files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Cieľom pokračovať na začatej víťaznej vlne

Po poslednej reprezentačnej pauze už ide do tuhého. V najvyššej hokejovej Tipos extralige prichádza k najdôležitejšej časti sezóny, ktorá rozhodne o úspechu a neúspechu. Hráčom HK Dukla Ingema Michalovce patrí v tabuľke tretie miesto, iba s jednobodovou stratou na druhú Spišskú Novú Ves. Michalovčania chcú ísť čo najvyššie a do play-off ísť z čo najlepšej pozície. Na to musia vo zvyšných ôsmych zápasoch základnej časti pokračovať na tej vlne, na akej skončili pred reprezentačnou pauzou, pred ktorou vyhrali posledné štyri zápasy.

Zemplínčania vyhrali ešte za trénera Kúdelku na Slovane Bratislava 2:1. Po trénerskej zmene, keď Petra Kúdelku nahradil Tomek Valtonen, zdolali doma Košice i Zvolen (zhodne 3:0) a zvíťazili aj na ľade Spišskej Novej Vsi (4:2). „Nervozitu z konca základnej časti ešte necítiť, no je pravdou, že môže rozhodovať každý bod. Prvá šestka je bodovo nasekaná a preto bude pre nás dôležitý už každý zápas do konca základnej časti. Musíme ísť od zápasu k zápasu a uvidíme, kde nás to „vyhodí“ po skončení základnej časti,“ uviedol na margo aktuálnej situácii v tabuľke útočník Michaloviec Samuel Solenský. Zemplínčania posledné štyri súboje pred prestávkou vyhrali. Nebojí sa, že ich prestávka vyhodí z rytmu? „Ani nie, skôr by som povedal, že nám aj pomohla. Nový tréner mal trochu času popracovať na systéme, my sme si trochu oddýchli. Verím teda, že to bude dobré.“

Kým ostatní spoluhráči cez reprezentačnú pauzu trénovali doma, brankár Vladimír Glosár zažíval premiéru v reprezentačnom tíme. Pozvánka do tímu na dvojzápas s Nemeckom ho prekvapila, takisto aj šanca, ktorú Glosár dostal v prvom z dvojzápasov. V ňom síce Slováci prehrávali 0:2, nakoniec ale vyhrali 5:2. „Určite som sa na môj vôbec prvý reprezentačný zraz tešil. Tušil som, že v jednom z dvoch zápasov dostanem šancu, takže som ani prekvapený nebol. Prehrávali sme síce 0:2, boli sme ale lepším tímom a som rád, že sme spomenutý zápas vyhrali a ja som zažil víťaznú premiéru. Celý tento týždeň som si náramne užil,“ vrátil sa ešte k svojmu debutu v reprezentácii 25-ročný odchovanec michalovského hokeja. Toho teší, že prichádzajú klubové povinnosti. „Už pred tou pauzou sme mali dobré zápasy. Musíme hrať presne to, čo sme hrali predtým a určite body potom budú na našu stranu pribúdať. Ešte to samozrejme nevnímame tak, že je play-off, všetci ale cítime, že sa blíži najdôležitejšia časť sezóny. Určite chceme získať čo najviac bodov, aby sme mali čo najlepšiu pozíciu pred play-off. Druhým cieľom je dobre naladiť formu, pretože play-off je iná súťaž,“ pokračuje Vladimír Glosár.

Michalovčania štartujú záverečnú časť základnej časti v stredu domácim zápasom s Nitrou. Tú v sezóne zdolali iba raz, počas víťazného ťaženia v decembri na jej ľade. Vtedy boli strojcami víťazstva 3:2 po nájazdoch dvojgólový Solenský a práve Glosár, ktorý zmaril 44 streleckých pokusov. „Vieme, že náš stredajší súper má svoju kvalitu. Nitra je nepríjemné mužstvo. Vie vyhrať päť zápasov po sebe s tímami z vrchu tabuľky a potom prehrať s niekým dole. Ako hovorím, je to kvalitný protivník, ja však verím, že sa na nich dobre pripravíme a získame dôležité body,“ podotýka Vladimír Glosár a ďalší michalovský odchovanec Samuel Solenský dodáva. „Nitra má silnú ofenzívu. My sa ale na to pripravujeme. Verím, že príde čo najviac ľudí, ktorí uvidia naše víťazstvo.“ Práve pre Solenského to môže byť špecifický zápas, keďže v Nitre pôsobil aj v minulej sezóne. „Už ani nie. Hráme proti sebe už štvrtýkrát, takže to prešlo. Nitru už beriem ako normálneho súpera. Dôležité bude, aby sme potešili fanúšikov a vstúpili po reprezentačnej prestávke do kolotoča víťazne,“ dodal na záver michalovský útočník.

Peter Brendza

.



Uverejnené: 13.02.2024 11:53:25 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.