files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Bezpečný internet aj na Zemplíne


Viaceré slovenské média priniesli v posledných dňoch správy o tom, ako chrániť deti pred nevhodnými stránkami internetu. Rodičia sa v drvivej väčšine vôbec nezaujímajú, čo robia ich ratolesti, keď sedia za počítačom, s akými ľuďmi komunikujú cez sociálne a masovokomunikačné siete. Internet je v dnešnej dobe superlíder v získavaní a sprostredkovávaní informácií. Avšak, nie každé poznatky sú určené pre maloletých.


Názor rodičov na Zemplíne


Opýtali sme sa viacerých dospelých mužov a žien, ktorí sa starajú o svojich synov a dcéry, či sa zaujímajú aj o to, čo robia ich ratolesti, keď surfujú po internete. Výsledok je zarážajúci: až 90% opýtaných nevie, s kým sa ich dieťa po pripojení na medzinárodné sociálne siete stýka, s kým komunikuje alebo akých priateľov si vytvára. Mnohí maloletí navštevujú stránky s erotickým, násilným či iným nevhodným obsahom. Ani poniektorí zodpovední rodičia dosiaľ nepočuli o detskej poistke, ktorá dokáže takéto neprístupné stránky pred deťmi zablokovať. Informácie, ako sa detská poistka využíva, sú dostupné na www.bezpecnyinternet.sk, kde môžete vyplniť anketu a opýtať sa aj na iné otázky týkajúce sa superlídra.


„Mám jedenásť ročného chlapca,“ hovorí 35 ročná matka z Petroviec nad Laborcom. „Našťastie, môj syn dosť športuje a za počítačom trávi menej času ako deti mojich kolegýň, ktoré trpia nadváhou a nedostatkom pohybu. Počítače sú asi problémom doby. Na jednej strane sú veľmi výhodné, keď chcete – napríklad – komunikovať s blízkymi. Na  druhej strane sa z počítača a internetu môže stať závislosť. Detskú poistku nemám, neplánujem ju ani zaviesť, pretože svojmu synovi verím.“

A aký je váš názor, rodičia? 

Lukaš Mano

 



Uverejnené: 14.02.2011 11:38:28 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.