files/7us07x2v5y4jjmre.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

V novej sezóne aj s postupovým hrdinom

V tíme opätovného nováčika TIPOS SHL HC 19 Humenné bude pôsobiť známa brankárska dvojica. Lanský extraligista sa totiž na zmluvách pre sezónu 2024/25 dohodol s Patrikom Kozelom a Romanom Durným. Obaja sa výraznou mierou podpísali pod úspešnú sezónu 2022/23. Kozel sa podieľal na zisku JOJ Slovenského pohára, Durný zase na postupe do najvyššej extraligy. O podpise oboch hráčov referujú sociálne siete lanského účastníka Tipos extraligy.

Minulosezónny účastník najvyššej extraligy to zrejme so svojim návratom medzi slovenskú elitu myslí vážne. Brankárska dvojica Kozel a Durný by totiž mala byť ozdobou TIPOS SHL. Zaujímavosťou je, že obaja sú rodákmi z Liptovského Mikuláša. Dvadsaťšesťročný Roman Durný bol v roku 2018 draftovaný tímom Anaheim Ducks z piateho kola a 148 miesta. Vtedy mal za sebou úspešný šampionát do dvadsať rokov, ako aj pôsobenie v zámorí. Po ňom sa vrátil do Slovana Bratislava a na Slovensku si zachytal aj v Košiciach, materskom Mikuláši a Trenčíne. Do Humenného prišiel v sezóne 2022/23 na konci prestupového obdobia a okamžite si vybojoval post jednotky. V play-off patril medzi opory tímu a vo finálovej sérii so Žilinou už patril medzi najväčších hrdinov postupového tímu. Po postupe do extraligy prekvapujúco podpísal zmluvu s českým prvoligistom zo Znojma, za ktorý vlani odchytal pätnásť duelov.

Hrdinom Humenčanov v sezóne 2022/23 bol aj Patrik Kozel. Ten sa výraznou mierou pričinil o víťazstvo v JOJ Šport Slovenskom pohári, krátko pred koncom prestupového obdobia sa ale vrátil do Liptovského Mikuláša, odkiaľ bol na Zemplíne na hosťovaní. Zaujímavosťou je, že bol vymenený práve za Durného. Dvadsaťtriročný brankár má za sebou aj účinkovanie vo fínskej juniorke. Vlani patril medzi opory tímu v extralige, za ktorý odchytal 26 duelov.  

 

.



Uverejnené: 01.07.2024 19:15:47 files/nrq4o7gybdvzjfpi.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/0hmzd3o4yfbqowph.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/to6v4ahukd8jatik.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.