files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Valtonen pokračuje ako tréner Michaloviec

Tomek Valtonen pokračuje ako tréner michalovskej Dukly Ingema. Valtonen prebral žezlo v Michalovciach v priebehu rozbehnutej sezóny a s Duklou obsadil v základnej časti rovnako ako v sezóne 2020/21 druhé miesto. Rovnako s ňou vypadol aj v semifinále play-off a rovnako získal bronzovú medailu. Michalovčania v semifinále play-off tentoraz nestačili na Nitru (2:4 na zápasy).

„Mám zmluvu na ďalšiu sezónu takže ostávam,“ povedal ešte po prehre v Nitra a následnom konci sezóny Valtonen. Jeho slová pre portál tvnoviny.sk potvrdil aj športový riaditeľ klubu Marek Mašlonka. „Trénerský štáb pod vedením Tomeka Valtonena pokračuje, a preto verím, že aj v nasledujúcom ročníku môžeme byť úspešní.“ Zmeny by sa ale nemali vyhnúť kádru. „Chceme si zachovať kostru tímu, pretože tu máme skvelú partiu hráčov a neradi by sme robili nejaké radikálne zásahy. Niektorí odchádzajú, skončili sa im zmluvy. Radi by sme si ponechali legionárov, ktorých sme tu mali, ale nie je to v našich silách, aby sme všetkých dokázali udržať. Väčšina Slovákov ostáva a pribudnú aj nové mená,“ povedal pre tvnoviny.sk. Mašlonka. Ten by mal ostať podľa našich informácii na svojej pozícii aj v nasledujúcej sezóne. Aj v nej by mali byť ďalšími členmi realizačného tímu asistenti Marek Kolba s Danielom Sedlákom, ako aj tréner brankárov Peter Putec.

Doteraz Michalovce v extralige viedli okrem Valtonena štyria tréneri. V premiérovej sezóne 2019/20 a časti sezóny 2020/21 Miroslav Chudý, ktorého striedal práve Valtonen. Ten viedol Zemplínčanov aj celú sezónu 2021/22. V tej nasledujúcej mali dokonca troch hlavných trénerov - Toma Coolena, Romana Stantiena a Petra Kúdelku. Kúdelku striedal v tejto sezóne opäť Valtonen.

.



Uverejnené: 19.04.2024 14:24:58 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.