files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Žiacka liga, Rozmach mládežníckeho basketbalu v Michalovciach

 

Aj v školskom roku 2010/2011 znovu začína liga základných škôl (ŽBL) v basketbale. Obhajovať titul žiackej ligy, ktorá sa koná pod patronátom primátora mesta Michalovce Viliama Záhorčáka budú v kategórii chlapcov 5.ZŠ ul.Školská a v kategórii dievčat 6.ZŠ ul.Okružná. Finále sa odohrá  v Mestskej športovej hale pri zimnom štadióne za prítomnosti žiakov všetkých zúčastnených škôl v máji tohto roka.

 

V priebehu tohto mesiaca budú rozposlané prihlášky na všetky základné školy a bude záležať na jednotlivých školách, či postavia družstvá do tejto dlhodobej súťaže v rámci základného školstva v Michalovciach. Je predpoklad, že ako po minulé roky sa do súťaže pridajú všetky školy. K družstvám základných škôl by mali pribudnúť i družstvá chlapcov 1.BK Michalovce a dievčat z 1.BK-D Michalovce, ktoré by mali ísť už v budúcej sezóne do majstrovských súťaží vo východoslovenskom regióne, tak ako to bolo v minulom roku.

Zaujímavosťou je, že družstvo chlapcov sa po absolvovaní žiackej ligy momentálne zaradilo na druhé miesto na východe súťaže organizovanej Slovenskou basketbalovou asociáciou  a Michalovskí žiaci predbehli už také bašty v basketbale, ako Svit či Košice. Pred nimi je len dlhodobo najúspešnejšie družstvo na Slovensku zo Spišskej Novej Vsi. Veľmi nás teší stúpajúca úroveň tejto súťaže i jej nesporný význam pre rozvoj a popularizáciu basketbalu a jej úlohou je pritiahnuť do telocviční čo najviac detí.

 

1.BK Michalovce pokrýva všetky žiacke kategórie :

 

8.-7.roč.  trénuje M.Svitlica s asistentom R.Rakovským

6.-5.roč  trénuje I.Rakovský

4.-3.roč. vedie M.Rakovský s asistentkou S.Balážovou

2.-1.roč. trénuje M.Feňák

 

V dievčenských kategóriách sa výchove mladých basketbalistiek venuje P. Šandor, M. Priščáková a L. Janošov.

 

Potešiteľné je najmä to, že najviac detí sa zaujíma o basketbal z najmladších kategórií a je možné, že budeme môcť robiť výber a nie nábor. Tým ako sa rozširuje basketbalová základňa, mestská športová hala časovo nestačí i keď je využitá dennodenne  od 1400  -  do 2100 hod. Chceme sa poďakovať i vedeniu 5. 7. a 8.ZŠ, kde môžu mladí basketbalisti trénovať. Momentálne sa basketbalu venuje približne 160 chlapcov a dievčat a každým rokom sa ich počet zvyšuje. Teší nás aj kvalitná práca našich trénerov, ktorý vedia nielen zaujať, naučiť ale aj viesť deti k disciplíne a zvyšujú ich pohybové i morálno-vôľové vlastnosti.

1.BK MICHALOVCE



Uverejnené: 08.02.2011 09:58:36 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.