files/7us07x2v5y4jjmre.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa Michalovce po desaťgólovej výhre na prvú priečku

Hádzanárky MŠK Iuventa Michalovce zvíťazili v treťom kole nadstavbovej časti o titul na pôde HK Slovan Duslo Šaľa hladko 34:24 a v priebežnej tabuľke sa o skóre posunuli na prvé miesto, pred Dunajskú Stredu.

Zverenky trénera Petra Kostku v stredu pätnásteho mája čaká v Dunajskej Strede zrejme duel, ktorý rozhodne o tom, kto bude majstrom. Potom už príde na rad finálový dvojzápas EHF Európskeho pohára. Presné termíny zápasov vám prinesieme v najbližších dňoch. Sezónu následne Zemplínčanky ukončia v stredu 29.mája dohrávaným súbojom šiesteho kola nadstavbovej časti o titul, v ktorom o 18.30 hod. privítajú Duslo Šaľa.

Tak ako sa čakalo, šalianske Duslo na domácej palubovke v súboji s favorizovanou Iuventou hrýzlo. V úvode sa oba tímy ťahali o každý gól. Prvýkrát sa podarilo odskočiť Iuvente, ktorá v pätnástej minúte otočila 3:4 na 7:5 a lavička Dusla reagovala oddychovým časom. Hneď na to Mária Holešová dvoma gólmi v rade vyrovnala na 7:7 a po ďalších dvoch góloch Ratvajskej v rade vyhrávalo Duslo v 21.minúte 9:8. Vedenie už zverenky trénera Petra Pčolu z rúk v prvom polčase nepustili. Bolo to hlavne preto, že Michalovčanky sa opäť začali trápiť v ofenzíve. Šaľa dokonca v samom závere po presnej strele Takáčovej viedla 13:11, posledné slovo ale patrilo michalovskej kapitánke Wollingerovej, ktorá stanovila polčasové skóre na 12:13. Hneď v úvode druhého dejstva vyrovnala Habánková, Šaľa ďalšími dvoma gólmi v rade viedla 15:13. Bačenková ale dvoma gólmi vyrovnala a do tohto momentu sa misky váh začali preklápať na stranu favorita. Domáce hráčky sa síce ešte zdvihli a dvoma gólmi v rade sa dostali opäť do vedenia, po päťgólovej šnúre ale Zemplínčanky vyhrávali v 40.minúte 21:17 a lavička HK Slovan Duslo reagovala oddychovým časom. Ten už ale rozbehnuté Michalovčanky nezastavil. Hneď po ňom sa gólovo presadili aj Kowaliková s Wollingerovou. Až potom Ščípová gólom do opustenej brány ukončila deväťminútové gólové mlčanie svojho tímu. Nič to ale nemenilo na tom, že opraty zápasu už držali v rukách Michalovčanky. Tie jedenásť minút pred koncom po góle Kompaniecovej viedli už 27:19 a pevným krokom tak kráčali v ústrety prvého nadstavbového víťazstva. Po ďalšom góle ukrajinskej kanonierky bol rozdiel v skóre sedem minút pred koncom dokonca dvojciferný (19:29). Michalovčanky nakoniec zvíťazili 34:24 a v priebežnej tabuľke sa vyšvihli na prvé miesto.

HK Slovan Duslo Šaľa - MŠK Iuventa Michalovce 24:34 (13:12)
Pok. hody: 3/2 - 2/2. Vylúčené: 3 - 5. Rozhodovali: Haščík a Haščíková. Divákov: 650.
HK SLOVAN DUSLO: Furgaláková, Oláhová, Kusyová - Takáčová 1, Konigová, Pócsiková 3/1, Ščípová 6, Šalatová, Tulipánová, Pastroreková, Matušincová 1, Susiková 1/1, Pálová 2, Varjassiová 2, Holešová 5, Ratvajská 3. 
MŠK IUVENTA: Almeidová, Jablonská - Radovičová 1, Dvorščáková, Pejovičová, Dorszová, Popovcová 3, M. Paľová, Bačenková 6, Habánková 3, Soskyda 1, Wollingerová 6, Kowaliková 4, Kompaniecová 3, Biegerová 4/2, Krivokapičová 3.

.



Uverejnené: 08.05.2024 19:59:07 files/sm2hz6oeeogiu6ob.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/to6v4ahukd8jatik.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/xz355oh30psq74gu.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.