files/7us07x2v5y4jjmre.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Šírava cez víkend žije: Jánske ohne, Zemplín veterán ralley i otvorenie novej atrakcie

Počas jedného víkendu sa Zemplín premení na obrovské centrum kultúry, adrenalínu a automobilovej histórie. V regióne okolo Zemplínskej šíravy sa od 21. do 23. júna uskutoční hneď niekoľko TOP podujatí,  a tak tento víkend môžeme označiť aj ako „zlatý". Pripravený program štyroch podujatí sľubuje neopakovateľné zážitky pre všetky vekové kategórie.

Na Zemplíne sa počas výnimočného „zlatého víkendu" stretne história so súčasnosťou. Domáci i návštevníci Košického kraja nemusia cestovať ďaleko, aby si užili nezabudnuteľné zážitky, športové výkony svetovej úrovne i energické kultúrne predstavenia. Zapálenie Jánskych ohňov nad Šíravou, otvorenie nového vodného vleku pri Vinianskom jazere so súťažou vo wakeboardovaní či wakeskatovaní a tradičné podujatie Zemplín Veterán Rallye – to sú len niektoré z lákadiel, ktoré na návštevníkov Zemplína čakajú.

Jánske ohne opäť rozžiaria oblohu
Sobota 22. júna bude patriť obľúbeným Jánskym ohňom nad Šíravou, ktoré predstavujú tradičnú oslavu letného slnovratu, a to už tradične vo veľkom štýle - v nádhernom prostredí s výhľadom na Vinianske jazero. Jánske ohne prinášajú neopakovateľnú atmosféru magickej letnej noci, počas ktorej sa spájajú tradície s modernými oslavami. Organizátori aj tohto roku program vyšperkovali. Návštevníkov čaká tradičný výstup na Viniansky hrad, ktorý je vždy skvelým zážitkom pre milovníkov histórie a turistiky. Po návrate z hradu je pripravený bohatý kultúrny program priamo na brehu jazera. Zatiaľ čo folklórny súbor Zemplín predstaví autentické tance a piesne zemplínskeho folklóru, hudobná skupina ICONITO dodá večeru moderný šmrnc. Chýbať nebude ani dynamická bubnová show Batida. Po celý deň budú pri jazere prebiehať sprievodné a animačné aktivity pre deti aj dospelých. Večer prinesie magickú atmosféru plnú svetiel a tepla ako oslavu spojenia ľudí s prírodou a príchodu leta. Po západe slnka sa zapália ohne, ktoré osvetlia okolie jazera a vytvoria nezabudnuteľný vizuálny zážitok.

Adrenalín na vode: Wake Vinnay Cup a nový vodný vlek
Na brehoch Vinianskeho jazera je pripravený program aj pre milovníkov vodných športov a adrenalínu. Počas podujatia Jánske ohne nad Šíravou bude slávnostne otvorený nový vodný vlek VinneWakeFun, ktorého spustenie bude sprevádzať 0. ročník súťaže WAKE VINNAY CUP 2024. Súťaž prinesie napínavé súperenie najlepších wakeboardistov a wakeskaterov v mužských aj ženských kategóriách. Finále súťaže prebehne v sobotu popoludní, pričom pretekári absolvujú tréningy i voľné jazdy už od piatku. Vyvrcholením súťaže bude Best Trick Show, v ktorej sa divákom predstavia najtalentovanejší jazdci so svojimi špičkovými trikmi na vode.

Zemplín Veterán Rallye 2024
Ďalším veľkým podujatím „zlatého víkendu" je 18. ročník Zemplín Veterán Rallye 2024, ktorý sa uskutoční od 20. do 23. júna. Toto obľúbené motoristické podujatie prevedie účastníkov cez krásne lokality Zemplína za sprievodu zvuku motorov historických automobilov a motocyklov. Zemplín Veterán Rallye predstaví nablýskané veterány a odhalí príbehy z histórie, pričom ukáže aj nepoznané zákutia Košického kraja. Podujatie začne už vo štvrtok na Námestí osloboditeľov v Michalovciach slávnostným otvorením a počas celého dňa tematickými sprievodnými atrakciami. V nasledujúcich dňoch veteráni uskutočnia svoju spanilú jazdu údolím Slanských vrchov až po Poloniny a každý deň zakončia svoju jazdu pri Thermal parku Šírava, kde budú veterány aj vystavené.

.



Uverejnené: 18.06.2024 19:40:37 files/nrq4o7gybdvzjfpi.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/dxzeitwsmma2y7cx.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/to6v4ahukd8jatik.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.