každom zápase. Stále platí, že ideme od zápasu k zápasu, od striedania k striedaniu. Momentálne to tak robíme a ja verím, že sme na správnej ceste,“ zdôraznil tréner HK Steel Team Dušan Kobeľa, ktorého zverenci rozhodli o stredajšom víťazstve v poslednej desaťminútovke.

V prvých dvoch tretinách dokázali obaja súperi odpovedať na góly druhej strany. V tretej časti ale Romanov naklonil misky váh na stranu HK Steel Team a keď o pätnásť sekúnd skóroval práve Adam Varga, bolo rozhodnuté. Trebišovčania sa po tejto výhre prepracovali v tabuľke na siedme miesto. V piatok ich čaká ďalší dôležitý duel, na ľade takisto nováčika TIPOS SHL Rimavskej Soboty. Tú premohli pred dvoma rokmi vo finále druhej ligy, „soboťania“ si zase všetko vynahradili víťazstvo v lige vlani. „V druhej lige to bol náš tradičný rival. Kádre oboch tímov sa ale cez leto menili. Oni mali dlhšiu dobu na prípravu prvej ligy, my sme sa do nej dostali iba týždeň pred štartom. Čaká nás veľmi ťažký súper. Netreba pozerať na to, že v tabuľke sú až na jedenástom mieste, pretože ako hovorím, liga je nesmierne vyrovnaná. Presvedčil sa o tom aj prvý Prešov, ktorý nedávno v Rimavskej Sobote prehral. Aj preto sa musíme mať pred súperom na pozore,“ varuje pred piatkovým duelom v Rimavskej Sobote tréner HK Steel Team Trebišov.

Peter Brendza

.



Uverejnené: 19.10.2023 10:08:37 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.