files/7us07x2v5y4jjmre.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Stričík v Budapešti so striebrom a bronzom

V polovici júna sa v Budapešti konalo najväčšie kickboxerske podujatie v Európe – World Cup Budapešť. Tento prestížny 29 ročník turnaja, prilákal tisíce športovcov z celého sveta, ktorí sa stretli v SYMA Bok Aréne, aby predviedli svoje schopnosti a zmerali si sily v rôznych kategóriách.

Podujatie sa tento rok zapísalo do histórie s rekordnou účasťou: 382 klubov z 50 krajín prihlásilo celkovo 3300 štartov, pričom počet súťažiacich presiahol 2200. Výnimočný bol aj počet slovenských účastníkov – 26 klubov vyslalo do boja 79 pretekárov, ktorí absolvovali 117 štartov. Súčasťou reprezentačného výberu bol aj Michal Stričík zo Športového klubu všestranných aktivít z Michaloviec, ktorý bol úspešný ziskom dvoch medaily čím prispel k celkovému úspechu slovenskej reprezentácie, ktorá sa umiestnila na 17. mieste spomedzi 50 zúčastnených krajín so ziskom 39 medailí.

V disciplíne kick light – 84 kg Michal v šestnásťfinálovom zápase postúpil cez Izraelčana Asada Tareqa. Vo štvrťfinále si Michal s prehľadom poradil so Španielom Prestonom Ikerom 3:0, čím vybojoval istotu bronzovej medaily. V semifinále z taktických dôvodov vypustil súboj so svetovou jednotkou v tejto disciplíne Maďarom Smolekom.


Kým na Slovensku v disciplíne kick light – 89 kg už dlhodobo nenašiel v lige a na majstrovstvách Slovenska súpera, tak si to chcel vynahradiť na tejto svetovej súťaži. Vo štvrťfinále postúpil cez Angličana Martyna Harrisona. V semifinále nastúpil proti svetovej jednotke a aktuálnemu majstrovi sveta zo Španielska De Quintana Machin Juan, nad ktorým po vyrovnanom zápase s prehľadom vyhral 3:0 na body a postúpil do finále. Vo finále nastúpil proti svetovej trojke z Chorvátska Patrikovi Bergerovi, s ktorým absolvoval nádherný vyrovnaný zápas, kde sa striedali obaja borci vo svojom vedení a zápas sa v posledných sekundách naklonil na stranu Chorváta, pričom konečný rezultát bol 2:1.

Celkovo turnaj splnil svoj účel a Stričík štyrmi výhrami a dvomi prehrami v boji o medaily potvrdil svoje zaradenie do svetovej špičky a dôležité body do svetového rebríčka v oboch disciplínach. Po letnom období čaká na neho v jeseni vrchol tohtoročnej sezóny v podobe seniorských majstrovstiev Európy v Kickboxe, ktoré sa budú konať v gréckych Aténach v novembri.

.



Uverejnené: 26.06.2024 16:37:37 files/qpyaunyq4trwomte.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/dxzeitwsmma2y7cx.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/to6v4ahukd8jatik.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.