files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Vianočná výzdoba a Mikuláš v Michalovciach

Najkrajšie sviatky roka sa nezadržateľne blížia. Pravá vianočná atmosféra zavládne v Michalovciach naplno už túto stredu, keď sa rozsvieti vianočná výzdoba v meste, v stánkoch pri stromčeku si budete môcť kúpiť punč, zavíta tu Mikuláš a počas víkendu centrum mesta ožije Vianočnými trhmi.

Zimné gastronomické trhy pri stromčeku na námestí odštartujú pred Mikulášom a potrvajú do 7. januára. Počas prechádzky námestím sa tu môžete zastaviť a vybrať si z ponuky tradičných vianočných pochutín a nápojov. Mikuláš na naše námestie príde v stredu 6. decembra a spolu s ním večer o 17.00 hod. rozsvietime vianočný stromček a ďalšiu výzdobu v centre mesta. Na Mikulášskej párty rozdá deťom sladkú nádielku. V programe vystúpi aj FS Jurošík. Počas mikulášskeho večera bude v ponuke za dobrovoľný príspevok primátorský punč, ktorý bude podávať sám primátor mesta Miroslav Dufinec. Výťažok použijeme na charitatívny účel a v zimných mesiacoch za tieto peniaze poskytneme teplé jedlo pre ľudí bez domova. V kine Centrum je na Mikuláša naplánovaná predpremiéra pokračovania kultovej vianočnej rozprávky Perinbaba (vysielanie o 14.45 hod. a o 18.00 hod.).

Po Mikulášovi pozývame všetkých na Adventný literárno – hudobný večer. Vo štvrtok o 19.00 hod. v Kostole reformovanej kresťanskej cirkvi v Michalovciach (Sládkoviča ul.) sa v programe predstavia Ján Fic (organ), Peter Himič (recitácia) a Aneta Hollá (spev).

Vianočná nálada v meste bude pretrvávať aj počas nasledujúceho víkendu 8. a 9. Decembra vďaka 30. ročníku Vianočných trhov. Podujatie slávnostne otvoríme o 10.00 hod. na tribúne pri mestskom úrade. Michalovskí duchovní udelia Vianočné požehnanie a v ďalšom programe vystúpia súbory Zemplín, Zemplínik a Mihaľovčan. Pre tých, ktorí prídu na jarmok predovšetkým nakúpiť, bude k dispozícii približne 90 predajných stánkov (textil, stromčeky, hračky a pod.) a približne 15 stánkov s občerstvením. Nebude chýbať tradičná Ulička remesiel.

Súčasťou programu vianočných trhov 8. decembra bude aj slávnostné zasadnutie mestského zastupiteľstva. Primátor na ňom odovzdá Ceny mesta a Ceny primátora jednotlivcom a kolektívom, ktorí sa v uplynulom roku pričinili o rozvoj a šírenie dobrého mena mesta Michalovce. Galavečer sa začne o 17.00 hod. a v programe vystúpi LenArt Quartet (vstup zdarma). Program Vianočných trhov bude pokračovať aj v sobotu. Vianočné koledy v podaní speváckych skupín Klubovanka a Ozvena si na tribúne pri mestskom úrade budete môcť vypočuť o 10.00 hod. Popoludní od 15.00 hod. sa v programe Čas adventu predstavia skupiny Močaranka, Hatalovčan a Dvojo z Mihaľovec. Večer o 17.00 hod. pozývame všetkých do mestského kultúrneho strediska na vianočný koncert Janais s kapelou (vstup voľný). Decembrový kultúrny program ponúka do konca roka ešte mnoho ďalších akcií, ktorých prehľad nájdete na webovej stránke mesta. Za všetky spomeňme Veselé Vianoce s Jožkom Jožkom a hosťami (10. decembra o 17.00 hod.), premiéru novej hry v podaní ochotníckeho Divadla pri fontáne (12. decembra o 18.00 hod.). December vyvrcholí na Silvestra súťažou vo vystreľovaní zátok zo šumivého vína (31. decembra o 12.00 hod.) a zapálením vatry o 23.00 hod.

.



Uverejnené: 05.12.2023 15:50:25 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.