files/7us07x2v5y4jjmre.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Akcionárske zmeny v MFK Zemplín Michalovce

Ani mesiac pred štartom Niké ligy a v druhom týždni prípravy na ňu nepoznajú futbalisti MFK Zemplín Michalovce meno svojho trénera. Môžu za to štrukturálne zmeny v klube, v ktorom sa v lete určite budú meniť akcionári. Doterajší dvaja z troch sa rozhodli v klube nepokračovať, zostalo iba mesto, ktoré doteraz vlastnilo dvadsať percent akcií.

Hovoríme doteraz. Utorkové Mestské zastupiteľstvo totiž dovolilo samospráve, aby sa uchádzala aj o zvyšných osemdesiat percent. Tie by ale neostali v ich rukách, keďže o akcie sa uchádzajú až traja možní noví partneri. Jednou z podmienok ale bolo, že akcie musia byť v rukách mesta a nie v rukách doterajších akcionárov. „Dostali sme nástroj k tomu, aby po ukončení auditu, ktorý začal v pondelok a prejavení záujmu konkrétnych akcionárov, boli splnené ich podmienky na vstup do klubu. Prvou podmienkou bola záchrana, čo sa podarilo. Druhou bol audit, ktorý sa začal ako spomínam v pondelok a treťou je to, aby akcionárska štruktúra nemala iných partnerov ako mesto. Nebol záujem o spoluprácu s doterajšími dvoma akcionármi a ani tí už nemali iniciatívu pokračovať v klube. Každý z partnerov požadoval práve tieto tri veci a zastupiteľstvo nám dalo do rúk mandát, aby sme s nimi mohli rokovať,“ povedal po utorkovom zastupiteľstve primátor mesta Michalovce Miroslav Dufinec, podľa ktorého zrejme bude potrebné v lete ešte jedno mimoriadne zastupiteľstvo. To by malo iba jediný bod a to predaj akcií konkrétnemu záujemcovi. „Ak to bude nutné, zvoláme ho.“

Aj keď sa veci síce hýbu, jedenástemu tímu lanskej Niké ligy chýba čas. Už o mesiac totiž štartuje súťaž a zatiaľ, čo ich súperi sa na ňu už dôkladne pripravujú, Michalovčanom chýba okrem hráčov aj tréner. „Čas je našim najväčším problémom,“ priznáva Dufinec. „Verím, že to nepotrvá dlho a opäť sa pohneme dopredu. Celé riešenie je neštandardné hlavne kvôli tomu, že sa deje v čase prechodu jednej sezóny na druhú. Realita je taká, aká je. Tento postup je nevyhnutný. Hráči trénujú od minulého pondelka. Zo športovej stránky teda život v klube nezastal. Paralelne so zmenou akcionárskej štruktúry prebiehajú aj športové zmeny, ktoré sa týkajú zazmluvnenia hráčov, ako aj trénera. Ja chápem, že tých otázok je veľa. Majú ich ľudia v meste a majú ich aj hráči. Aj preto som bol v pondelok pri nich a uistil som ich, ako aj realizačný tím, že mesto podniká kroky k tomu, aby sa situácia rýchlo vyriešila,“ pokračuje Miroslav Dufinec.

Peter Brendza  

.



Uverejnené: 25.06.2024 18:39:17 files/pb7nomk7h6nezsky.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/to6v4ahukd8jatik.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/exeedcax56kydrkv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.