files/7us07x2v5y4jjmre.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Komentár: Miss sympatia na pokračovanie

Slovenský zväz hádzanej už niekoľko rokov ignoruje odborníkov a anketu o najlepšieho hádzanára či hádzanárku zveruje do rúk fanúšikov. Je to možno dobrý marketingový tip, no prakticky každý rok sa nálady divákov nezhodujú s tým, čo sa deje na palubovke. Tak tomu bolo aj tentoraz...

V ženskej kategórii sme napríklad mohli v najlepšej sedmičke vidieť až tri hráčky HK Slovan Duslo Šaľa, no iba jedinú víťaza MOL ligy, Slovenského pohára a finalistu EHF Európskeho pohára Iuventy Michalovce, keď sa najlepším ľavým krídlom stala Martina Popovcová. Vrcholom egoizmu divákov bolo vyhlásenie najlepšej hráčky MOL ligy. Tou sa prekvapujúco stala Olívia Ščípová zo Šale. Tá je určite talentovanou hráčkou a toto prvenstva jej určite pridá aj na sebavedomí, každý jeden z divákov, trénerov a hráčok ale musí vidieť, že suverénne najlepšou hráčkou MOL ligy bola hráčka víťaza MŠK Iuventa Michalovce Patrícia Wollingeorvá. Keby o tom rozhodovali odborníci a tréneri, ktorí vidia, čo sa deje na palubovke, cenu by rozhodne dostala michalovská kapitánka, ktorá je už dlhé roky ignorovaná vo všetkých kategóriách. Kompetentní by si už konečne mohli uvedomiť, že takto nielen dehonestujú výkony jednotlivcov na palubovke, ale aj celú anketu, ktorá trvá už od roku 1973 a cenu si postupne preberali také hádzanárske veličiny ako sú v mužskej kategórii Ján Packa, František Šulc, Jaroslav Papiernik, Milan Brestovanský, Richard Štochl, či v ženskej kategórii Mária Ďurišinová, Jana Kuťková, Alžbeta Tóthová, Andrea Šalatová či Martina Školková.

Ktovie, či by napríklad Richard Štochl vyhral túto anketu rekordne deväťkrát, keby o tom rozhodovali iba fanúšikovia. Možno by dostal viac hlasov niekto iný, kto má viac fanúšikov a tí by mu poslali hlas. Aj napriek tomu ale odchovanec michalovskej hádzanej tieto primáty získal a sú cennejšie, ako tie, ktoré získavajú hráči teraz. Nechceme dehonestovať ich výkony, určite sú Ľubomír Ďuriš s Barborou Lanczovou na prvom mieste zaslúžene, no stále pri ich triumfoch zostane pachuť toho, že o nich nerozhodli tréneri, odborníci, ale fanúšikovia. Určite by bol rád za premiérový triumf v kategórii najlepší tréner aj kormidelník Iuventy Peter Kostka, keby mu tento honor udelili odborníci, či trénerskí kolegovia, tak ako tomu je aj v ostatných športoch na Slovensku. Keď vedia najlepších športovcov dať do rúk odborníkom pri futbale, alebo hokeji, prečo to nevedia dať aj pri hádzanej, kde tvrdošijne trvajú na tom, aby o tom rozhodovali fanúšikovia. To je síce pekné, ale ako spomíname, vtedy má cena pachuť toho, že ju neudelili odborníci, ale iba diváci. Tých zväz kvôli marketingovej myšlienke povýšil nad tých, čo hádzanej obetovali celý život a teraz by si zaslúžili, aby ich názor niekto počúval. Žiaľ, na Slovensku to tak nie je. Tu sa riadime tým, kto má väčší počet divákov, fanúšikov, kto je milovanejší, či krajší. Len, kde je hádzanárskej umenie? To už ale je maslo na hlavne Slovenského zväzu hádzanej, ktorý túto anketu „povýšil“ do stavu, že je to nie súťaž o najlepšieho hádzanára, ale iba obyčajná miss sympatia...  

Výsledky ankiet Slovenského zväzu hádzanej:
Najlepší hádzanár SR za rok 2023:
Ľubomír Ďuriš (36 r., stredná spojka, MŠK Považská Bystrica)

Najlepšia sedmička podľa jednotlivých hráčskych postov:
brankár Marián Žernovič (TSV St. Otmar St. Gallen/Švaj.) – ľavé krídlo Juraj Briatka (HK Kúpele Bojnice – UHC Hollabrunn/Rak.), ľavá spojka Lukáš Urban (Tatran Prešov), stredná spojka Ľubomír Ďuriš (MŠK Považská Bystrica), pivot Šimon Macháč (MŠK Považská Bystrica), pravá spojka Marek Hniďák (HK FCC Město Lovosice/ČR), pravé krídlo Tomáš Urban (TSV GWD Minden/Nem.)

Talent roka do 20 rokov za rok 2023:
Damián Mitaľ (18 r., ľavé krídlo/stredná spojka, Tatran Prešov)

Najlepší hráč Niké Handball extraligy mužov za rok 2023:
Ľubomír Ďuriš (36 r., stredná spojka, MŠK Považská Bystrica)

Tréner roka za rok 2023 v mužskej kategórii:
Václav Straka (45 r., MŠK Považská Bystrica)

Najlepšia hádzanárka SR za rok 2023:
Barbora Lancz (21 r., pravá spojka, Mosonmagyaróvári KC SE)

Najlepšia sedmička podľa jednotlivých hráčskych postov:
brankárka Soňa Furgaláková (HK Slovan Duslo Šaľa) – ľavé krídlo Martina Popovcová (MŠK Iuventa Michalovce), ľavá spojka Olívia Ščípová (HK Slovan Duslo Šaľa), stredná spojka Erika Rajnohová (HC DAC Dunajská Streda), pivotka Kristína Pastorková (HC DAC Dunajská Streda), pravá spojka Barbora Lancz (Mosonmagyaróvári KC SE/Maď.), pravé krídlo Katarína Pócsíková (HK Slovan Duslo Šaľa)

Talent do 20 rokov za rok 2023:
Dorota Bačenková (19 r., stredná spojka, MŠK Iuventa Michalovce)

Najlepšia hráčka MOL ligy za rok 2023:
Olívia Ščípová (21 r., ľavá spojka, HK Slovan Duslo Šaľa)

Tréner roka za rok 2023 v ženskej kategórii:
Peter Kostka (40 r., MŠK Iuventa Michalovce)

Rozhodcovská dvojica za rok 2023: 
Andrej Budzák – Michal Záhradník

Peter Brendza

.



Uverejnené: 01.06.2024 14:09:49 files/qpyaunyq4trwomte.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/dxzeitwsmma2y7cx.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/exeedcax56kydrkv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.