files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Štochl trénerom brankárov v Meškove Brest

Jeden z najlepších odchovancov michalovskej hádzanej má nové trénerské angažmán. Bývalý reprezentačný brankár Richard Štochl sa stal trénerom brankárov v bieloruskom Meškove Brest. O jeho angažmáne referuje web slovakhandball.sk.

Richard Štochl naposledy pôsobil v MHK Košice, kde sa takisto venoval hádzanej. Deväťnásobný najlepší slovenský hádzaná pôsobí v Bielorusku už dva týždne a je to pre neho prvý zahraničný angažmán ako trénera. Ozval sa mi jeho ruský tréner Eduard Kokšarov a spýtal sa ma, či by som mu mohol prísť pomôcť. Meškov Brest je veľký klub, vždy sa tu pracovalo na najvyššej úrovni, preto som dlho nerozmýšľal a súhlasil som. S Kokšarovom sme kamaráti ešte z čias, keď sme boli spoluhráči v slovinskom Celje. Priblížil mi, ako to v klube chodí, čo môžem očakávať a oboznámil ma s úlohami, požiadavkami," uviedol v rozhovore pre klubovú stránku úradujúceho bieloruského šampióna Štochl, pre ktorého Brest nie je neznámou destináciou. "Je to krásne mesto. Bol som tu na turnaji počas obdobia, keď som chytal za Motor Záporožie. Na prechádzky nebolo až tak veľa času, ale čo som videl, zanechalo vo mne príjemný dojem."

Odchovanec michalovskej hádzanej bol počas svojej hráčskej kariéry (Michalovce, Prešov, Košice, Sečovce, Dukla Praha, Dunaferr, Veszprém, Celje, Montpellier, Čechov, Motor Záporožie, Rhein-Neckar Löwen, Topoľčany, Eger), ktorú ukončil v roku 2018, majstrom šiestich krajín - Slovenska (3), Francúzska (2), Ukrajiny (2), Ruska (1), Slovinska (1), Nemecka (1). Teraz bude mať šancu pridať prvý trénerský titul. Štochl dlhé roky patril medzi veľké opory slovenskej mužskej reprezentácie, v ktorej debutoval v roku 1996. Počas 21-ročného pôsobenia v národnom tíme odohral vyše 260 stretnutí a gólom vo svojej sieti nielen zabraňoval, ale dokázal sa aj zapísať do streleckej listiny (bilancia 265 duelov - 9 gólov). Na konte štarty na piatich vrcholných podujatiach (MS 2009, 2011, ME 2006, 2008, 2012). Najväčší tímový úspech dosiahol na svetovom šampionáte 2009 v Chorvátsku, kde si so spoluhráčmi vybojovali 10. miesto.

.



Uverejnené: 30.11.2023 12:45:42 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.