files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Vymyslená penalta ich obrala o víťaztvo

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce remizovali v zápase 21.kola Niké ligy na pôde MŠK Žilina 1:1. Dlho však siahali na cenné víťazstvo, ktoré by bolo pre nich prvé v tejto sezóne. Do vedenia išli po vlastnom góle Leitnera v 23.minúte. Domácim sa podarilo vyrovnať až v nadstavenom čase z pokutového kopu zásluhou Jambora. Nový tréner František Straka tak v premiére bodoval. Michalovčania ukončia základnú časť Niké ligy budúcu sobotu domácim zápasom s ViOnom Zlaté Moravce, ktorý sa začína o 17.00 hod. Následne ich bude čakať ešte desať duel v nadstavbovej časti o záchranu.

Nový michalovský lodivod František Straka zaradil do základnej zostavy aj nestarnúceho Igora Žofčáka, ktorý sa tak stal hráčom s najväčším počtom štartov v Niké lige (460). Potešiť ho mohol už v siedmej minúte Matúš Marcin, ku ktorému sa dostala odrazená lopta na hranicu šestnástky, michalovský útočník ale pálil vysoko nad. Následne sa viac hralo pred michalovskou šestnástkou, aj ďalšiu šancu si ale vypracovali Zemplínčania. V pätnástej minúte podnikol rýchlu kontru Šimko, ktorého strelu vyrážal brankár Belko, van Kessel následne pálil takisto vysoko nad. V 22. minúte to už ale Michalovčanom vyšlo. Belko iba vyrazil tvrdú bombu Bednára, Niarchos následne loptu poslal do žrde, tá sa od nej odrazila do hlavy Leitnera a za chrbát bezmocného žilinského brankára. V 37.minúte grécky útočník dostal loptu do siete aj druhýkrát, no tentoraz gól pre ofsajd neplatil. Na druhej strane sa dvakrát zaskvel aj brankár Frelih. Ten najskôr vyrazil strelu Bariho a v samom závere nepustil za svoj chrbát strieľaný center Javorčeka. Do druhého polčasu poslali tréneri Žiliny na ihrisko Minárika, ako aj útočníka z Pobrežia Slonoviny Ericka Bileho. V 50.minúte mohlo byť 0:2. Šimko poslal center na hranicu pokutového územia odkiaľ Danko z jednej pálil len do dobre postaveného brankára Belka. O tri minúty neskôr pálil z dobrej pozície nepresne Niarchos, chvíľu na to Belko skrotil dobre mierený priamy kop Žofčáka. Postupom času sa domáci čoraz viac tlačili do michalovskej šestnástky, naopak, Zemplínčania sa nažili o rýchle kontry. Po jednej z nich nepresne mieril van Kessel. Michalovčania držali cenné víťazstvo v rukách až do nadstaveného času. V ňom fauloval Šimko v pokutovom území Javorčeka a Timotej Jambor vyrovnal z pokutového kopu na konečných 1:1.

MŠK Žilina - MFK Zemplín Michalovce 1:1 (0:1)

Góly: 90+. T. Jambor (11 m) - 23. vlastný P. Leitner

ŽK: 54. T. Hubočan - 20. Niarchos, 47. Volanakis, 72. Ramos, 90+. L. Šimko

Rozhodovali: Valent - Jekkel, Ferenc; 1117 divákov

MŠK: Belko - P. Leitner (46. Minárik), T. Hubočan, Ndjeungoue (63. Ďatko) - K. Bari, Adang, M. Sauer (63. Gidi), Javorček - Essomba (69. Iľko), T. Jambor, Nsona (46. Bile)

MFK ZEMPLÍN: Frelih - L. Šimko, Dzotsenidze, Volanakis, D. Magda - M. Bednár, I. Žofčák (57. Shimamura, 88. F. Vaško), S. Danko (69. Ramos) - van Kessel (88. Veremieiev), Niarchos (57. Adekunle), M. Marcin

.



Uverejnené: 24.02.2024 17:06:30 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.