files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Most pred obcou Veľké Raškovce bude z dôvodu rekonštrukcie uzavretý

Košický samosprávny kraj začal s rekonštrukciou ďalšieho mosta na Zemplíne. Opravy sa dočkal most M6993 cez kanál pred obcou Veľké Raškovce. Postavený bol pred takmer 50-timi rokmi, aktuálne a nachádza v stavebno-technickom stave VI, čo znamená veľmi zlý.

Obchádzková trasa povedie cez obce Drahňov, Budkovce a ďalej na Dúbravku alebo po ceste do obcí Slavkovce a Malé Raškovce. Obmedzenia potrvajú od 15. apríla do 4. júla tohto roka. „Vzhľadom na šírkové parametre tohto mosta, jeho rekonštrukciu nie je možné realizovať za čiastočnej premávky, most musíme počas prác úplne uzavrieť. Obchádzková trasa povedie cez susedné obce, jej dĺžka je 23 kilometrov. Vzhľadom na tieto výrazné dopravné obmedzenia, našou prioritou je zrekonštruovať most za čo možno najkratší čas, tak, aby táto celková uzávera trvala najviac tri mesiace,“ uviedol predseda Košického samosprávneho kraja Rastislav Trnka.

Most v extraviláne obce Veľké Raškovce má poškodené najmä nosníky, ktoré sú skorodované. Nefunkčná je aj hydroizolácia mosta, poškodená je vozovka, bezpečnostné zariadenia či rímsy. V rámci rekonštrukcie bude vybúraný celý mostný zvršok vrátane poškodených nosníkov. Na moste budú osadené nové nosníky, upravená bude aj spodná časť nosnej konštrukcie a vybudované opevnenie koryta, ktoré v súčasnosti chýba. Súčasťou prác bude aj vybudovanie novej vozovky a osadenie bezpečnostný zariadení. Počas rekonštrukcie mosta bude úsek úplne neprejazdný, vozidlá budú jazdiť po dočasnej obchádzkovej trase. Tá povedie po ceste III/3744 cez obec Drahňov do obce Budkovce. Odtiaľ bude možné pokračovať na cestu III/3765 smerom na Dúbravku, alebo sa vrátiť po ceste III/3745 do obce Slavkovce a Malé Raškovce. Úsek je aktuálne ešte prejazdný, k uzávere cesty dôjde od pondelka 15. apríla a potrvá do 4. júla 2024 bez prerušenia. Rekonštrukciu mosta pri obci Veľké Raškovce financuje zo svojho rozpočtu Košický samosprávny kraj. Práce si vyžiadajú takmer 238 000 eur. 

.



Uverejnené: 12.04.2024 14:16:25 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.