files/7us07x2v5y4jjmre.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

V Španielsku s cieľom, aby sa o niečo hralo aj v odvete

Hádzanárky MŠK Iuventa Michalovce čaká v nedeľu napoludnie prvý finálový duel EHF Európskeho pohára. V španielskom Alicante nastúpia proti čerstvému finalistovi španielskeho národného play-off Atticgo BM Elche na čele s bývalou najlepšou hráčkou sveta, Brazílčankou Alexandrou Nascimentovou.

Kým španielsky tím v stredu úspešne zvládol generálku na finálový dvojzápas s Iuventou, keď v odvetnom semifinálovom zápase národného play-off zdolal na domácej pôde BM Porriňo 37:22 a postúpil tak do finále, Michalovčanky v rovnaký deň svoj súboj v Dunajskej Strede, ktorý mohol rozhodnúť o titule, nehrali. Zápas bol totiž odložený kvôli atentátu na premiéra SR Róberta Fica. „Samozrejme, trochu nám to narušilo program. Nezobrali sme to pozitívne, no na druhej strane, asi to tak malo byť,“ povedal na margo stredajšieho odloženého duelu nadstavbovej časti tréner Michalovčaniek Peter Kostka. Toho zverenky podľa nových informácii duel na Žitnom ostrove dohrajú v stredu 29.mája (začiatok o 18.30 hod.), následný domáci zápas so Šaľou vedenie zväzu skontumovalo v prospech Zemplínčaniek a sezóna sa tak ukončí v Dunajskej Strede.

Po náročnom sústredení na dôležitý zápas, ktorý sa napokon nehral, musia teraz Michalovčanky preladiť na európsky pohár. Do Španielska leteli vo štvrtok, od piatka sa tam pripravujú na prvý duel, ktorý sa hrá v nedeľu napoludnie. „Favoritom je jednoznačne španielsky súper,“ reaguje na našu otázku ohľadom finále Peter Kostka a k súperovi dodáva. „Keď sme už takto ďaleko, musíme urobiť všetko preto, aby sme pohár získali. Verím, že prekonáme únavu a v prvom zápase v Španielsku si vytvoríme takú pozíciu, aby bolo o čo bojovať aj v odvete hranej v našej aréne. Do stredy sme mali v hlavách iba duel v Dunajskej Strede, teraz sa sústredíme už len na Elche.“  Prvý finálový duel sa odohrá v nedeľu od 12.00 hod. Skorý začiatok zápasu prekvapil aj michalovského trénera Petra Kostku. „Určite ma to prekvapilo. Poviem pravdu, neviem, prečo je to takto skoro. My sme zvyknutí hrať zápasy v inom čase, tomu prispôsobujeme aj tréningy. Musíme sa ale s tým vysporiadať,“ reaguje Kostka. Toho zverenky sú v pohári zatiaľ bez prehry, keď zvíťazili v deviatich dueloch a iba raz remizovali. Rovnako deväť víťazstiev má na svojom konte aj ich finálový súper z Alicante, no ten aj raz prehral. V osemfinále s portugalskou Madeirou... „Ako som povedal, favoritom je náš súper. Naším cieľom je ho prekvapiť a do odvety si domov priniesť taký výsledok, aby bolo o čo hrať aj v našej aréne pred našimi fanúšikmi,“ dodal Kostka.

Peter Brendza

.



Uverejnené: 17.05.2024 16:54:31 files/nrq4o7gybdvzjfpi.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/dxzeitwsmma2y7cx.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/dxzeitwsmma2y7cx.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.