files/7us07x2v5y4jjmre.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

„Oceliari“ predstavili devätnástku hráčov

Doteraz devätnásť podpísaných hráčov má jeden z dvoch zástupcov Zemplína v druhej najvyššej hokejovej súťaži TIPOS SHL HK Steel Team Trebišov. Ten do prvej ligy vhupol vlani a napokon dosiahol v základnej časti solídne deviate miesto, čím si vybojoval účasť v predkole play-off.

V druhej sezóne v TIPOS SHL bude Trebišovčanov opäť viesť Dušan Kobeľa. Bývalý hráč klubu pracoval v trebišovskom hokeji prevažne v mládeži, vlani sa ujal kormidla aj v prvom tíme. Kobeľa sa v bráne bude spoliehať na Patrika Jurčáka, ktorý bude zároveň aj tretím brankárom v HC Košice. Dvadsaťročný brankár pendloval medzi Košicami a Trebišovom aj vo vlaňajšej sezóne. Za HK Steel Team odchytal aj s play-off trinásť duelov. Ďalší brankár by mal chodiť v rámci striedavých štartov z Michaloviec, ktorých bude v nastávajúcej sezóne Trebišov oficiálne farmou.

V obrane bude štvrtú sezónu v rade Tomáš Valečko. Skúsený čochvíľa 39-ročný zadák je najstarším hráčom v kádri a takou predĺženou rukou trénera Kobeľu. Vlani za Trebišov odohral 47 duelov, v ktorých strelil jeden gól a pridal aj dvanásť asistencií. Z minulej sezóny si dres „oceliarov“ aj v tej nasledujúcej oblečú aj obrancovia Benjamín Škrek, Marián Štec či odchovanec Dominik Bereš. Marián Štec vlani odohral za HK Steel Team 40 duelov, zaznamenal v nich šesť asistencií. Benjamín Škrek, ktorý v minulosti pôsobil aj za morom a má aj kanadský pas, prišiel do Trebišova tiež z juniorky HC Košice. Vlani za „oceliarov“ odohral 34 duelov. Strelil v nich jeden gól a pridal aj desať prihrávok. Dvadsaťštyriročný odchovanec Dominik Béreš, ktorý vlani viedol aj trebišovskú juniorku, odohral aj s play-off jedenásť duelov. Zaznamenal v nich jednu asistenciu.

Trebišovčania predstavili aj troch nových obrancov. Roman Novák bol vlani jedným z najproduktívnejších obrancov celej juniorskej Extraligy. Niekoľko štartov si pripísal aj za extraligové Michalovce a Humenné. Posilou by mal byť aj 23-ročný Sebastián Droppa. Syn niekdajšieho slovenského reprezentanta Ivana pôsobil vlani v Skalici a Rimavskej Sobote. V minulosti hrával aj v Liptovskom Mikuláši, Martine, Považskej Bystrici a na skúške bol aj v extraligových Michalovciach. Do Trebišova mieri aj o rok starší Jakub Soveľ. Ten by mal patriť medzi najvyťaženejších bekov HK Steel Team. Vlani hral rovnako ako Droppa v Rimavskej Sobote a Skalici. Predtým obliekal aj dresy materskej Spišskej Novej Vsi, Bardejova, Brezna a Nitry.

Jedenásť hráčov majú Trebišovčania podpísaných v rámci útoku. V tíme nebude chýbať vlaňajší najproduktívnejší hráč Kirill Romanov. Ten prišiel do Trebišova pred dvoma rokmi z Rimavskej Soboty a okamžite si získal srdcia fanúšikov. Vlani za HK Steel Team odohral 27-ročný rodák z Moskvy 49 duelov, v ktorých strelil osemnásť gólov a pridal aj 21 asistencií. Okrem Trebišova a Rimavskej Soboty pôsobil Romanov na Slovensku aj v Leviciach, Púchove a Žiari nad Hronom. V tíme bude štvrtú sezónu v rade pôsobiť aj jeho krajan Gadel Khismatullin. Vlani za HK Steel Team odohral 22 duelov, v ktorých strelil tri góly a pridal aj jedenásť asistencií. Šesť duelov odohral aj za druholigovú Gelnice, kde mal produktivitu skoro dva body na zápasy (5+6).

Z minulej sezóny v tíme ostáva aj ďalšia pätica hráčov. Jedným z nich je aj odchovanec Martin Barna, ktorý sa do materského klubu vrátil pred sezónou 2021/22. V minulej sezóne hral v 35 duelov. Zaznamenal v nich dve asistencie. Pred návratom domov strávil dve sezóny vo Fínsku. V tíme bude opäť pôsobiť aj Ivan Novák. Ten vlani za Trebišov začal hrávať v rámci striedavých štartov zo Spišskej Novej Vsi. V minulosti hrával aj za Brezno a Martin. V drese Trebišova vlani odohral 46 duelov, v ktorých strelil dvanásť gólov a pridal aj jedenásť asistencií. Vo vlaňajšej sezóne sa solídne v drese HK Steel Team ukázal aj útočník Boris Babeliak. Dvadsaťročný rodák zo Zvolena sa upísal Zemplínčanom aj pre nasledujúcu sezónu. Na svojom konte má aj sedemnásť extraligových duelov za Zvolen a Nové Zámky. Hrával aj v Leviciach, Žiari nad Hronom a Rimavskej Sobote. Výrazným oživením ofenzívy bol vlani aj 22-ročný Samuel Nagy. Rodák z Košíc obliekol trebišovský dres vo vlaňajšej sezóne v 42 dueloch. Zaznamenal v nich 14 gólov a 8 asistencií. Na svojom konte má aj pätnásť extraligových duelov za materské Košice. V minulosti hrával aj v Topoľčanoch, Humennom či Gelnici.

Tretiu sezónu v rade v Trebišove odohrá 24-ročný útočník Matej Komloš. Ten v minulosti hrával aj za Trenčín, Trnavu, Považskú Bystricu a Púchov. Vlani za HK Steel Team odohral 43 duelov, v ktorých strelil tri góly a pridal aj sedem asistencií. Staronovou posilou je Milan Kraft. Dvadsaťtriročný rodák z Dolného Kubína vlani v úvode odohral za Trebišov dva zápasy, v ktorých raz skóroval. Následne odišiel do AquaCity Pikes. Okrem materského Dolného Kubína hrával aj za Banskú Bystricu, Považskú Bystricu, Brezno, Žiar nad Hronom a Považskú Bystricu. Posilou do útoku je aj 22-ročný Gabriel Olejník. Ten má na svojom konte v drese materskej Spišskej Novej Vsi štrnásť extraligových duelov. Vlani hrával v Žiari nad Hronom a Rimavskej Sobote. Ofenzívnu silu Trebišova by mali zvýšiť predovšetkým Juraj Milý a Jakub Kylnár. Juraj Milý je bývalým slovenským mládežníckym reprezentantom, predstavil sa na dorasteneckom i juniorskom svetovom šampionáte. Dvadsaťsedemročný útočník má na svojom konte už 378 extraligových duelov. Okrem Košíc a Prešove hrával aj v Žiline, Detve, Humennom a Martine. Jakub Kylnár bol vlani druhým najproduktívnejším hráčom AquaCity Pikes. Dvadsaťdvaročný rodák z českého mesta Krnov odohral za rezervu Popradu 47 duelov, v ktorých strelil jedenásť gólov a pridal aj sedemnásť asistencií. Ako sme spomenuli, klub má uzavretú farmársku zmluvu s extraligovými Michalovcami a teda môže počítať aj s hráčmi Dukly Ingema.  

        

.



Uverejnené: 25.07.2024 15:20:07 files/nrq4o7gybdvzjfpi.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/to6v4ahukd8jatik.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/dxzeitwsmma2y7cx.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.