files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Cieľom presadenie sa v Dukle a majstrovstvá sveta

Po pol roku sa opäť môže stať, že Michalovce budú mať zastúpenie na svetovom šampionáte v ľadovom hokeji. Blízko k nominácii na svetový šampionát do 20 rokov je totiž obranca Milan Pišoja, ktorý by si rád na rozhraní rokov zahral medzi svetovou elitou. Rodák z Považskej Bystrice absolvoval aj aprílové majstrovstvá sveta do osemnásť rokov, kde bol jednu minútu od bronzovej medaile...

Svetový juniorský šampionát tentoraz privítajú švédske mestá Goteborg a Frolunda. Práve Goteborg je pre slovenský hokej zasvätený, keďže pred dvadsiatimi jedna rokmi tam slovenskí hokejisti slávili titul majstrov sveta. Tentoraz tam budú hrať slovenskí mladíci a michalovský obranca vo Švédsku nechce chýbať. „Určite! Pred sezónou som si určil dve priority. Tou prvou je nazbierať čo najviac minút v drese Dukly a dosiahnuť s ňou minimálne lanské úspechy. Druhým je účasť na svetovom šampionáte vo Švédsku,“ rozhovoril sa michalovský obranca, ktorý je momentálne s tímom do dvadsať rokov na turnaji v českom Chomutove.

Zaujímavosťou je, že to tak byť nemuselo, keďže osemnásťročný rodák z Považskej Bystrice bol aj medzi náhradníkmi v seniorskej reprezentácii na Nemecký pohár. „Tiež som si to všimol. Nikto z mužskej reprezentácie ma neoslovil. Keby sa tak stalo, bola by česť pre mňa reprezentovať, no ja sa sústredím na dvadsiatku a na turnaj v Chomutove, kde chcem trénerov presvedčiť, že si zaslúžim šancu aj na majstrovstvách sveta,“ pokračuje Milan Pišoja, ktorý do Michaloviec prišiel vlani krátko pred začiatkom play-off. Už vtedy na seba upozornil hlavne tým, že ani vo veku osemnástich rokov sa nebál „usporiadať“ ofenzívny výlet do súperovej obrany. Ukázal, že Dukla si ho vyhliadla správne a vyslúžil si tak šancu do nasledujúcej sezóny. A to odohral iba štyri zápasy, keďže v druhom stretnutí série o play-off s Trenčínom sa mu privodilo zranenie ramena. „Bolo to ťažké. Dostával som sa do tempa, no prišlo spomenuté zranenie. Našťastie, zranenie nebolo až také vážne a v apríli som mohol štartovať na majstrovstvách sveta osemnástok. Keby tak nebolo, bolo by mi to strašne ľúto,“ pokračuje člen „osemnástky“, ktorá siahala na medailu. Kanada ale v súboji o tretie miesto v závere vyrovnala a v predĺžení jej hráči zobrali bronz. „Pre mňa to bol obrovský skok. Začínal som v projekte do osemnásť rokov a následne som hral play-off extraligy. Obrovská škola a som rád, že mi tréneri už vtedy dali šancu,“ nadväzuje Milan Pišoja.  

Kým vlani začínal sezónu v projekte do osemnásť rokov, v tejto je už kmeňovým hráčom extraligových Michaloviec. Mladík toho má už naozaj dosť, keďže okrem michalovskej Dukly hosťuje aj v prvoligovom Trebišove a hráva aj za michalovskú extraligovú juniorku „Tréneri určite vedia, čo robia. Nevadí mi takáto porcia zápasov, potrebujem ich čo najviac. Priznám sa, seniorskú extraligu som pred svojim príchodom tu veľmi nevnímal. Sústredil som sa na seba. Bolo určite ťažké sa sem dostať a prispôsobiť sa tímu, som ale rád, že mám dôveru trénerov a hrávam čoraz viac. Som takisto rád, že hrávam až dve extraligy - seniorskú a juniorskú,“ zdôrazňuje Milan Pišoja, pre ktorého je obrovskou školou aj to, že hráva so skúsenými bekmi Vladimírom Mihalikom, či naposledy so Senom Acolatsem. „Od každého si chcem brať nejaký príklad a od každého sa chcem učiť. Som strašne rád, že tu môžem byť a môžem hrať s takýmito hráčmi.“

 

Druhým cieľom michalovského zadáka je byť na očiach reprezentačných trénerov do dvadsať rokov a zahrať si na svetovom šampionáte. „Myslím si, že som v tomto smere urobil dobre, keď som sa dohodol s Michalovcami. Hrám našu extraligu a som na očiach viac, ako chalani, ktorí hrávajú mimo Slovenska. Aj turnaj v českom Chomutove môže byť pre nás výhodou. Musíme ale presvedčiť, že do konečnej nominácie patríme. Uvedomujem si, že konkurencia v ročníkoch 2004 a mladší je obrovská. Ja ale chcem presvedčiť, že tam patrím a chcem si zahrať na šampionáte vo Švédsku. Je to pre mňa obrovská výzva,“ dodal na záver Milan Pišoja. 

.



Uverejnené: 10.11.2023 08:47:10 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.