files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Spokojnosť s hrou, nespokojnosť s koncovkou

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce majú za sebou prvý duel v rámci prípravy na jarnú časť. Po jeseni jedenásty tím Niké ligy cestoval neďaleko maďarských hraníc, kde si zmeral sily s účastníkom najvyššej tamojšej ligy Kisvárda FC. Duel posledného tímu maďarskej ligy a predposledného slovenskej herne vyšiel oveľa lepšie Michalovciam. Tie ale pri remíze 1:1 doplatili na to, na čo doplácajú počas celej sezóny - efektivitu v koncovke.

Na prírodnej tráve sa hral zaujímavý duel, v ktorom sa oba tímy prezentovali útočnou hrou. Michalovčania v prvom polčase pohrdli vedením, keď svoje čisté gólové šance nevyužili Niarchos, van Kessel a Volanakis. Do druhého polčasu poslal tréner Peter Struhár skoro úplne inú jedenástku a tá už po siedmych minútach inkasovala z kopačky Camaja. V samom závere sa o vyrovnanie postaral Španiel Samuel Ramos, ktorý je v Michalovciach od minulého týždňa na skúške. „Sme veľmi spokojní s tým, že sme videli v akcii všetkých hráčov po 45 minút. A dokonca na prírodnej tráve. Zápas splnil účel, hlavne po tom dobrom prvom týždni, v ktorom chlapci dostali dostatok tréningových jednotiek a nabehali dosť kilometrov. Niektorí jednotlivci v prvom či druhom polčase vyzerali veľmi dobre. Do prestávky sme si vytvorili Niarchosom, van Kesselom či Volanakisom tri čisté šance. Boli sme dostatočne kreatívni v ofenzíve a dobre sme sa zhostili s podmienkami na prírodnej tráve, keďže stále trénujeme na umelej. Do druhého polčasu sme nastúpili s viacerými novými hráčmi. Našim cieľom bolo vidieť ich v akcii, či už Tyurina, Veremieieva alebo Ramosa, ktorých si ponecháme v tréningovom procese aj na budúci týždeň. Zápas nám ukázal našu slabinu v efektivite, na ktorej musíme ozaj popracovať, pretože dnes sme si vypracovali dvojnásobne viac šancí ako domáci, no nezvíťazili sme,“ citoval oficiálny web po stretnutí trénera Petra Struhára. Toho zverenci túto sobotu odohrajú v rámci prípravy druhý duel, keď o 11.00 hod. privítajú druholigové Humenné. Po tomto zápase odchádzajú na sústredenie do Turecka.

Slovo o skúšaných hráčoch

Tréner Peter Struhár skúšal v prípravnom zápase v Kisvárde štyri potenciálne posily. Najznámejšou z nich je 21-ročný grécky útočník Ioannis Niarchos. Rodák z Atén by mal prísť v zime na hosťovanie z Dunajskej Stredy, ktorej je kmeňovým hráčom od januára 2023. Predtým odvádzal výbornú robotu v Zlatých Moravciach, kde za jeseň 2022 stihol streliť v šestnástich dueloch päť gólov, ďalšie štyri pridal sezónu predtým v Senici. O jediný michalovský gól sa postaral Španiel Samuel Antonio Ramos Linares. Dvadsaťtriročný rodák z Tenerife, ktorý by bol vhodnou alternatívou na post ofenzívneho stredopoliara, pôsobil do novembra minulého roku v španielskom treťoligovom CD Mensajero. Zaň odohral osem duelov. Predtým pôsobil v rezerve Las Palmas.

Peter Struhár skúšal aj dvoch Ukrajincov. Jedným z nich je brankár Ivan Tyurin, ktorý na jeseň chytal v druholigovom Prešove. Dvadsaťšesťročný rodák z Kyjeva, ktorému k dvom metrom chýba iba deväť centimetrov, predtým pôsobil prevažne na Ukrajine, za sebou má aj polročné pôsobenie vo francúzskom GFA Rumilly VAL.

Na skúške je aj jeho krajan, stredný obranca Vladyslav Veremieiev. Dvadsaťpäťročný rodák z Donecka od júla minulého roku pôsobil v lotyšskej Jelgave. Predtým pôsobil prevažne na Ukrajine a hrával aj v estónskom Kalju FC. Dodajme, že Michalovčania sa minulý týždeň už dohodli na zmluve s uruguajským ofenzívnym stredopoliarom Enzom Acostom Arevalom. Už pred štartom prípravy bolo známe, že káder opustia brankár Matúš Ružinský a stredopoliar Christián Steinhubel, zmluva skončila aj českého strednému obrancovi Michalovi Jeřábkovi.

Peter Brendza (foto: mfk zemplín - róbert andrejov)

.



Uverejnené: 15.01.2024 14:28:47 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.