files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovský návrat do série. Hrali sme prvýkrát na emócii, hovorí jeden z trénerov

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce sa až v piatom zápase semifinálovej série play-off Tipos extraligy s HK Nitra dostali do svojej hry, ktorú predvádzali v základnej časti. Dvoma prehrami v prvých dvoch semifinálových dueloch a aj inými vecami v klube zrejme poriadne zakríknutí Michalovčania sa zobudili v pravý čas. Keby nezvládli aj piaty zápas série, bol by to pre nich koniec sezóny. Po výhre 5:2 sa vrátili do série a dostali pod tlak aj tím spod Zobora, ktorý na rozdiel od nich v play-off odohral o šesť zápasov viac. V sérii ale Nitrania stále vedú 3:2 a v sobotu budú mať druhý finálový mečbal, tentoraz na svojom ľade.

Michalovčania začali piaty semifinálový duel aktívne a odmenou pre nich bol vedúci gól Michala Kabáča. Nitra dokázala v úvode druhej tretiny odpovedať Bajtekom, ktorý rovnako odpovedal aj na gól Daugavinša. Na presný zásah Miroslava Macejka z konca druhej časti už ale tím trénera Antonína Stavjaňu nenašiel recept a keď v power-play skórovali aj Daugavinš s Marekom Valachom, druhé semifinálové víťazstvo Zemplínčanov bolo na svete. „Za víťazstvo sme určite radi. Bol to pre nás zápas o všetko. Vedeli sme, že keď ho prehráme, končíme a to sme ešte nechceli. Ako hovorím, sme radi za víťazstvo a teraz ideme do Nitry tiež vyhrať,“ skonštatoval strelec víťazného gólu Miroslav Macejko, ktorý síce veľa gólov nestrieľa, no keď nejaký dosiahne, zakaždým je dôležitý. „Je to tak,“ smeje sa michalovský obranca.

Nesmierne dôležité góly strieľa v semifinálovej sérii aj útočník Michal Kabáč. Ten sa pri výhre 7:4 v treťom stretnutí prezentoval hetrikom a tentoraz otváral skóre duelu, keď zužitkoval dobre načasovanú prihrávku Newtona. „Bol to bojovný hokej. Dali sme do toho srdce. Určite môžeme byť na seba hrdí. Každý z nás robil rozhodnutia, aby sme vyhrali a som rád, že sa nám to aj podarilo,“ poznamenal michalovský útočník. „V šatni sme si povedali, že bojujeme za to, aby sme boli dlhšie spolu. Potrebovali sme k tomu toto víťazstvo. Sme výborná partia a chceme zažiť ešte viac. Verím, že takto budeme hrať aj v Nitre, kde môžeme uspieť v sobotu tiež,“ dodáva Michal Kabáč. „Bolo to aj vnútorných emóciách. Ukázali sme, že sme perfektný kolektív. Hecovali sme sa pred zápasom, hecovali sme sa cez zápas na striedačke. Každý vieme, na čo sme tu a takisto vieme, o čo hráme. Bolo to tentoraz kľúčové a to rozhodlo o našom víťazstve,“ uviedol strelec posledného gólu v zápase Marek Valach.

Pozitívnu emóciu vyzdvihol na tlačovej konferencii aj asistent trénera Marek Kolba. „V sérii s Nitrou sme prvýkrát hrali cez emóciu a cez srdce. Chalanom sa rozviazali ruky a ukázali, že chceme pokračovať aj ďalej. Musíme pokračovať na tejto emócii aj v Nitre a uvidíme, čo prinesie šiesty zápas tam,“ poznamenal Kolba, ktorý k duelu dodal. „Začali sme výborne. Vyšla nám prvá tretina. Nitra síce dvakrát vyrovnala, prišiel ale tretí gól, ktorý bol rozdielový. Tam sa priklonilo momentum na našu stranu. V tretej tretine sme si to už postrážili a myslím si, že sme zaslúžene vyhrali.“

Nitre sa síce dvoma gólmi Filipa Bajteka podarilo vyrovnať na 1:1 i 2:2, psychickú výhodu vyrovnávajúceho gólu ale nedokázali jej hráči využiť na definitívne zlomenie sére vo svoj prospech. Presvedčili sa tak, že posledný krok býva najťažší... „Domácich sme nechali vyhrať,“ rozhovoril sa tréner HK Antonín Stavjaňa. „Po našom vyrovnaní na 2:2 sme mali momentum zápasu vo svojich rukách, domácim sme ale dovolili streliť aj tretí gól. Zápas nás stál zlý vstup doň. Potom rozhodovali maličkosti, ktoré zahrali pre Michalovce. Urobili sme nejaké chyby. Musíme si to ešte rozanalyzovať a sústrediť sa na šiesty zápas u nás,“ pokračuje Stavjaňa. „Do zápasu sme nevstúpili mentálne dobre,“ nadviazal na trénerove slová útočník Filip Bajtek, autor oboch nitrianskych gólov. „Mysleli sme si, že keď vedieme 3:1 na zápasy, súper bude pod tlakom. Nebolo to ale tak. Súper nás dohrával, hral aktívne, čo nás prekvapilo. Podarilo sa nám vyrovnať na 1:1 i 2:2 a potom prišiel kľúčový moment zápasu. Nám sa nepodarilo udržať momentum zápasu vo svojich rukách a potom domáci ešte dvakrát skórovali a vyhrali,“ pokračoval k zápasu Filip Bajtek. „Posledný krok býva najťažší. Opäť sa to ukázalo. Ja verím, že doma to v sobotu zvládneme a postúpime do finále,“ dodal ešte k sérii Filip Bajtek.

Keďže sa ukazuje že série nebude krátka, do hry sa môže dostať už aj únava. Tá by mala byť väčšia na nitrianskej strane, keďže jej hráči museli v play-off odohrať aj kvalifikáciu a majú v nohách o šesť zápasov viac, ako Zemplínčania. „Ja si to nemyslím, Nasadenie v tretej tretine ukázalo, že našim problémom únava nie je,“ vyvracia tieto dohady tréner HK Antonín Stavjaňa a s jeho slovami súhlasí aj Filip Bajtek. „Je to play-off a únava je pre všetkých rovnaká. Máme nejaké zápasy na viac, no ja verím, že Michalovčania sú minimálne rovnako unavení, ako my.“ Rovnakého názoru je aj michalovský útočník Michal Kabáč. „Únava samozrejme môže rozhodovať. Zápasy play-off sú ale vypäté a rozhoduje to, kto viacej chce. Je to skôr mentálny boj. Samozrejme, majú odohraných o šesť zápasov viac, no na ich hre rozhodne nie je vidno, že by boli nejako vyhorení.“   

PETER BRENDZA

.



Uverejnené: 12.04.2024 14:04:11 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.