files/7us07x2v5y4jjmre.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Kto bude v kádri Dukly Ingema?

Už niekoľko týždňov prostredníctvom svojich sociálnych sietí predstavuje HK Dukla Ingema Michalovce svoj káder pre nastávajúcu sezóne. Klub doteraz predstavil 24 hráčov, z toho jedného brankára, deviatich obrancov a štrnásť útočníkov. Kto bude v tíme?

Pätnásť hráčov z minulej sezóny

Kapitánom tímu by mal byť opäť lotyšský útočník Kaspars Daugavinš. Ten momentálne oddychuje po svetovom šampionáte v Prahe a Ostrave, kde viedol lotyšskú reprezentáciu ako kapitán. Práve okolo neho a hlavne na ňom by mala stáť ofenzívna sila tímu trénera Tomeka Valtonena, ktorý rovnako ako jeho asistenti Marek Kolba s Danielom Sedlákom pokračujú v tíme.

Okrem Daugavinša pokračuje v kádri aj ďalších štrnásť hráčov. V bráne už nebude slovenský reprezentant Stanislav Škorvánek (odchádza do Hradca Králove), no lanská dvojka Vladimír Glosár áno. Spolu s ním bude v tíme z lanskej sezóny aj šestica obrancov - Milan Pišoja, Adam Drgoň, Adam Stripai, Jakub Cibák, Martin Bodák, Sebastián Jasečko a sedmička útočníkov. V tíme budú pôsobiť aj v sezóne 2024/25 Michal Kabáč, Filip Vašaš, Samuel Solenský, Adam Varga, Róbert Fedor, Marek Varga a Matúš Paločko.  

Štyri nové posily, piati hráči na skúške

Okrem hráčov z minulej sezóny Zemplínčania predstavili aj štyri nové posily. Prvou je ofenzívny obranca Jakub Meliško, ktorý v nedávno skončenej sezóne tiež pôsobil na Zemplíne a to v takisto extraligovom Humennom. Do útoku Michalovčania predstavili zatiaľ tri zaujímavé posily. Prvou je skúsený 35-ročný Patrik Svitana. Ten doteraz pôsobil mimo zahraničia iba v materskom Poprade a dá sa očakávať, že pôsobenie v Michalovciach môže mať pre jeho kariéru, ktorá v Poprade už stagnovala, pozitívny impulz.

Zemplínčania si môžu veľa sľubovať aj od českého útočníka so slovenským pasom Alberta Michnáča. Ten sa v posledných dvoch sezónach v Prešove a Nových Zámkoch vyhral v slovenskej extralige a nasledujúca sezóna môže byť pre neho bodovo prelomová. Účastník majstrovstiev sveta do dvadsať rokov určite má na to, aby sa presadil ešte viac. Tretím zaujímavým artiklom do útoku je Daniil Fominykh. Už slovenský útočník a reprezentant prišiel v rámci výmeny za Petra Bjalončíka zo Slovana Bratislava a určite má motiváciu ešte viac sa presadiť v slovenskej extralige. Na skúšku v auguste príde aj pätica hráčov – obrancovia Martin Semaňák s Jánom Marcinkom a útočníci Ján Blaško, Dávid Hájnik a Patrik Gabriel. Všetci piati budú mať možnosť zabojovať o miesto v prvom tíme.

Zatiaľ iba s jedným importom

Kaspars Daugavinš je nateraz jediným legionárom, ktorého Zemplínčania predstavili pre najbližšiu sezónu. Zahraničnými hráčmi sú síce aj Michnáč, Blaško, či Adam Varga, no všetci traja majú aj slovenské pasy a preto za legionárov nie sú považovaní. Rovnako je to aj v prípade Sebastiána Jasečka. Syn bývalého slovenského reprezentanta síce reprezentoval v mládežníckych kategóriách Česko, no má aj slovenský pas. Dá sa teda očakávať, že zvyšní hráči, ktorých Zemplínčania predstavia do budúcotýždňového galavečera, budú legionármi. Podľa našich informácii ním má byť aj jeden z brankárov, ktorý sa predstavil na nedávnych majstrovstvách sveta v Prahe a Ostrave. Viac sa ale dozvieme budúci týždeň, kedy je na programe spomínaný galavečer...

Zatiaľ predstavení hráči (v zátvorke klub, kde pôsobili predtým)
Brankári: Vladimír Glosár (Michalovce).
Obrancovia: Martin Bodák, Milan Pišoja, Adam Stripai, Jakub Cibák, Sebastián Jasečko, Adam Drgoň (všetci Michalovce), Jakub Meliško (HC 19 Humenné), Ján Marcinko (Slovan Bratislava), Martin Semaňák (HC Prešov).
Útočníci: Kaspars Daugavinš, Róbert Fedor, Matúš Paločko, Michal Kabáč, Filip Vašaš, Marek Valach, Adam Varga, Samuel Solenský (všetci Michalovce), Dávid Hajnik (Modré Krídla Slovan), Ján Blaško (DVTK Jegesmedvek, Maďarsko), Patrik Gabriel (SaiPa, Fínsko), Patrik Svitana (HK Poprad), Albert Michnáč (HC Mikron Nové Zámky), Daniil Fominykh (Slovan Bratislava).
Zmluvu majú aj juniori Ivan Matta, Pavol Prokopovič, Viliam Kurila a Samuel Kizák.   

Peter Brendza

.



Uverejnené: 29.05.2024 09:24:44 files/sm2hz6oeeogiu6ob.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/xz355oh30psq74gu.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/dxzeitwsmma2y7cx.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.