files/7us07x2v5y4jjmre.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Remíza nevyvážená interligovým zlatom

Radosť a sklamanie prežili v zápase druhého kola nadstavbovej časti o titul hádzanárky MŠK Iuventa Michalovce. Zverenky trénera Petra Kostku síce dostali po stretnutí s Dunajskou Stredou zlaté medaily a víťazný pohár za triumf v MOL lige, no radovať sa im príliš nechcelo. Chvíľu predtým, ako ich kapitánka Patrícia Wollingerová prevzala z rúk predstaviteľov súťaže víťazný pohár totiž iba remizovali s Dunajskou Stredou 29:29, čím si trochu skomplikovali cestu za pätnástym slovenským titulom. Momentálne je bližšie k titulu obhajca zo Žitného ostrova, pre ktorého remíza v Chemkostav aréne bola ako víťazstvo.

Michalovčanky vstupovali do zápasu s DAC ako víťaz MOL ligy a aj finalista EHF Európskeho pohára. Možno aj vypätie z posledných duelov s Benficou Lisabon spôsobilo mierne poľavenie michalovského tímu v súboji s aktuálnym majstrom. „Ja sa na to vyhovárať nechcem a nebudem,“ okamžite reagoval na našu otázku ohľadom prílišného emočného vybitia tréner Zemplínčaniek Peter Kostka. „Skôr by som povedal, že nám chýbala agresivita v obrane. Play-off sa hrá na krv a my sme to tam tentoraz nemali. Iba šesť prerušení v obrane je extrémne málo. Samozrejme, posledné týždne boli pre nás náročné. Sme ale profesionálny tím a s tým sa musíme vysporiadať. Ako hovorím, na to sa vyhovárať nechcem. Náročný program nespôsobí, že sme málo agresívni v obrane a takisto aj, že nepremeníme čisté gólové príležitosti. Sme sklamaní, no stále to máme vo svojich rukách. Keď chceme získať titul a vrátiť ho znova do Michaloviec, musíme vyhrať v Dunajskej Strede. Ešte predtým nás ale čaká v stredu nesmierne dôležitý zápas v Šali. Keď ho zvládneme, môžeme sa pripravovať na Dunajskú Stredu,“ pokračuje Peter Kostka.

Zemplínčankám duel vôbec nevyšiel. Trápili sa v obrane, kde nedokázali pomôcť svojim brankárkam, ktoré tentoraz svoj tím nepodržali. Nedokázali sa dostať do svojej najväčšej zbrane prvej vlny a trápili sa aj pri premieňaní gólových šancí. Suma sumárum s tým, že Dunajská Streda skórovala skoro zo všetkého, z čoho mohla, bola remíza, ktorá viac tešila hráčky DAC. „My sa zo získaného bodu veľmi tešíme,“ reagovala na výsledok zápasu asistentka trénera DAC Silvia Priklerová. „Dievčatá bojovali počas celého zápasu. Boli tam síce chyby, no aj tak nás to veľmi teší. V prvom polčase sme mali výborný útok. V druhom sa nám trochu zasekol, ale našou bojovnosťou sme si to vybojovali,“ pokračovala Priklerová, ktorá príliš nechcela špekulovať nad tým, či Michalovčanky doplatili na náročný program. „Určite sme sa na to nespoliehali. V prvom rade chcem aj touto cestou Michalovciam pogratulovať k vynikajúcemu úspechu v Európe. Nespoliehali sme sa ale na to, že môžu byť nejako emočne vybité. Postup do finále im mohol rovnako pomôcť, ako ublížiť.“

Samotný duel ukázal, že Michalovčankám mohli zápasy s Benficou ubrať hlavne emočné sily. Tentoraz sa im vôbec nedarilo v obrane. Inkasovali až 29 gólov, čo je na ich pomery strašne veľa a takisto zhoreli v koncovke. V druhom polčase spálili rad tutoviek, čo spôsobilo remízové sklamanie, ktoré nevyvážil ani zisk interligového zlata, ktoré si prebrali po zápase z rúk predstaviteľov súťaže. Mimochodom, MOL liga je asi jediná súťaž, kedy sa odovzdávajú zlaté medaile pre víťazky (druhý a tretí tím tabuľky ich dostal hneď po skončení súťaže...) až mesiac po jej skončení, no budiš, sme na Slovensku... „Zápas sa musel divákom páčiť. Padlo veľa gólov, bolo tam kopec skvelých momentov na oboch stranách. Náš súper ukázal, prečo bol zaslúžene majstrom. Má tam veľa individualít, ktorým tento zápas chutil. My sme dali dosť gólov, no strašne veľa sme inkasovali.  Naše brankárky mali málo zákrokov, nedobránili sme súperove hráčky, čím sme sa nedostávali k našej najväčšej zbrani – protiútoku. Dali sme veľa gólov z postupného útoku, chýbal nám ale protiútok a hlavne agresivita v obrane. V druhom polčase sme to mali zlomiť. Práve to ma hnevá. Mali sme veľa šancí, ktoré sme nepremenili. Keď proti takémuto súperovi nedáte také šance, aké sme mali, nemôžete pomýšľať na víťazstvo. My sme aj napriek tomu vyhrať mohli, no nezvládli sme záver a posledné akcie zápasu,“ uviedol k zápasu Peter Kostka, tréner Michalovčaniek.

Keďže sa body z MOL ligy do vzájomnej nadstavby neprenášajú a zisk titulu v tejto súťaži je Zemplínčankám momentálne na nič, do miernej výhody sa pred ďalšími zápasmi dostal práve DAC. Ten keď zvládne duel v Šali (doma už Duslo zdolal) a doma s Michalovčankami, bude po roku znova majstrom. „Pre nás je z tohto pohľadu získaný bod ako víťazstvo. Máme to vo vlastných rukách. Doma verím, že podáme ešte lepší výkon. Nemôžeme ale ešte pozerať na zápas s Michalovcami. Ešte nás čaká náročný duel v Šali, ktorá má takisto svoju kvalitu,“ zdôraznila Silvia Priklerová a Peter Kostka k boju o titul dodal. „Našou výhodou by mohlo byť, že keď uhráme remízu, sme majstrom. Určite tam ale nepôjdeme s tým, aby sme remizovali. Chceme, aby sme tam išli za víťazstvom. Nám sa dlhodobo v Dunajskej Strede nedarí. Na druhej strane, je na mne a na mojom tíme, aby sme zopakovali to, čo sa podarilo Jánovi Beňadikovi, môjmu predchodcovi, ktorý tam dvakrát vyhral posledný zápas sezóny. Je to pre mňa veľká motivácia. Svojmu družstvu verím a verím, že titul získame späť. Najskôr ale ako hovorím, musíme zvládnuť zápas v Šali, ktorý nás čaká už túto stredu.“ 

Peter Brendza

.



Uverejnené: 06.05.2024 20:41:47 files/sm2hz6oeeogiu6ob.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/exeedcax56kydrkv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/dxzeitwsmma2y7cx.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.