files/7us07x2v5y4jjmre.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Otvorenie vodného vleku WAKE VINNAY

Na Vinianskom jazere uplynulú sobotu, 22. júna, po úspešnej realizácii projektu VinneWake&Fun otvorili vodný vlek Wake Vinnay. Pokojná vodná plocha Vinianskeho jazera bola ideálna pre vybudovanie vodného vleku, ktorý tak zatraktívnil pobyt v regióne nielen počas hlavnej letnej turistickej sezóny, ale v prípade priaznivého počasia aj v jarných a jesenných mesiacoch.

Moderné vodné športy wakeboarding a wakeskating si postupne aj na Slovensku získavajú stále viac priaznivcov. Cieľom projektu bolo vytvoriť možnosti praktizovať tento šport práve vo vyhľadávanej letnej destinácii, na  Vinianskom jazere, ktoré má pre vodný vlek ideálne podmienky. Vďaka projektu vybudovali nový vodný vlek v strede jazera, 190 metrov od jeho brehu. V rámci dotačného programu Terra Incognita získal tento projekt podporu Košického samosprávneho kraja vo výške 70 000 €. „Každá atrakcia, ktorá pribudne na mapu Košického kraja a prinesie doň niečo nové zo sveta, je pre mňa veľkým potešením. Vidím, že v kraji pribúdajú nielen turistické, ale aj športové prvky, ktoré k nám lákajú nielen klasických dovolenkárov, ale aj milovníkov športu a adrenalínu. Verím, že vďaka tomuto vodnému vleku sa Vinianske jazero dostane na mapu športovo zaujímavých miest a wakeboarding, wakeskating či iné vodné športy si na ňom užije čo najviac športovcov," povedal predseda Košického samosprávneho kraja Rastislav Trnka.

Tento elektrický vodný vlek Wakemaster 2.0 slúži pre wakeboarding, wakeskating, vodné lyžovanie a kneeboarding. Je dlhý 180 metrov a má 2 prekážky využívané na skoky a predvádzanie trikov. Je určený pre širokú verejnosť ako aj pre profesionálnych jazdcov, usporadúvanie súťaží či skupinové teembuildingy. „Sme radi, že sa nám vďaka dotácii podarilo priniesť na Vinianske jazero atraktívny prvok, ktorý sem priláka viac mladých aktívnych dovolenkárov a turistov. Vlek bude k dispozícii verejnosti od mája do septembra, preto pevne veríme, že nielen letná sezóna bude na našom jazere zaujímavá, ale aj neskorá jar a začiatok jesene. Naša pokojná lokalita sa vďaka vleku trochu prebudí a obľúbené paddleboardovanie či člnkovanie a windsurfing doplní čoraz viac wakeboardistov, wakeskaterov či vodných lyžiarov. Tento vodný vlek bude prínosom pre celú lokalitu," vyjadril potešenie z otvorenia vodného vleku príjemca dotácie, Marián Chrobák, hotel Vinnay.

Spustený vodný vlek dopĺňa služby poskytované v lokalite Vinianskeho jazera a prináša do tejto pokojnej lokality využívanej na oddych možnosť aktívneho využitia stráveného času v tomto krásnom prostredí. „Oblasť Zemplínskej šíravy je dlhé roky vyhľadávanou lokalitou pre dovolenkárov. Som rada, že sa postupne dostáva na turistické výslnie aj neďaleké Vinianske jazero a jeho pokojná voda a upravené brehy, ktoré sem lákajú rodiny i turistov po túre na Viniansky hrad vyhľadávajúcich oddych práve v tejto príjemnej a nepreplnenej lokalite. Nové projekty ako Wellness pod hviezdami, kde sa nám podarilo vytvoriť jedinečný priestor, v ktorom môžu návštevníci zažiť harmóniu medzi prírodou a modernými wellness službami spolu s  otvoreným vodným vlekom, sviežo a moderne doplnili poskytované služby v okolí jazera a tak napomohli zvýšeniu atraktivity v očiach návštevníkov prichádzajúcich do nášho kraja najmä v lete, no verím, že i na jar a na jeseň si toto miesto nájde čoraz viac obdivovateľov," doplnila Lenka Vargová Jurková, výkonná riaditeľka Košice región Turizmus.

Vlek nemožno prevádzkovať za hmly, zhoršenej viditeľnosti, búrky, za prudkého vetra a v prípade príliš vysokej či nízkej hladiny vodnej nádrže. Ceny užívania vodného vleku sú platné podľa aktuálneho cenníka zverejneného Wake Vinnay. Vodný vlek bude v prevádzke pre verejnosť od mája do septembra.

.



Uverejnené: 28.06.2024 14:30:36 files/pb7nomk7h6nezsky.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/xz355oh30psq74gu.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/exeedcax56kydrkv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.