files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Športoviskám niečo chýba

 

    

Michalovské športové stánky, v ktorých hrajú svoje zápasy najpopulárnejšie mužstvá sú rozľahlé, priestranné a vo väčšine prípadov spĺňajú aj najmodernejšie kritériá. Niečo im však predsa len chýba.

         

Bolo by čo vystaviť

       

 Nikde nenájdete spomienky na slávne momenty z klubovej histórie. Futbalový štadión je azda druhým najkrajším na Slovensku (po žilinskom štadióne), no niekdajšie sezóny vám pripomínajú len spoločné snímky A-tímov spred dvoch až štyroch rokov. Nič viac. Pritom pred viac ako päťdesiatimi rokmi vtedajší dorastenecký celok po prvýkrát v histórii postúpil do najvyššej slovenskej súťaže. V 70-tych rokoch bol michalovský kolektív pravidelným účastníkom celoštátnej ligy. Jeho súpermi boli pred zrakmi siedmich tisícok fanúšikov aj Sparta Praha či Kladno. Dres Michaloviec si obliekli aj také hráčske osobnosti, akými boli Smetana, Kráľ či Dojčák. Roky tu pôsobil Štefan Nadzam, už nežijúca trénerska legenda. V sezóne 1987/88 TJ Zemplín Vihorlat Michalovce ako nováčik skončil vo vtedajšej I.Slovenskej národnej futbalovej lige na skvelom 4.mieste. Jeho zápas so Slovanom Bratislava (na jeseň 1987) dokonca vysielala Československá televízia. V tom čase si michalovský dres dres obliekal aj famózny Vankovič, ktorý zo Zemplína odišiel do slávneho Slovana Bratislava. No a takto by sme mohli pokračovať ďalej. Fotografické spomienky na uvedené slávne obdobia by ste však na chodbách prekrásneho štadióna hľadali márne. Ak, tak len, kde tu. V tomto roku oslávi michalovský futbal nádherné jubileum - 100.výročie fungovania. Čo tak si ho pripomenúť aj na fotografiami skrášlených chodbách, plných nezabudnuteľných a už historických snímok?

    

Šedé múry

     

Šedé sú aj múry zimného štadióna. Pritom v súťažnom ročníku 1985/86 niekdajší tím MEZ VTJ Michalovce účinkoval v kvalifikácii o postup do najvyššej československej súťaže, keď napokon stroskotal na českých Vítkoviciach. Michalovské mužstvo dlhé roky patrilo k popredným účastníkom I.ligy, ktorú hralo nepretržitých dvadsať rokov. Pri Laborci svojho času pôsobili aj také esá, ako Pinďár, Hrtús, Kolečáni, Veselovský, Žabka, Šechný, Rybovič, Vorobeľ a iní. Takisto aj trénerske osobnosti - Hrabčák, Selvek a ďalší. Ak by ich snímky skrášľovali jednotvárne útroby „zimného“ stánku, početná fanúšikovská základňa by to len a len ocenila. Stále hlasnejšie sa hovorí o rozsiahlej rekonštrukcii tohto športového zariadenia. Nebolo by teda od veci, keby vynovené priestory skrášľovali fotosnímky hokejových legiend a slávnych hráčskych partií.

       

Iuventa výnimkou

      

Ako prví si vysúkali rukávy činovníci ženského hádzanárskeho klubu Michalovce. Už v dohľadnom čase spestria vestibul Chemkostav arény rôzne fotografie z aktuálnej sezóny. Tie správne nabudia prichádzajúcich priaznivcov, ktorí neustále ženú svoje hráčky dopredu.  Zároveň zatraktívnia vstup do športového zariadenia, ktoré je ojedinelým tohto druhu na Slovensku. Tento krok smerom k divákovi treba rozhodne oceniť. Funkcionári sa ním inšpirovali pri návšteve športových stánok zahraničných súperov Iuventy v európskych pohároch. Takže, s potešením môžeme konštatovať, že už čoskoro bude mať prekrásna Chemkostav aréna ešte modernejší šat.

 

V zahraničí je to inak

  

Treba povedať, že zahraničné kluby, zvlášť v západnej Európe si mimoriadne potrpia na slávne historické momenty. Nechýba celá plejáda všakovakých fotografií, dresy hráčov z tohto obdobia, nezabudnuteľné poháre, medaily, pamätné diplomy. Len na Slovensku sme akosi zaspali dobu. Nehovoriac o rôznych marketingových akciách, ktoré majú za cieľ prilákať do hľadísk čo najväčšiu fanúšikovskú základňu. V Michalovciach sme v tomto smere zatiaľ len svedkami prvých lastovičiek. Dá sa však očakávať, že sa časom všetko zmení. Našťastie, máme funkcionárov, ktorí chodia po svete s otvorenými očami a nechávajú sa inšpirovať.

                                                                                           (jn)



Uverejnené: 23.02.2011 10:28:15 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.