files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Robme viac pre svoje zdravie

 

  

Očkovanie proti chrípke ani náhodou nie je na zahodenie. Ľudia v mojim okolí, ktorí sa nedali zaočkovať majú nádchu, horúčku a sú väčšinou na PN. Ja to všetko dookola len s údivom sledujem, pretože mi v podstate nič nie je.

  

 Ideálne podmienky

  

Občas si kýchnem, občas si zakašlem, ale sú to len také drobnôstky. Môj zdravotný stav je takmer bezchybný. Ako sa poznám, za normálnych okolností by som počas tejto zimy aspoň trikrát ochorel. O to viac, že toto zimné ročné obdobie je veľmi premenlivé. Veď už sme zažili najmenej dve obdobia s jarnými teplotami. No a momentálne prežívame už tretie obdobie, v ktorom nám mráz poriadne štípe líca a popritom nám sneh vŕzga pod nohami. Nestabilná zima vytvára ideálne podmienky na tvorbu kadejakých vírusov.

  

Veľmi smutné číslo

   

Naposledy som mal vážnejšie zdravotné problémy ešte vlani na jeseň. V druhej polovici septembra ma napadla silnejšia viróza. Prakticky štyri dni som nevyšiel z postele. V prvej polovici októbra som sa však dal zaočkovať proti chrípke a odvtedy mám svätý pokoj. Preto len s obrovským údivom čítam správy o tom, že každoročne sa proti chrípke očkuje len 12 % z celkového počtu obyvateľov Slovenska. Je to veľmi smutný štatistický údaj. Ľudia asi radšej míňajú peniaze na drahé antibiotiká, než aby sa dali bezplatne zaočkovať. Alebo sa mýlim? Nechajme sa prekvapiť na jeseň, ktorá je najvhodnejším časom na zaočkovanie.

                                                                                               (jn)



Uverejnené: 31.01.2011 10:57:52 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.