files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Psíčkari sa polepšili

 

    

 

Kedysi sa mnohí michalovskí majitelia psov správali ako majstri sveta.  Odpratanie psích exkrementov z verejných priestranstiev im nič nehovorilo. Vďaka účinným opatreniam mestskej polície sa situácia zmenila k lepšiemu.

    

Pár rokov dozadu boli trávnaté plochy a detské ihriská doslova posiate psími výkalmi. Mamičky s deťmi nemali vo voľnom čase kam chodiť.  Navyše, exkrementy mohli spôsobiť aj šírenie rôznych epidémií a nákaz. Neutešený stav sa rozhodli riešiť príslušníci mestskej polície. Každé ráno je do terénu vyslané vozidlo, ktoré je zámerne zastavené na menej frekventovanom mieste. Z neho potom policajti nenápadne sledujú psíčkarov. Akonáhle porušia platné predpisy o chove zvierat, okamžite za nimi vyrážajú a buď ich ústne upozornia alebo v závažnejších prípadoch udeľujú pokuty. Veľmi rozumným krokom bolo aj zriadenie popoludňajšej služby. Mestskí policajti v civilnom oblečení chodia pomedzi paneláky a inkognito sledujú majiteľov psov. Keď sa im niečo nepozdáva, ihneď ich kontaktujú.

   

Samozrejme, ešte stále sa nájdu chovatelia, ktorí arogantne nechajú výkaly na trávniku. Jednoducho, ich zdvihnutie je pre nich tá najponižujúcejšia činnosť. Mali by si však vstúpiť do svedomia. O to viac, že ak doma majú neporiadok, tak im to prekáža. Znečisťovanie verejného miesta však nie. Je to jasný dôkaz sebectva a egoizmu. Čím skôr sa týchto neduhov zbavia, tým lepšie. Môže sa im totiž stať, že ich peňaženka bude vďaka pokute od mestskej polície o čosi tenšia.

                                                                                            (nj)



Uverejnené: 11.02.2011 00:37:32 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.