files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Stúpať hore na výsledkovej a výkonnostnej vlne

Ako na hojdačke sú zatiaľ výkony hokejistov HK Dukla Ingema Michalovce. Lanský semifinalista Tipos extraligy síce najskôr v prvom kole zvíťazil na ľade Slovana Bratislava 8:2, následne ale prišli tri prehry v rade. Na hojdačke boli aj ďalšie výsledky tímy, ktorý minulý týždeň získal z domáceho dvojzápasu s Humenným (7:2) a Slovanom Bratislava (2:1 po nájazdoch). V klube všetci veria, že sa na rozhraní prvej a druhej štvrtiny základnej časti tím nakopol a aktuálne siedmy celok tabuľky bude už iba stúpať hore.

Michalovčania naposledy v nedeľu znova zdolali Slovan Bratislava. Na domácom ľade sa ale v dvanástom kole potrápili viac, keď belasých zlomili až v samostatných nájazdoch. Ich jediný gól v riadnom hracom čase zaznamenal Samuel Solenský. Pre odchovanca michalovského hokeja to bol vôbec prvý ligový duel v drese Dukly. Napodobnil tak piatkové presné zásahy Matúša Bodnára s Marekom Valachom a hráčska pokladnica sa teda opäť zaplní. „V prvom rade som strašne rád, že som takto tímu pomohol. Dal som dôležitý gól, ktorým som vyrovnával na 1:1. Nikto vtedy ešte netušil, že to bude posledný gól v riadnom hracom časti i predĺžení. Útočníka poteší každý gól. Strelil som ho síce až v dvanástom kole, no budem rád, keď mi to bude padať aj v ďalších zápasoch,“ poznamenal útočník, ktorý síce hokejovo vyrastal v Michalovciach, no až túto sezónu hrá za materskú Duklu Ingema. „Teší nás víťazstvo nad Slovanom. Chceli sme nadviazať na víťazstvo s Humenným, pretože, keby sa nám to nepodarilo, opäť by sme body stratili a piatková výhra by nám nebola nič platná. Je pravdou, že naše výkony v úvode sezóny sú ako na hojdačke. Aj preto dve výhry za sebou tešia a všetci veríme, že sa nimi nakopneme do ďalších zápasov,“ pokračuje Solenský, ktorého sme sa ešte opýtali na vstup do sezóny. „Ako hovorím, zatiaľ, to bolo ako na hojdačke. Potrebujeme sa chytiť nejakou sériou výhier. Viacerí nás pasujú za favorita a možno aj preto sa inak pozerá na naše výsledky. Možno to niektorým z hráčov zväzuje ruky. Sme však v šatni výborná partia a keď budeme hrať ako tím, porážať budeme určite aj také silné mužstvá, ako je Slovan, či Košice,“ dodal na záver Samuel Solenský.

Duel so Slovanom opäť raz vyšiel brankárovi Stanislavovi Škorvánkovi. Z toho už musia byť Slovanisti ako na prášky. Vychytal ich vlani v play-off, v prvom kole tejto sezóny a v Michalovciach im v nedeľu dovolil skórovať iba raz. Aj jeho zásluhou teda Bratislavčania na Zemplíne nevyhrali už dva roky a v šiestich dueloch v rade ťahali za kratší koniec. „Tentoraz to asi bol z našej strany jeden z najlepších zápasov v sezóne. Mali sme hernú a streleckú prevahu. Možno sa niekomu dva získané body vzhľadom na priebeh zápasu môžu máliť, my sme ale spokojní. Mohli sme získať aj jeden a dokonca ani jeden, takže to musíme brať tak, ako to je,“ rozhovorila sa michalovská brankárska jednotka. Šesťzápasové víťazné ťaženie so Slovanom na domácom ľade nejako nepreceňuje. „Sú to len štatistiky. Niektorí hráči od nás, ale aj od súpera o tom možno ani nevedia. Brali sme to ako normálny zápas a ako hovorím, som rád, že sme vyhrali a získali do tabuľky dva body,“ pokračuje Škorvánek. Aj on vidí v tíme potenciál na zlepšovanie sa. „Liga ako sami vidíte je strašne vyrovnaná. Keď nezabodujete v dvoch zápasoch, automaticky v tabuľke padáte dole. Aj preto sme radi za päť bodov, ktoré sme získali minulý víkend. Naším cieľom je hrať v tabuľke hore. Určite sa nechceme dostať na spodné priečky, pretože následne prichádza tlak. Čo sa týka vstupu do sezóny, trošku sme sa hľadali Je ale vidno na našich výkonoch progres, takže som o tom presvedčený, že budeme stúpať hore.“

 

Už stabilný účastník Tipos extraligy sa vo svojej piatej sezóne medzi slovenskou elitou rozbieha pomalšie. Má to však svoje príčiny. Jednou z nich je, že káder sa tvoril celé leto a zmeny prišli aj tesne pred začiatkom súťaže. Najväčšie posily americký útočník Chase Pearson a lotyšský útočník Kaspers Daugavinš prišli štyri, respektíve jeden deň pred štartom súťaže a rázom sa tak potrebujú ešte s tímom zohrať. Možno aj preto prišli výsledky ako na hojdačke, keď Michalovčania raz vyhrali, raz prehrali a v tabuľke im tak stále patrí miesto na začiatku jej druhej polovice. Svoje určite zohrala aj nedisciplinovanosť tímu a takisto aj koncovke, v ktorej sa Michalovčania trápili. Päť bodov z posledných dvoch duelov im ale v tomto smere môže iba pomôcť. „Aj preto ma osobne veľmi teší, že sme v piatok doma zdolali Humenné a body sme potvrdili v nedeľu so Slovanom. Bol to určite ťažký zápas. Teší ma, že sme konečne podali disciplinovaný výkon bez zbytočných vylúčení, ktorým sme sa nevyhýbali v predošlých zápasoch. Opäť sme ale mali problém v presilovkách, v ktorých musíme byť dôraznejší. Zápas mohli vyhrať obaja a som rád, že sa to podarilo nám,“ uviedol ešte k nedeľňajšiemu zápasu tréner Michaloviec Peter Kúdelka.

Ten následne odpovedal aj na otázku ohľadom štartu tímu do súťaže. „Mali sme strašne ťažké predsúťažné obdobie. Viacero hráčov sme mali zranených, niektorí boli po zranení. Takisto sme mohli vidieť aj veľkú fluktuáciu v kádri. Veľa hráčov prišlo, veľa odišlo. Hľadali sme súhru. Aj preto som rád, že posledný zápas sme už dokázali byť disciplinovaní v rámci systému. V tomto som bol strašne spokojný. Chýbal nám iba pokoj v koncovke, čo ale určite príde. Mohli sme získať aj tri body, každé víťazstvo nad Slovanom si ale treba vážiť. Čo sa týka prvej štvrtiny základnej časti, tú berieme ako prípravnú. Verím, že náš tímový výkon a celková súhra bude od zápasu k zápasu, od týždňa k týždňu lepšia a lepšia. Verím teda, že budeme stúpať tak výsledkovo, ako aj výkonnostne.“  

Peter Brendza

.



Uverejnené: 25.10.2023 14:41:50 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.