files/7us07x2v5y4jjmre.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Stopercentným akcionárom MFK Zemplín Michalovce bude mesto

Krátko pred štartom novej sezóny sa pohli ľady ohľadom budúcnosti MFK Zemplín Michalovce. Na piatkovej tlačovej konferencii, ktorej sa zúčastnil aj primátor mesta Miroslav Dufinec, sa hovorilo o výmene akcionárov. Nateraz sa jediným akcionárom stalo mesto, ktoré získalo povolenie od zastupiteľstva na nákup sto percent akcií.

Čo sa týka funkcionárskej štruktúry, o tej bude klub informovať v najbližších dňoch, kedy by sa malo konať predstavenstvo. Jeho zloženie, ako aj zloženie dozornej rady by sa malo meniť na základe zmeny akcionárov klubu. Ako je už dlhšie známe, po minulej sezóne skončila dvojica doterajších akcionárov, ktorí mali v rukách osemdesiat percent akcií klubu. Tie boli ponúknuté zvyšnému akcionárovi mestu, ktoré sa rozhodlo aj s poverením zastupiteľstva akcie kúpiť a byť tak nateraz jediným akcionárom. „Konečným riešením je, že mesto sa stáva výlučným akcionárom klubu. Mesto sa následne dohodlo s pánom Ivanom Gondorom, ktorý bude novým generálnym manažérom klubu,“ predstavil Miroslav Dufinec na tlačovej konferencii nového člena vedenia klubu, ktorý si vzápätí zobral slovo. „Určite ďakujem spoločnosti Scorp, ktorej zásluhou je, že Michalovce sú v najvyššej súťaži. V dobrom chceme pokračovať aj naďalej, to horšie chceme posunúť dopredu. Financovanie klubu je nateraz zabezpečené,“ ubezpečuje Gondor, ktorý ešte odpovedať na konkrétne otázky fingovania klubu nechcel. „Je to stále ešte čerstvé. Nechajte nám chvíľu čas. Všetky legislatívne procesy ešte nie sú dotiahnuté. Nateraz, stopercentným akcionárom klubu je mesto. V najbližších dňoch nastanú zmeny v predstavenstve i dozornej rade,“ pokračuje Ivan Gondor. S ním do klubu prichádza ešte jeden človek. Jeho meno sa dozvieme začiatkom budúceho týždňa...

 

Trénerom ostáva Anton Šoltis

Najdôležitejšia otázka ohľadom fungovania tímu bola zodpovedaná už pred začiatkom tlačovej konferencie, kedy si medzi činovníkom klubu sadol aj Anton Šoltis. Ten bol počas prípravy poverený ako dočasný tréner. Tento štatút bol zmenený krátko pred začiatkom súťaže a Šoltis tak začne na Zemplíne svoje už tretie trénerské dobrodružstvo ako hlavný kormidelník. „Zmenu v smerovaní klubu vítam. Pôsobil som tu teraz štyri týždne, ktoré boli trochu v neistote. Vedel som ale, že mesto má záujem na fungovaní futbalu a veril som, že sa táto otázka vyrieši. Myslím si, že pre michalovský futbal sa stalo to najlepšie, čo sa stať mohlo,“ poznamenal Šoltis, ktorého káder sa vo štvrtok rozrástol o skúseného útočníka Erika Pačindu. Ten naposledy pôsobil v Košiciach a ide o tretiu posilu Zemplínčanov pred sezónou. „Káder rozhodne uzavretý nie je. Ešte ho plánujeme doplniť,“ reagoval na našu otázku Ivan Gondor, nový generálny manažér klubu. My dodajme, že Michalovčania štartujú svoju desiatu sezónu medzi slovenskou elitou v sobotu súbojom v Skalici.

Peter Brendza

.



Uverejnené: 26.07.2024 09:30:40 files/nrq4o7gybdvzjfpi.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/dxzeitwsmma2y7cx.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/dxzeitwsmma2y7cx.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.