files/7us07x2v5y4jjmre.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Trebišovskí oceliari už s ôsmimi podpismi

Nováčikovská sezóna je za nimi, teraz sa chcú etablovať v druhej najvyššej súťaži. Hokejisti HK Steel Team Trebišov vo svojej prvej sezóne v TIPOS SHL naplnili svoje ciele. Tým prvým bola záchrana, tým druhým postup do predkola play-off. V novej sezóne chcú na to na Zemplíne nadviazať a preto už uzatvárajú kontrakty s hráčmi. „Oceliari“ predstavili už osmičku hráčov, ktorí by mali obliekať ich dres v nastávajúcej sezóne.

  

Kirill Romanov bol vlani najproduktívnejším hráčom HK Steel Team

Spolu s ním podpísal novú zmluvu aj jeho krajan Gadel Khismatullin

Ešte počas rozbehnutej sezóny oznámili Trebišovčania dvojročný kontrakt s najproduktívnejším hráčom tímu, útočníkom Kirillom Romanovom. Dvadsaťsedemročný moskovský rodák vlani zaznamenal v 49 dueloch 18 gólov a pridal aj 21 asistencií. V Trebišove tak absolvuje už tretiu sezónu v rade. Na Slovensko prišiel Romanov v sezóne 2018/19. Pred príchodom na Zemplín hrával aj v Púchove, Rimavskej Sobote, Leviciach a Žiari nad Hronom. Novú zmluvu si vyslúžil aj jeho krajan, ďalší útočník Gadel Khismatullin. Dvadsaťdvaročný rodák z Kazane výborne naskočil počas nedávno skončenej sezóny. Odohral 22 duelov, v ktorých zaznamenal solídnych 14 bodov, za tri góly a jedenásť prihrávok.

Výrazným oživením ofenzívy bol v druhej polovici sezóny aj Samuel Nagy, ktorý v internom kanadskom bodovaní obsadil výborné štvrté miesto. V 42 dueloch zaznamenal taktiež 22-ročný odchovanec košického hokeja štrnásť gólov a pridal aj osem prihrávok. Okrem materských Košíc a Trebišova pôsobil sčasti aj v Topoľčanoch, Humennom, či Gelnici. Rozhodne do počtu nebol v druhej polovici sezóny ani 20-ročný útočník Boris Babeliak. Rodák zo Zvolena vzhľadom na krátku kariéru už zažil veľa. Hral iba najvyššie súťaže na Slovensku, keď okrem materského HKM odohral jedenásť duelov aj za Nové Zámky. V mládežníckych kategóriách pôsobil v českom Vsetíne, Karlových Varoch či Zlíne, no a na Slovensku hrával aj v Žiari nad Hronom, Leviciach a Rimavskej Sobote. Do Trebišova prišiel v druhej polovici sezóny a za dvadsať zápasov zaznamenal dvanásť kanadských bodov (4+8).

Počas vlaňajšej sezóny sa tréner Dušan Kobeľa mohol oprieť v ofenzíve aj o služby Ivana Nováka. Ten na Zemplíne pôsobil v rámci striedavého štartu zo Spišskej Novej Vsi, v novej sezóne by už mal byť kmeňovým hráčom „oceliarov“. Dvadsaťdvaročný rodák zo Spišskej Novej Vsi doteraz epizódne pôsobil aj v Košiciach, Poprade, Brezne a Martine. V minulej sezóne si obliekol trebišovský dres v 46 zápasoch, v ktorých strelil dvanásť gólov a pridal jedenásť asistencií. V tíme ostáva aj ďalší útočník Matej Komloš. Ten vlani v 43 zápasoch strelil tri góly a pridal aj sedem prihrávok. Dvadsaťštyriročný rodák z Prešova v minulosti pôsobil aj v Trnave, Považskej Bystrici a Púchove.

V kádri sa v novej sezóne objavia aj dvaja odchovanci. Ide o útočníkov Martina Barnu a Dominika Béreša. Martin Barna hokejovo vyrastal v Trebišove a Prešove, v minulosti si užil aj dve sezóny vo Fínsku. Súčasťou kádra „oceliarov“ bude 24-ročný útočník už štvrtú sezónu. Za Trebišov doteraz odohral 78 zápasov, v ktorých trikrát skóroval aj pridal aj sedem prihrávok. O rok mladší Dominik Béreš vyrastal v mládežníckych celkoch Trebišova a Michaloviec. Súčasťou trebišovského tímu bude už piatu sezónu. Vlani za materský klub odohral jedenásť duelov, v ktorých raz prihrával na gól.  

Peter Brendza     

.



Uverejnené: 07.05.2024 13:47:52 files/pb7nomk7h6nezsky.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/0hmzd3o4yfbqowph.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/xz355oh30psq74gu.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.