files/7us07x2v5y4jjmre.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Sedmička v michalovských farbách aj v nasledujúcej sezóne

Michalovská Dukla Ingema začína s predstavovaním kádra pre budúcu sezónu. Ako prvých zverejnili prostredníctvom svojich sociálnych sietí sedmičku hráčov, ktorí ostávajú z nedávno skončenej sezóny. V tíme bude naďalej pôsobiť brankár Vladimír Glosár a šestica obrancov - Adam Drgoň, Martin Bodák, Milan Pišoja, Jakub Cibák, Adam Stripai a Sebastián Jasečko. O ďalších hráčoch, ktorí v tíme ostávajú z ofenzívy, ako aj o posilách bude klub informovať v najbližších dňoch.

Brankár Vladimír Glosár má za sebou prelomovú sezónu. Po prvýkrát si zachytal najvyššiu extraligu, keď predtým dva roky chytal za prvoligový Martin. Odchovanec michalovského hokeja pôsobil aj v Nových Zámkoch, kde hájil farby hlavne vtedy prvoligovej rezervy. Pôsobenie v Michalovciach ho dokonca dostalo aj do reprezentácie, za ktorú odchytal jeden zápas. Za Michalovce vlani odchytal jedenásť duelov, v play-off pridal ďalšie dva. V rámci striedavého štartu chytal aj v prvoligovom Trebišove.  Najskúsenejší zo sedmičky predstavených hráčov je Adam Drgoň, ktorý vo februári oslávil už 39. narodeniny. Drgoň prišiel do Michaloviec v rámci výmeny v priebehu sezóny z Popradu. Okrem toho v našej extralige pôsobil v Slovane Bratislava, Martine, Piešťanoch, Košiciach, Trenčíne a Zvolene. Najbližšia sezóna bude pre neho v extralige už dvadsiatou. Doteraz v nej odohral 857 zápasov, v ktorých zaznamenal 63 gólov a 218 asistencií.

Tréner Tomek Valtonen, ktorý pokračuje ako kormidelník Dukly, sa bude môcť opierať aj o mládežníckeho reprezentanta Milana Pišoju. Kapitán reprezentačnej osemnástky z minulého roka zabojuje v drese Dukly o to, aby bol súčasťou svetového šampionátu do dvadsať rokov, kde hral aj na prelome týchto rokov. Devätnásťročný odchovanec hokeja z Považskej Bystrice prišiel do Michaloviec počas rozbehnutej sezóny 2022/23. Za Duklu doteraz odohral 26 zápasov, v ktorých zaznamenal jeden gól a dve prihrávky. Zápasov by bolo určite viac, keby v oboch sezónach neutrpel zranenie, kvôli ktorému pauzoval niekoľko mesiacov. Súčasťou defenzívny michalovskej Dukly bude aj Martin Bodák. Dvadsaťpäťročný rodák zo Spišskej Novej Vsi prišiel do Michaloviec vlani v lete a postupne sa etabloval ako najvyťaženejší obrancu tímu. Za Zemplínčanov odohral 44 duelov, v ktorých strelil sedem gólov a pridal aj osemnásť asistencií. Pred príchodom do Michaloviec hral v troch sezónach v Nitre, predtým má za sebou pôsobenie vo Fínsku a Českej republike. Michalovská defenzíva bude stáť tretiu sezónu v rade aj na Jakubovi Cibákovi. Ten vlani odohral za Michalovce 48 duelov. V nich strelil dva góly a pridal aj sedem prihrávok. Pred pôsobením v Michalovciach hral okrem materských Košíc na Slovensku aj v Spišskej Novej Vsi, či Humennom.

V tíme pokračuje aj ďalší odchovanec - Adam Stripai. Účastník majstrovstiev v sveta do dvadsať rokov v lete 2022 doteraz pôsobil iba v materských Michalovciach. V rámci striedavých štartov pôsobil aj v Humennom či Trebišove. Vlani za Duklu odohral 23 duelov. V nich strelil dvadsaťjedenročný obranca dva góly a pridal aj dve asistencie. V Michalovciach ostáva aj rovnako starý zadák Sebastián Jasečko. Syn bývalého slovenského reprezentanta prišiel na Zemplín vlani v lete. Za Michalovce odohral 20 duelov, strelil v nich jeden gól a pridal aj jednu prihrávku. V rámci striedavých štartov sa predstavil aj v Trebišove. Okrem sedmičky predstavených hráčov v tíme ostáva aj kapitán tímu Kaspars Daugavinš, ktorý je momentálne s reprezentáciou Lotyšska na svetovom šampionáte v Prahe a Ostrave. Dlhodobé kontrakty majú podpísané aj mladíci - Ivan Matta, Pavol Prokopovič a Róbert Fedor.     

.



Uverejnené: 13.05.2024 16:14:15 files/qpyaunyq4trwomte.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/0hmzd3o4yfbqowph.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/xz355oh30psq74gu.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.