files/7us07x2v5y4jjmre.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Hľadal novú motiváciu, našiel ju na Zemplíne

Meno Patrik Svitana má v najvyššej hokejovej extralige svoj cveng. Čochvíľa 36-ročný útočník bol spolu s Marcelom Haščákom a Dávidom Skokanom členom útoku, ktorý mal doniesť v sezóne 2020/21 do Popradu titul. Popradčania sa však zastavili tesne pod vrcholom. Keď útok na titul nevyšiel pod Tatrami ani v nedávno skončenej sezóne, rozhodol sa Svitana pre zmenu. Na sklonku kariéry si na Slovensku zahrá za štvrtý extraligový klub. Po materskom Poprade, kde hrával posledných osem sezón, Košiciach, či Kežmarku si dvojnásobný majster Kazachstanu zahrá aj v Michalovciach.

„Môj príchod do Michaloviec sa upiekol po našom skončení v play-off. Ozval sa mi manažér Marek Mašlonka, že Michalovce majú o mňa záujem. V Poprade som bol už sedem rokov a asi to už bolo dlho. Potrebujem nový impulz a ten by mal prísť práve v Michalovciach. Verím, že sa mi chuť do hokeja, ktorú som mal prvé roky v Poprade, tu na Zemplíne vráti,“ uviedol účastník majstrovstiev sveta 2018, ktorý si okrem Slovenska zahral aj v Kazachstane a Poľsku.

Patrik Svitana pózuje s novým michalovským dresom (foto: peter jesenský)

„Pinči“ ako znie jeho prezývka, sa v sezóne 2017/18 vrátil do materského Popradu. Jeho dres obliekal až do nedávno skončenej sezóny, v ktorom sa nenaplnili majstrovské ambície klubu. Kamzíci, po tom, čo vyhrali základnú časť, stroskotali vo štvrťfinále na neskoršom majstrovi Nitre, ktorá v semifinále vyradila aj Zemplínčanov. „Každá zmena je ťažká, aj môj odchod z Popradu bol ťažký. V Poprade som hokejovo vyrastal, som tam doma. Rozhodol som sa ale pre zmenu a som v Michalovciach,“ uviedol ešte k svojmu odchodu z materského klubu Svitana. U skúseného útočníka samozrejme hralo rolu aj sklamanie z nedávno skončenej sezóny. „Určite to musíme hodnotiť negatívne, keďže sme vypadli hneď v prvom kole play-off. Chcel som získať titul, no za sedem rokov sa mi to nepodarilo. Snáď v Michalovciach príde ten správny čas,“ usmial sa Svitana, ktorý v najvyššej extralige odohral 773 duelov. Titul v Poprade nezískal, možno si napraví chuť v Michalovciach. Dukla si zahrá v extralige šiestu sezónu v rade a zakaždým sa klub posúva ďalej. Výsledkom sú dve strieborné medaily a tri účasti v semifinále play-off. „Je stále iba začiatok. Uvidíme, čo prinesie sezóna. Skladá sa tu dobré mužstvo. Posledné roky Michalovce predvádzali dobrú hru, mali dobré výsledky a ja verím, že na to nadviažeme aj v ďalšej sezóne, ktorá verím, že môže byť úspešná,“ podotýka skúsený útočník. Ten sa už teraz teší na zápasy s materským klubom. Prvý odohrá už počas prípravy, keďže sa Michalovčania začiatkom septembra predstavia na prestížnom Tatranskom pohári. „Čo sa týka zápasov proti Popradu, bude to určite niečo špecifické. Už som hral proti nemu v Košiciach a v Kežmarku, teraz si to zopakujem. Na Tatranský pohár sa teším už teraz,“ dodal Patrik Svitana, ktorý si v Michalovciach opäť zahrá so svojimi bývalými spoluhráčmi z Popradu Matúšom Paločkom, Filipom Vašašom ši Adamom Drgoňom.

Peter Brendza

 

.



Uverejnené: 07.06.2024 13:05:08 files/sm2hz6oeeogiu6ob.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/dxzeitwsmma2y7cx.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/dxzeitwsmma2y7cx.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.