files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Zúfalý nedostatok garáží

    

Aj v Michalovciach je akútny nedostatok garáží. Jednoducho chýbajú vhodné pozemky na ich vybudovanie. Preto majitelia motorových vozidiel parkujú so svojimi oceľovými tátošmi doslova, kde sa dá.

     

 Parkujú, kde sa dá

     

 Nie je ničím výnimočným, keď vidíte autá nájomníkov obytných blokov stojace na trávnikoch, pod stromami či na verejných parkoviskách pri nákupných centrách. Ľuďom sa niet čo čudovať, pretože im chýbajú garáže. Tie by veľmi radi vlastnili, no nemajú  ich kde postaviť. Z času na čas síce nejaké nové garáže, na základe rozhodnutia mesta pribudnú, ale je ich menej, než málo. Niektorí majitelia riešia tento problém zakúpením plechových sklápacích garáží. Nie každý je však zástancom takéhoto spôsobu parkovania.

    

Auto má už skoro každý

    

No a kde môžeme hľadať príčiny tohto neutešeného stavu? Začnime pekne od začiatku. Na michalovských sídliskách sú parkoviská, ktoré majú aj 30 až 40 rokov. Boli vybudované v časoch, keď po našich cestách jazdilo podstatne menej vozidiel. Teda vtedajší počet parkovacích plôch bez problémov vyhovoval. Po zmene politického systému sa však situácia dosť zmenila. Začali sme žiť oveľa rýchlejšie a intenzívnejšie. Časový stres mnohé rodiny doslova dohnal ku kúpe auta. Ich počet teda značne narástol. Rozsah parkovacích miest v jednotlivých obytných štvrtiach sa však výraznejšie nezmenil. Je pravdou, že niektoré parkoviská boli dodatočne rozšírené o jedno-dve parkovacie miesta. Akútny problém s parkovaním sa však zďaleka nevyriešil a už sa zrejme ani nevyrieši.

  

Garáže sa nestavali

  

Totiž pri stavaní socialistických sídlisk sa v zmysle platných zákonov neustále zvyšovala hustota zaľudnenia. Kým na starších sídliskách ešte ostalo dostatok miesta aj na vybudovanie veľkých skupín garáží (viď veľká garážová zástavba na staršom Sídlisku Juh). V novších lokalitách je už hustota osídlenia viditeľne vyššia. Bytovky sú na sebe natlačené ako sardinky. Z toho dôvodu sa o výstavbe garáží už ani len neuvažovalo. Dôsledky cítime dodnes a pociťovať ich budeme ešte veľmi dlho.

                                                                                          (nj)

 

 

 

 

 



Uverejnené: 18.02.2011 12:22:42 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.