files/7us07x2v5y4jjmre.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa Michalovce po prehre 26:28 bez titulu

Hádzanárky MŠK Iuventa Michalovce nezískali svoj jubilejný pätnásty titul. V rozhodujúcom súboji piateho kola nadstavbovej časti totiž utrpeli na slovensko-českej scéne v tejto sezóne druhú prehru, keď na pôde Dunajskej Stredy prehrali 26:28. Titul tak získal DAC, ktorý sa teší druhýkrát v rade.

Pre Dunajskostredčanky, ktoré svoje konkurentky zdolali aj druhýkrát a práve v rozhodujúcej chvíli, je to prvá trofej v súťažnom ročníku, keď v MOL lige i Slovenskom pohári skončili druhé práve za Michalovčankami. Tým nevyšiel podľa želania záver sezóny, keď mali šancu ešte na dve ďalšie prvenstvá, ale v Európskom pohári i v boji o majstra ťahali za kratší koniec a napokon smútili. Hráčkam Iuventy stačilo v stredu neprehrať, k čomu neboli ďaleko a znamenalo by to zisk "triple", ale napokon nevyužili šancu stať sa národnými šampiónkami už pätnástykrát v histórii. Do svojej zbierky, v ktorej majú Michalovce ako najúspešnejší klub 14 titulov a jeden bronz, si piatykrát pripísali striebro (2005, 2009, 2010, 2023, 2024).

Prvé dejstvo zápasu o všetko parilo domácemu DAC, ktorý bol skoro celý čas vo vedení. Michalovčanky sa trápili v koncovke (len z pravého krídla za prvých pätnásť minút zahodili štyri čisté šance...). Bol stále na nich vidieť krč z piatkovej trpkej prehry s Elche vo finále EHF Európskeho pohára. Naopak oddýchnutá Dunajská Streda jasne išla za svojim cieľom, ktorým bol druhý titul v rade. Michalovčanky síce dokázali viackrát zmazať dvojgólové vedenie domácich, tak ako Pejovičová (3:3), Wollingerová (9:9), i Radovičová na 10:10, záver prvého polčasu ale patril DAC, ktorý po ňom viedol 14:12. V druhom síce Habánková ihneď znížila na rozdiel jedného gólu, Iuventa ale stále iba doťahovala náskok svojich súperiek. V zápase ani raz neviedla. V 36. minúte síce Bačeková vyrovnala na 16:16, DAC ale rýchlo kontroval troma gólmi v rade a opäť zobral duel do vlastných rúk. O tri góly viedol aj v 46. minúte po presnej strele Bizikovej (21:18), Iuventa sa ale vrátila do zápasu a troma gólmi v rade vyrovnala. Chlieb sa lámal na začiatku poslednej desaťminútovky. Kým vtedy Sari premenila jeden z ôsmich pokutových hodov (Iuventa hádzala iba jeden...) a opäť dostala DAC do vedenia, Radovičová na druhej strane nie a následná presilovka vrátila Dunajskej Strede do rúk dvojgólové vedenie, ktoré už jej hráčky z rúk nepustili. Keď Costa v 58. minúte po jednej z ďalších chýb rozhodcovskej dvojice dala na rozdiel troch gólov (27:24), bolo vymaľované. Dunajská Streda získala po víťazstve 28:26 svoj druhý titul v rade. Naopak, Michalovčanky na jubilejný pätnásty čakajú dva roky a minimálne ďalší naň budú čakať...  

 HC DAC Dunajská Streda - MŠK Iuventa Michalovce 28:26 (14:12)
Pok. hody:
8/8 - 1/1. Vylúčené: 4 - 3. Rozhodovali: Bočáková a Jánošiková. Divákov: 412.
HC DAC:
Magera, Gajdóczi - Kovács, Santos 2, Costa 5, Juhošová 4, Bakosová, Desortová 1, Sáriová 8/8, Demeterová, Hornyaková 1, Iličová 1, E. Rajnohová 1, Bugárová, R. Biziková 5.
MŠK IUVENTA:
Almeidová, Jablonská - Radovičová 1, Dvorščáková, Pejovičová 2, Dorszová 3, Popovcová 2, Paľová, Bačenková 5, Habánková 4, Kohučová, Wollingerová 4, Kowaliková, Kompaniecová 4, Klučková 1, Krivokapičová. 

.



Uverejnené: 30.05.2024 09:16:35
files/nrq4o7gybdvzjfpi.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/exeedcax56kydrkv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/exeedcax56kydrkv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.