files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín posilňuje Enzo Arevalo

Po jesennej časti jedenásty tím Niké ligy MFK Zemplín Michalovce hlási prvú zimnú posilu. Je ňou dvadsaťšesťročný uruguajský ofenzívny stredopoliar Enzo Arevalo, ktorý sa s najvýchodnejším účastníkom najvyššej súťaže dohodol na zmluve do konca sezóny.

Enzo Mauro Arevalo Acosta, ako znie celé meno tohto Uruguajčana so španielskym pasom, sa narodil 15. apríla 1997 v Montevideu. V mládežníckych rokoch hrával za španielske tímy CF Damm, Esportiu Mataró a Union Esportiva Cornellá. Potom si obliekal dresy švajčiarskych klubov SC Düdingen a FC Sion. Zaujímavosťou je, že Arevalo v Michalovciach bol už raz na skúške. Bolo to v zime 2019, kedy si ale v tíme trénera Antona Šoltisa miesto nevybojoval.

Následne sa upísal Popradu, s ktorým si zahral proti Trenčínu baráž o najvyššiu súťaž. V lete 2020 odišiel do Podbrezovej, kde pobudol rok. Následne jeho kroky viedli do Talianska, najprv pôsobil v FCD Montemiletto a potom v US Agropoli. V lete tohto roka sa vrátil pod Tatry, v drese Banskej Bystrice dosiahol v 16 jesenných zápasoch štyri góly a dve asistencie. Vo výbornom svetle sa ukázal aj v zápase v Michalovciach, kde Dukla vyhrala aj jeho výraznou zásluhou 3:0. „Svojimi schopnosťami ma upútal už v roku 2019, ale napokon u nás neostal, aj keď som mal o neho záujem. Som presvedčený, že pre náš tím bude prínosom a pomôže nám v ofenzíve. Je to hráč, ktorý vie dať gól a takého potrebujeme. Navyše, jeho veľkou výhodou je, že pozná našu ligu a nebude mať problém s adaptáciou," uviedol pre oficiálnu stránku účastníka Niké ligy spolumajiteľ klubu a člen predstavenstva MFK Zemplín Ján Sabol.

S posilňovaním kádra Michalovčania rozhodne nekončia. Podľa našich informácii má v týchto dňoch doraziť grécky útočník Giannis Niarchos. Rodák z Atén by mal prísť v zime na hosťovanie z Dunajskej Stredy, ktorej je kmeňovým hráčom od januára 2023. No a Zemplínčania plánujú posilniť aj obranu. Na lane majú stopéra z Gruzínska, ktorý si v lete zahral v pohárovej Európe aj proti jednému zo slovenských tímov... Ako sme už informovali, o pol roka predĺžil zmluvu slovinský brankár Žiga Frehlih. Naopak, v tíme končí stopér Michal Jeřábek, no a už dávnejšie vedenie klubu oznámilo, že končí spoluprácu aj s brankárom Matúšom Ružinským a stredopoliarom Christánom Steinhubelom.

Foto: Róbert Andrejov (mfk zemplín)

.



Uverejnené: 11.01.2024 15:42:18 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.