files/7us07x2v5y4jjmre.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Minkiho návrat po viac ako roku

Symbolicky striedaním najlepšieho strelca tímu Matúša Marcina vybehol v sobotu na ihrisko v zápase MFK Zemplín Michalovce – ViOn Zlaté Moravce (3:0) na posledných sedem minút osemnásťročný talent Dávid Petrik. Ten sa stal známym hlavne tým, že sa stal historicky najmladším strelcom michalovského gólu v Niké lige. V dobre rozbehnutej kariére ho pred rokom zastavilo ťažké zranenie kolena. Po operácii a následnej rekonvalescencii hlási Minky návrat nielen do zostavy U19, kde už hráva niekoľko týždňov, ale aj do prvého tímu.

Stále iba osemnásťročný rodák z Humenného patril so Zoranom Záhradníkom k najväčším michalovským klenotom vychovaných v mládeži. Spolu sa dostali do prvého tímu, spolu začali zbierať minúty na ihrisku, spolu boli v mládežníckej reprezentácii. Jediným rozdielom bol v tom, že Petrikovi sa podarilo skórovať. Stalo sa tak 24.novembra 2022 na pôde Trnavy pri prehre 1:4. Gólovú prihrávku mu poslal samozrejme Zoran Záhradník. Petrikova kariéra sa rozbiehala tak ako mala, až vlani v júni prišla trhlina. V zápase SR 18 proti Česku si totiž vážne zranil koleno. „Je to moje prvé vážne zranenie. Určite sa na to nepozeralo ľahko, že som nemohol hrávať. Všetko je už ale za mnou a ja sa sústredím na to, aby som hrával čoraz viac,“ povedal nám po sobotňajšom zápase a svojom návrate do zostavy Zemplína David Petrik.

Rodák z Humenného naposledy obliekol michalovský dres ešte v apríli 2023, kedy ho vtedajší tréner Norbert Hrnčár poslal na ihrisko na posledných štrnásť minút v súboji piateho nadstavbového kola skupina o udržanie sa proti Skalici (1:1). Minulú sobotu sa dostal v michalovskom drese na ihrisko skoro po trinástich mesiacoch. „Som za to rád, že ma tréner poslal na ihrisko a mohol som tak prispieť k víťazstvu nad Moravcami. Verím, že to takto bude pokračovať aj ďalej a ja budem hrávať viac. Stále cítim, že mám rezervy. Verím ale, že sa to bude zlepšovať každým týždňom,“ pokračuje slovenský mládežníčky reprezentant. „Síce som tentoraz hral iba sedem minút, no bol to super pocit vrátiť sa na trávnik aj v prvom tíme. Už niekoľko týždňov hrám za dorast, ktorý taktiež potrebuje body. Fyzicky sa cítim dobre. Ako totiž hovorím, už niekoľko týždňov hrám za devätnástku, čo mi v návrate na trávniku určite pomohlo,“ podotýka navrátilec do michalovskej zostavy, ktorý sa vracia v pravý čas. Jeho pomoc bude potrebovať tak prvý tím, ako aj družstvo U19 . Obaja bojujú o záchranu. „Verím v to, že sa oba tímy zachránia a v najvyšších súťažiach budú bojovať aj v nasledujúcej sezóne,“ dodáva Dávid Petrik.

Peter Brendza

.



Uverejnené: 14.05.2024 14:05:12 files/qpyaunyq4trwomte.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/0hmzd3o4yfbqowph.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/exeedcax56kydrkv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.