files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla do play off výrazne posilnená

 

Funkcionári klubu HK Dukla Michalovce, ktorá sa dostala do play off 1. hokejovej ligy na poslednú chvíľu, vôbec nespia na vavrínoch. Pred začiatkom vyraďovacej časti sa totiž rozhodli mužstvo výrazne posilniť. S družstvom už trénuje pätica nových hráčov, vylúčené nie je ani zotrvanie Faitha juniora, ktorý mal dohrať sezónu vo Švédsku. Prvé zápasy odohrá Dukla v sobotu a nedeľu na ľade súpera, doma sa predstaví v stredu 2. februára.

 

Proti favoritovi chcú prekvapiť

 Ospravedlňujeme sa za zníženú kvalitu videa spôsobenú technickými problémami.


Hokejistom Dukly sa podaril postup doslova v hodine dvanástej, keď v posledných dvoch dueloch s Detvou a Dolným Kubínom získali plný počet bodov a ich najväčší súper Senica ani jeden. Dukla tak zvládla náročný januárový program, keď musela kvôli žltačke hrať okrem normálnych zápasov aj päť decembrových dohrávok, kde jej nemohli byť k dispozícii všetci hráči. Tréner Ján Faith, ktorý prišiel k mužstvu v novembri, neskrýval po poslednom zápase radosť z postupu. „Tak sme radi, že sme si postup do play off vybojovali. Bolo to síce veľmi náročné zvládnuť januárový program, ale sme tam“, zhodnotil koniec základnej časti lodivod Dukly. Michalovský kormidelník sa tiež posťažoval, že takúto smolnú sezónu ešte nevidel. Vie, o čom hovorí, pretože kvôli žltačke musel prebudovávať prakticky celý káder, z ktorého mu vypadli také opory ako Boržík, Lezo, Dancsák, či kanonier Minčák. Navyše počas nahusteného januárového programu boli zranené ďalšie dve opory Martin Segľa a Regenda. Dukla je však napriek problémom v play off, v ktorom sa stretne s víťazom základnej časti Piešťanmi. „Už dostať sa do play off v našej situácii je určité víťazstvo. Sme nesmierne radi, že sme tam. Máme najsilnejšieho možného súpera, víťaza základnej časti, skúsime sa s ním popasovať. Pred týždňom sme u neho hrali vyrovnaný zápas, ktorý sme síce prehrali, ale boli sme vyrovnaným súperom. Teraz nastane trochu oddych a po vhodnom doplnení môžeme favorita prekvapiť“, doplnil Ján Faith. My len dodajme, že Dukla sa stretla s Piešťanmi v tejto sezóne dvakrát, doma ich zdolala 2:0 po góloch Minčáka a M.Segľu, vonku zase prehrala 1:3, keď čestný úspech strelil Čížek.

 

Do vyraďovacej časti posilnený káder

Ospravedlňujeme sa za zníženú kvalitu videa spôsobenú technickými problémami.


Funkcionári ako aj tréner tímu si uvedomovali, že keď nechcú hrať v play off druhé husle musia výrazne posilniť zraneniami a chorobami zdecimovaný káder. Navyše, keď ešte stále nie sú fit zadáci Regenda, Kozák, či Marinčin a útočník Peter Čížek išiel reprezentovať Slovensko na zimnú univerziádu do Turecka. Na dnešnom tréningu sa trénerovi Faithovi hlásilo až päť nových hráčov. Išlo o obrancu Michala Komu z Prešova a útočníkov Martina Drotára z Detvy, Richarda Lelkeša zo Senice, Martina Chrenka a Andreja Kmeča z extraligovej Nitry. S týmito hráčmi sa teda káder Dukly výrazne rozrastie nielen do kvantity, ale aj do kvality. Takáto výrazná transfúzia kádra bola veľmi potrebná. Hráči sú totiž po náročnom januári unavení a vzhľadom relatívne úzky káder by Dukla pravdepodobne vo vyraďovacej časti veľa vody nenamútila. A ako je s posilnením kádrom spokojný samotný tréner. „ No čo sa týka útočníkov prišli štyria tak je to dobré, ale vzhľadom na zranenia a choroby našich bekov sme sa snažili získať ešte jedného obrancu, čo sa nám nepodarilo. Musíme, ale hrať s tým, čo máme k dispozícii,“ podotkol tréner tímu.

 

Odišiel iba Méry, Faith junior zatiaľ otázny

 

Z pohľadu odchodov sa nedeje prakticky nič. Káder Dukly opustil zatiaľ iba junior Méry, ktorý sa vrátil späť do Zvolena. Ďalšia otázka ostáva nad zotrvaním trénerovho syna Juraja. Ten, ako už vieme, dostal pred niekoľkými dňami ponuku na pôsobenie v druhej švédskej lige, ktorú teraz zvažuje. O tom, či ostane, alebo odíde sa rozhodne v najbližších hodinách, či dňoch. „Ešte nie je úplne rozhodnutý,“ dodal na záver tréner Faith, ktorý by bol určite spokojný, keď by jeho syn odolal švédskej ponuke a ostal by pôsobiť v radoch Dukly.

 

Dvojice play off :

ŠHK 37 Piešťany - HK Dukla Michalovce

HK Spišská Nová Ves - HK Trebišov

MHK 32 Liptovský Mikuláš - HK Trnava

BEMACO HC 46 Bardejov - HC 07 Detva

 

Prvý dve zápasy sú na programe v sobotu a nedeľu 29. a 30. januára, tretie na stredu 2. februára. Prípadný štvrtý a piaty zápas by boli na programe vo štvrtok 3. a sobotu 5. februára.

 

Peter Brendza



Uverejnené: 27.01.2011 21:14:42 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.