files/7us07x2v5y4jjmre.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Brédov návrat na Zemplín, Škrlíkov do materského hniezda

Po troch rokoch sa vracia na trénerskú lavičku materského klubu. Jozef Škrlík doviedol ako tréner FK Humenné pred sezónou 2019/20 do druhej ligy. Po následnej sezóne, kedy boli Humenčania dlho šťukou celej súťaže a skončili v prvej polovici tabuľky, ale prišla zmena. Cesty Humenného a Škrlíka sa na tri roky rozišli. V lete 2024 ale prichádza k opätovnému spojeniu. Spolu s ním prichádza k účastníkovi MONACObet ligy z horného Zemplína aj brankár Miloš Bréda. Odchovanec michalovského futbalu sa dokonca vracia na Zemplín, keď nepočítame krátkodobú epizódu vo Veľkých Revištiach, po jedenástich rokoch.

Humenčania to myslia s útokom na horné priečky druhej ligy vážne. V lanskej sezóne štvrtý tím súťaže chce byť šťukou MONACObet ligy aj v sezóne 2024/25. Svedčia o tom výsledky z prípravy, v ktorej Humenčania zdolali už dvoch účastníkov najvyššej Niké ligy - FC Košice a MFK Zemplín Michalovce. „Víťazstvá samozrejme tešia, no my musíme ísť do súťaže skromne. Dosť sa tu cez leto zmenilo, dosť hráčov a aj takých, čo pravidelne hrávali, skončilo. Aj preto nechcem teraz veľmi o ambíciách rozprávať. Chceme hrať pekný futbal, lákať diváka a chceme hrať o priečky v prvej polovici tabuľky. V prvom rade musíme teraz nahradiť tých hráčov, ktorí odišli a potom môžeme hovoriť o ambíciách tímu v novej sezóne,“ poznamenal humenský tréner Jozef Škrlík, ktorý naposledy pôsobil v lotyšskej Jelgave, kde bol hlavným trénerom. „Po skončení sezóny som sa rozhodol skončiť. Chcel som byť bližšie k domovu. Ozvali sa mi zástupcovia Humenného a rýchlo sme sa dohodli. Tu som hrával, tu som trénoval, tu som doma. Som teda rád, že môžem byť opäť trénerom Humenného,“ pokračuje 62-ročný bývalý tréner Michaloviec, Lučenca, Vranova nad Topľou, kazašského FC Ordabasy, či tamojšej reprezentácie do 21 rokov, kde pôsobil ako asistent.

Prvou posilou FK pred novou sezónou sa stal bývalý mládežnícky reprezentačný brankár Miloš Bréda. Dnes už tridsaťročný skúsený golman sa na Zemplín vracia po jedenástich rokoch, ak teda nerátame niekoľko mesačnú anabázu vo vtedy treťoligových Veľkých Revištiach. V januári 2013 odišiel z materských Michaloviec do českého Žižkova a cez Rimavskú Sobotu, Liptovský Mikuláš, Skalicu, Lokomotívu Košice, český Prostejov, či Komárno, kde chytal posledné dve a pol roka, sa vracia na Zemplín. Nie ale do materských Michaloviec, ktoré by v momentálnej situácii možno tiež využili jeho služby, ale do horných častí Zemplína. „Rozhodne sa teším. Po dlhšej dobe som doma. Mám určite očakávania a som rád, že ich môžem napĺňať v Humennom, kde vyrástol veľmi pekný stánok. Humenčanov som sledoval v druhej lige a môžem povedať, že sa každým rokom posúvajú vyššie. Čo si pamätám zápasy s Komárnom, Humenné bolo zakaždým ťažký súper a vždy sa nám proti ním hralo ťažko,“ skonštatoval donedávna brankár už prvoligového Komárna, kde mu skončila zmluva a na novej sa s vedením nováčika Niké ligy nedohodol. „Prichádzam do pre seba známeho prostredia. Z druhej ligy poznám viacero hráčov. Verím, že vytvoríme dobrú partiu a budeme predvádzať futbal, ktorý bude lákať diváka na tribúne. Počul som, že tu mali na druhú ligu viac ako solídne návštevy a verím, že to tak bude aj naďalej,“ dodáva 30-ročný už skúsený brankár.

Peter Brendza

.



Uverejnené: 27.06.2024 20:16:29 files/nrq4o7gybdvzjfpi.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/exeedcax56kydrkv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/xz355oh30psq74gu.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.