files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

V michalovskom hľadáčiku jeden útočník

Stredou štrnásteho februára uplynie v slovenských hokejových súťažiach možnosť prestupov. Po tomto termíne teda musia kluby hrať do konca sezóny iba s tými hráčmi, ktorých majú k dispozícii a už „nehrozia“ žiadne striedavé štarty. My sme sa obrátili na tri kluby reprezentujúce Zemplín v najvyššej Tipos extralige, či prvej TIPOS SHL, s otázkou, či budú ešte aktívni na prestupovom trhu. Veľké zmeny už u nich očakávať nemôžeme, aj keď do utorka je ešte chvíľu času...

Návrat Korenčíka, možný príchod mladého útočníka

V najvyššej Tipos extralige účinkujú zo Zemplína po prvýkrát dva tímy. Viac sa darí už etablovaným hráčom HK Dukla Ingema Michalovce, ktorým osem kôl pred koncom základnej časti patrí tretia priečka. Michalovčania majú reálnu šancu zabojovať aj o prvú dvojku. Na lídra z Popradu strácajú šesť bodov, na druhú Spišskú Novú Ves iba bod. „Cieľom je skončiť v základnej časti čo najlepšie a pobiť sa o čo najlepšie umiestnenie,“ vyjadril sa pre náš portál športový riaditeľ Marek Mašlonka. Michalovčania pred dvoma týždňami podpísali amerického útočníka Josha Wilkinsa, ktorý sa uviedol parádne. V prvých troch dueloch strelil tri góly a dal tak mierne zabudnúť na absenciu zraneného krajana Chaseho Pearsona, ktorý tímu chýba od Vianoc. Americký útočník odletel tento týždeň do svojej domoviny, aby sa podrobil vyšetreniu u špecialistu, ktorý mu už raz v podobnom zranení pomohol. V Michalovciach veria, že po návrate sa do play-off dostane do takej formy, akú ukazoval pred zranením, kedy patril k najlepším hráčom Tipos extraligy.

Michalovčania netrpezlivo čakajú na návrat Chase Pearsona

Zranenia trápia aj štyroch obrancov – Acolatseho, Jasečka, Cibáka a Pišoju, ktorí by sa ale okrem Pišoju mali zapojiť do tréningového, či zápasového diania v najbližších dňoch, alebo týždňoch. V závere prestupového obdobia sa ukončí hosťovanie ďalšieho obrancu Mareka Korenčíka, ktorý bol od októbra hráčom Slovana Bratislava. V rámci výmeny sa do Slovana vracia ďalší bek Ján Marcinko. Ešte v závere januára uplynul aj kontrakt lotyšského útočníka Patriksa Zabusovsa, ktorý následne zamieril do prvej českej ligy, kde oblieka dres VHK Vsetín. „Sledujeme ešte trh, no veľké zmeny už nepredpokladám. Z hosťovania v Slovane Bratislava sa nám vráti reprezentant Marek Korenčík a tým máme obranu uzavretú. Verím, že sa nám zranení obrancovia rýchlo vrátia. Do play-off by mali byť všetci v poriadku. Čo sa týka útoku, je možnosť ešte príchodu jedného mladého hráča. Všetko by sme mohli uzavrieť začiatkom týždňa. Keď sa to nepodarí, pôjdeme s tým kádrom, ktorý máme a ktorému veríme, že dosiahne úspech,“ pokračuje Mašlonka.

Program HK Dukla Ingema Michalovce do konca základnej časti
43. kolo: Michalovce - HK Nitra (streda 14. február).
44. kolo: Dukla Trenčín - Michalovce (piatok 16. február).
45. kolo: HC Košice - Michalovce (nedeľa 18. február).
46. kolo: HC 05 Banská Bystrica - Michalovce (piatok 23. február).
47. kolo: Michalovce - HK Poprad (nedeľa 25. február).
48. kolo: Nové Zámky - Michalovce (piatok 1. marec).
49. kolo: Michalovce - Liptovský Mikuláš (nedeľa 3. marec).
50. kolo: HC 19 Humenné - Michalovce (piatok 8. marec).

Nováčik zrejme dohrá v súčasnom zložení

Veľké zmeny už nemáme čakať ani v tíme nováčika Tipos extraligy HC 19 Humenné. Posledný tím tabuľky pôjde do zvyšných ôsmych kôl základnej časti podľa športového riaditeľa Petra Tirpáka zrejme v nezmenenom zložení. „Asi to dohráme v tom zložení, v akom sme momentálne. Zmenil by to iba fakt, keby sa na trhu objavil zaujímavý hráč, ktorý by nás zaujal,“ povedal športový riaditeľ HC 19 Humenné. Zemplínčania sa tak o záchranu s najväčšou pravdepodobnosťou pobijú s tým kádrom, ktorý má český tréner Martin Štrba k dispozícii teraz. V ňom už nefiguruje jeho krajan Michal Kvasnica. Český útočník so skúsenosťami aj zo zámoria sa v Humennom vôbec nepresadil. V štyroch dueloch strelil iba jeden gól. Vzhľadom na vysoký počet legionárov urobili Humenčania aj dva trejdy s prvoligistami. Do Žiliny odišiel v rámci výmeny za Mareka Pacalaja ruský zadák Kirill Djakov, do Prešova za Jána Ťavodu ďalší Rus Ivan Glazkov. Aktuálne má Štrba v kádri sedem legionárov. Začiatkom roka do tímu pribudli americký zadák Matthew Sredl a kanadský útočník Ryan Foss. Obom sa v Humennom zatiaľ darí, za osem zápasov zaznamenali zhodne po štyri kanadské body. Nováčik Tipos extraligy aktuálne stráca na predposledné Nové Zámky šesť bodov. Cieľom do zostávajúcich dueloch je zmazať toto manko a neskončiť na vypadávajúcom dvanástom mieste. „Určite nič nebalíme a chceme sa biť o extraligu až do konca,“ dodáva Peter Tirpák.

Program HC 19 Humenné do konca záklandej časti
43. kolo: HKM Zvolen - Humenné (streda 14. február).
44. kolo: Humenné - HK Poprad (piatok 16. február).
45. kolo: HK Spišská Nová Ves - Humenné (nedeľa 18. február).
46. kolo: Humenné - Nové Zámky (piatok 23. február).
47. kolo: HK Nitra - Humenné (nedeľa 25. február).
48. kolo: Humenné - Liptovský Mikuláš (piatok 1. marec).
49. kolo: Dukla Trenčín - Humenné (nedeľa 3. marec).
50. kolo: Humenné - HK Dukla Ingema Michalovce (piatok 8. marec).

Oceliari meniť veľa nechcú

Veľké zmeny sa nečakajú ani v tíme nováčika TIPOS SHL HK Steel Team Trebišov. Trebišovčania prednedávnom na ďalšie dve sezóny podpísali svoj ofenzívny klenot, ruského útočníka Kirilla Romanova. „Momentálne veríme tým hráčom, ktorých máme k dispozícii. Na všetkých postoch máme dostatok hráčov a káder sa tak zrejme už meniť nebude,“ povedal nám viceprezident klubu Radovan Petruňa. Ten sa ešte nevedel vyjadriť k tomu, ktorí z hráčov v rámci striedavého štartu ostanú v Trebišove a ktorí budú k dispozícii materským extraligovým klubom zo Spišskej Novej Vsi a Michaloviec. Trebišovčania sedem kôl pred koncom základnej časti plnia stanovený cieľ, ktorým je záchrana.

Aktuálne im patrí desiata pozícia, na poslednú Rimavskú Sobotu majú náskok jedenástich bodov. Dokonca to reálne vyzerá aj s účasťou v predkole play-off. Oň sa zrejme pobijú s deviatym AquaCity Poprad a jedenástou Trnavou, ktorá na mladíkov z Popradu a Trebišov stráca sedem, respektíve štyri body, no má zápas so slovenskou osemnástkou k dobru. „Prvoradým cieľom, ktorý deklarujeme od začiatku sezóny, je záchrana prvej ligy aj pre nasledujúcu sezónu. Ten nateraz plníme. Čerešničkou na torte by bolo play-off, o ktoré sa vo zvyšných zápasoch chceme pobiť,“ dodal Petruňa.

Program HK Steel Team Trebišov do konca základnej časti
38. kolo: HKM Žiar nad Hronom - Trebišov (utorok 13. február).
39. kolo: Trebišov - HC Topoľčany (piatok 16. február).
40. kolo: HK Skalica - Trebišov (utorok 20. február).
41. kolo: HK Gladiators Trnava - Trebišov (piatok 23. február).
42. kolo: Trebišov - HK 95 Považská Bystrica (streda 28. február).
43. kolo: Dubnica nad Váhom - Trebišov (piatok 1. marec).
44. kolo: Trebišov - HKM Rimavská Sobota (nedeľa 3. marec).

Peter Brendza

.



Uverejnené: 10.02.2024 18:24:19 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.