files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dlhodobým cieľom extraliga, tichým svetový šampionát

Doteraz ôsmym odchovancom michalovského hokeja sa podarilo zahrať si na dorasteneckom svetovom šampionáte, teda majstrovstvách sveta do osemnásť rokov. Deviatym môže byť šikovný útočník Pavol Prokopovič, ktorý momentálne bojuje o túto šancu v reprezentačnom projekte do osemnásť rokov. Projekt reprezentácie do osemnásť rokov uprednostnil Prokopovič v tejto sezóne pred atakovaním prvého tímu Dukly Ingema Michalovce s jasným cieľom. Predstaviť sa v apríli vo Fínsku medzi svetovou elitu do osemnásť rokov.

Čo spája Kristiána Kudroča, Michala Kozáka, Martina Boboša, Petra Boltuna, Mateja Hinďoša, Samuela Solenského či Pavla Regendu? Okrem toho, že sú odchovanci michalovského hokeja si všetci zahrali aj na „áčkových“ majstrovstvách sveta do osemnásť rokov. V ich stopách chce ísť aj Pavol Prokopovič. „Tým hlavným cieľom je hokejovo napredovať a postupne sa etablovať v extralige. Takým tichým, najbližším je účasť na svetovom šampionáte. Ten ale snívajú viacerí z nás,“ rozhovoril sa odchovanec michalovského hokeja, ktorý v lete uprednostnil pôsobenie v projekte pred michalovskou Duklou. V lete totiž výrazne búchal na dvere extraligovej šatne. „V projekte dostávam veľa priestoru na ľade a cítim zlepšenie. V zostave Dukly by som zrejme ešte túto sezónu toľko šancí nedostával. Verím, že tréneri sledujú moje výkony v tíme SR 18 a budúcu sezónu sa budem môcť pobiť o miesto v prvom tíme Dukly,“ pokračuje sedemnásťročný hokejový talent zo Zemplína. Aj napriek tomu, že uprednostnil reprezentačný projekt, v tejto sezóne si už Prokopovič pripísal na svoje konto tri extraligové štarty. Bolo to v čase, keď Zemplínčanov „chytila“ choroba a hrať muselo všetko, čo bolo zdravé. „Pre mňa osobne to boli obrovské skúsenosti. Tréneri a chalani v tíme mi veľmi pomohli. Išlo to ľahšie o to viac, že vtedy nás povolali viacerých mladých a nebol som tam teda sám. Bola to pre mňa obrovská škola a verím, že to pomôže k napĺňaniu mojich cieľov v tejto sezóne, ale aj v hokejovej kariére,“ uviedol na margo troch extraligových čiaročiek v tejto sezóne Prokopovič.

Ten už michalovský dres obliekol dvakrát aj vlani. Tentoraz sa ale viac sústredí na pôsobení v projekte do osemnásť rokov, ktorý si v utorok zmeral sily s ďalším Zemplínčanom. V rámci prvej ligy zavítal do Trebišova, kde prehral hladko 2:6. „Výsledok síce hovorí niečo iné, bol to ale vyrovnaný zápas. Skresľujú to dva inkasované góly v našej power-play. Tieto zápasy sú pre nás obrovskou školou. Ja verím, že nám pomôžu do ďalšej kariéry,“ skonštatoval útočník, ktorý strelil v Trebišove jeden z dvoch gólov svojho tímu. „Určite potešil, no žiaľ, na body nám ale nestačil. Verím však, že sme nezanechali zlý dojem a prispeli k úrovni zápasu.“  

Peter Brendza

.



Uverejnené: 19.01.2024 08:51:25 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.