files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Vladimír Glosár: Takto sa hrá o špicu tabuľky

Hokejisti HK Dukla Ingema zvíťazili po trénerskej zmene aj v treťom zápase v rade a natiahli svoju víťaznú šnúru už na štyri duely. Po tom, čo pod vedením trénera Tomeka Valtonena zdolali v stredu aktuálneho majstra z Košice 3:0 a rovnakým výsledkom v piatok aj vicemajstra HKM Zvolen, triumfovali v nedeľu aj v Spišskej Novej Vsi 4:2, kde sa im v tejto sezóne podarilo vyhrať prvýkrát.

V tabuľke tretí Zemplínčania vstúpili do zápasu na ľade druhých Spišiakov rovnako dominantne, ako v piatok proti Zvolenu a už v prvej minúte sa gólovo presadil Josh Wilkins. Domácim sa síce v prvej tretine Burgessom podarilo vyrovnať, Mathew Santos však v druhej časti strhol dvoma gólmi vedenie opäť na michalovskú stranu. Nellis síce v posednej minúte druhej časti znížil, hostia sa ale v tretej časti opäť Wilkinsom dostali do dvojgólového vedenie a to už z rúk nepustili. Dosiahli tak v ťažkom týždni plných deväť bodov a už atakujú v tabuľke druhú pozíciu, na ktorú strácajú iba jeden bod. „Z našej strany to bol výborný zápas. V Spišskej Novej Vsi sa hrá túto sezónu ťažko, pretože majú dobré mužstvo. My sme sa na to veľmi dobre pripravili. Od úvodu sme chceli diktovať tempo hry, čo sa nám podarilo,“ uviedol po zápase Jakub Suja, útočník michalovskej Dukly, ktorý pri početnej maródke hrá momentálne v obrane. „Ani teraz to s jedným našim obrancom nevyzeralo dobre, takže neviem, kedy sa vrátim do útoku. Mne ale je v podstate jedno kde hrám. Keď mi tréneri povedia, že hrám obrancu, hrám obrancu, keď ma postavia do útoku, budem hrať v útoku. Brankári nám zatiaľ chytajú výborne, takže tam sa tlačiť nemusím,“ pokračuje s úsmevom na perách Jakub Suja.

Michalovčania síce pod vedením trénera Tomeka Valtonena v nedeľu prvýkrát inkasovali, dva góly vo svojej sieti ich ale nemrzeli. Tentokrát nechali tréneri hrdinu predošlých dvoch duelov brankára Stanislava Škorvánka na striedačke, šancu dostal Vladimír Glosár, ktorý svoj tím takisto podržal. „Prvá tretina bola taká „divoká“. Videli sme viacero šancí na oboch stranách. Domáci mali možno aj viac z hry, dobré ale bolo, že sme išli do šatní za stavu 1:1. Od druhej tretiny sme boli podľa mňa lepším tímom. V tretej sme podali neskutočne taktický výkon. Takto by malo hrať mužstvo, ktoré vyhráva po dvoch tretinách a takisto aj mužstvo, ktoré chce bojovať o špicu tabuľky,“ rozhovoril sa Vladimír Glosár, ktorý dostal premiérovo pozvánku do reprezentačného tímu. „Tých gólov sme nedostávali až tak veľa ani vtedy. Skôr sme mali problém v ofenzíve. Dávali sme málo gólov a tam bol asi problém,“ uviedol Glosár príčiny neúspechov v minulých zápasoch.

Odchovanec michalovského hokeja síce v pondelok trieli na reprezentačný zraz, no podľa neho reprezentačná prestávka príde vhod celému mužstvu. „Určite! Verím, že sa trochu ustáli aj ten tlak, ktorý bol vyvíjaný na nás. Verím, že to trochu utíchne, vyvetráme hlavy a do najdôležitejšej časti pôjdeme zabojovať o čo najlepšie umiestnenie,“ pokračuje Glosár. Ten ako spomíname už v pondelok odchádza na reprezentačný zraz a v jednom z dvoch zápasov proti Nemecku by mal zažiť reprezentačný debut. „Uverím asi, až keď tam budem. Začínam si to trochu uvedomovať. Keď som volal s priateľkou, povedal som jej, že o pár dní už budem mať za sebou prvý tréning v reprezentácii. Celé mi to ale dôjde asi priamo na mieste."

Peter Brendza

.



Uverejnené: 05.02.2024 14:20:58 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.