files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Odletí do Afriky? Straka chce michalovskú misiu dokončiť

Minulú sobotu, v deň zápasu šiesteho kola nadstavbovej časti Niké lige skupina  udržanie sa so Skalicou, odznela aj informácia o tom, že český tréner MFK Zemplín Michalovce František Straka sa prihlásil do výberového konania o reprezentačného trénera Gambie. Správu priniesla ČTK a tá ešte viac podpílila už nahlodané michalovské sebavedomie. To nahlodala aj piatková výhra Košíc v Trenčíne. FC vyhralo 2:1, keď o troch bodoch rozhodlo až v nadstavenom čase a znova dostalo Zemplínčanov na barážovú jedenástu priečku.

Výsledkom bola prehra 1:3 a trojbodová strata na Košice. Mimochodom, bola to prvá prehra Michalovčanov pod vedením trénera Straku. Prišla po sérii siedmych duelov, v ktorých Zemplínčania bodovali. „Raz to muselo prísť. Záchranu však máme vo svojich rukách,“ reaguje pre sport.cz rodák z Českých Budějovíc.

Michalovský kormidelník, ktorý sa predtým uchádzal aj o reprezentáciu Nigérie, informácie o pôsobení v Gambii neodmieta, ale... „Informácie vyšli von pred sobotným zápasom so Skalicou, čo ma rozhodilo. A nielen mňa. Hráči nie sú hlúpi, samozrejme majú prehľad, čo sa deje. Prišli za mnou a pýtali sa: Tréner, vy nás fakt opustíte?,“ prezradil Straka. Ten svojich zverencov upokojil a povedal, že michalovskú misiu naplní. „Nemám vo zvyku nikam utekať. V pondelok som navyše dostal ponuku z Nemecka. Požiadali ma, či by som im nepomohol so záchranou. Jasne som im povedal, že nikam nepôjdem, že mojím jediným cieľom je byť úspešný v Michalovciach,“ povedal k tejto téme Straka, ktorý po sezóne oznámi, kde povedú jeho ďalšie kroky. Michalovčanov do konca nadstavbovej časti čakajú ešte štyri zápasy. Tento piatok o 17.30 hod. privítajú Banskú Bystricu, následne sa predstavia v Trenčíne, doma so Zlatými Moravcami a v poslednom kole v Košiciach, s ktorými bojujú o to, aby sa vyhli baráži. „Urobíme maximum, aby sme sa baráži vyhli. Pokiaľ nie, pôjdeme do nej s veľkým odhodlaním. Zásadné je, že sme dokázali odvrátiť priamy zostup,“ pre sport.cz vyhlásil tréner František Straka, ktorý preberal Michalovce s dvojbodovým náskokom pred poslednými Zlatými Moravcami. Aktuálne na jeho zverencov už istý vypadávajúci ViOn stráca štyri kolá pred koncom šestnásť bodov...

Peter Brendza

.



Uverejnené: 25.04.2024 18:50:09 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.