files/7us07x2v5y4jjmre.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Policajti opäť ráno striehli na vodičov, v Pavlovciach nafúkal vodič autobusu

Prvomájové oslavy sa v mnohých mestách či obciach rozbehli v stredu vo veľkom. Niekde sa spievalo, inde súťažilo v behu, niektorí zašli na prvomájový jarmok alebo do Košíc na futbalový zápas. Deň pracovného pokoja mnohí využili na oddych, výlet do prírody či posedenie s priateľmi pri pohári piva. Síce nás od nadchádzajúceho víkendu delia už iba dva dni, predsa sú pracovné, a dnes ráno mnohí cestovali do práce. Policajný zbor nič nenechal na náhodu, a tak, ako na bezpečnosť nielen na cestách, ale aj na rôznych kultúrnych či športových podujatiach dohliadali počas voľného dňa, tak je bezpečnosť ich prioritou aj dnes.

Od piatej hodiny ráno policajti opäť vo zvýšenom počte vyrazili na cesty, aby všetkým, ktorí budú na cestách, a to nielen vodičom, ale aj cestujúcim, zabezpečili ich bezpečný presun predovšetkým tým, že z ciest odfiltrujú čo najviac vodičov pod vplyvom alkoholu. Štvrtková ranná akcia zameraná na všetkých vodičov pod vplyvom alkoholu, prioritne však na vodičov hromadnej prepravy osôb, sa uskutočnila na území celého Košického kraja. Tentokrát sa neuzatvorili konkrétne mestá či obec, ale dychovej skúške policajti podrobili každého a všade. Z celkového počtu 1729 dychových skúšok počas celej doby trvania akcie bolo osem pozitívnych. Čo je však horšie, v 2 prípadoch bola dychová skúška pozitívna u vodičov autobusu! Výsledok dychovej skúšky jedného vodiča bol síce negatívny, ale vodič javil známky požitia návykových látok, preto mu bol v nemocnici odobratý biologický materiál a výsledok predbežne potvrdil prítomnosť takýchto látok v jeho organizme. Prvého previnilca za volantom autobusu policajti odhalili iba 8 minút po začiatku akcie. Autobus smerujúci po Harichovskej ceste, v smere z Levoče do Spišskej Novej Vsi, viedol vodič, ktorého výsledok dychovej skúšky bol 0,41 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 0,85 promile. O pár minút neskôr bola dychová skúška pozitívna aj u vodiča autobusu v obci Pavlovce nad Uhom (okr. Michalovce). Jej hodnota bola 0,16 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 0,33 promile. „V autobuse na Spiši sa cestujúci nenachádzali, na Zemplíne si 4 cestujúci museli počkať na náhradný spoj. Vodiči týchto autobusov už totiž v jazde nepokračovali, vodičský preukaz im policajti zadržali, ďalšiu jazdu zakázali a o tom, kedy si opäť budú môcť sadnúť za volant rozhodne až príslušný správny orgán,“ píše polícia v tlačovej správe.

Okrem vodičov autobusov ráno „fúkali“ aj náhodne vybratí vodiči vozidiel. Aj medzi nimi však policajti našli takých, ktorí si cestu do práce autom mali radšej premyslieť.  S hodnotou 0,77 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 1,60 promile, šoféroval hneď ráno vozidlo vodič, ktorého policajti zastavili v obci Košické Olšany (okr. Košice okolie). O 05.45 h ráno bol v obci Jovice (okr. Rožňava) výsledok dychovej skúšky vodiča osobného motorového vozidla 0,28 mg/l, čo je v prepočte 0,58 promile. O 06.35 h prišiel ďalší pozitívny výsledok dychovej skúšky, tentokrát u vodiča v Trebišove, v hodnote 0,17 mg/l, čo je v prepočte 0,35 promile. Hodnota 0,78 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte až 1,63 promile, sa objavila ako výsledok dychovej skúšky vodiča, ktorého policajti dychovej skúške podrobili v obci Zemplínsky Klečenov (okr. Trebišov). Pod vplyvom alkoholu boli aj 2 vodiči osobných motorových vozidiel, ktorí vozidlá ráno viedli v Košiciach, a výsledok jednej dychovej skúšky bol 0,32 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 0,67 promile, a druhej 0,17 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 0,35 promile.

.



Uverejnené: 02.05.2024 14:52:45 files/pb7nomk7h6nezsky.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/0hmzd3o4yfbqowph.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/xz355oh30psq74gu.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.